Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2018 10:52 - Държавата определя минималната работна заплата. Очаквам да започне да определя и максималната.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 166 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 29.11.2018 09:01


 Като кажеш А, защо да не кажеш и Б? Представяте ли си, една сутрин се събуждаме и виждаме, как гениалните ни бюрократи са приели закон, според който се определя максимален размер на възнагражденията, който да бъде в размер на три минимални заплати, като в този размер да са включени и всички други приходи под различна форма - прослужено време и стаж, извънреден труд, пари за дрехи и представителни, купони за храна, очилата на съдиите, парите от невзетите отпуски и т.н.!!! 

Меракът на социалистите е да регулират и администрират. Какво администрират сега?
  1. Критериите за това, кой може да е собственик на банка е неясен от създаването на съвременната система за контрол над банките през 90-те години. Мъгла, пълна мъгла.
  2. Ценообразуването на енергоносителите е държавна политика и там механизмите са неясни и субективно определени от разни политически кръгове. Определят цени изкупувана и от частни и от държавни фирми. Ако регулират.;
  3. Ценообразуването на обществения транспорт е показателен пример за йезуитизъм, скрит зад благовидния повод за защита на обществения интерес. Стига се дотам, че и цените на таксиметровите превози са регулирани. Нищо не може да бъде оставено на базата на пазарната случайност и логика.
  4. Измислиха цена и на евентуалния пушек, който една топлоцентрала, трябва да плаща, заради неговото производство.
  5. Определят цени и за нотариусите, че да не останат без шестцифрена сума през одината;
  6. Определят цени и на отидорските заверки, че направиха така, че някои институции да имат задължение да правят заверки от двама одитори. На много от тях също гарантират шестцифрени суми за годината, а за някои и седемцифрени. Нищо, че никаква не я вършат, фирми и банки фалират след перфектни заверени отчети, ама така и при поссоциализма - всичко става с връзки и политически уреждания на нашите хора;
  7. Определят цени на клинични пътеки, на лекарства, на операции, медикаменти и въпреки това, държавни и общински болници купуват оборудване и възлагат поръчки на частни фирми, приближени до ръководството и до политиците, които са назначили същите тези ръководства, по цени, абсурдно високи и непазарни;
  8. Определят минималната работна заплата, за да осигурят препитание на тези, които не стават за работа. Определят минимални и максимални нива на пенсиите.
  9. Остава да определят и максималната работна заплата, за да направят КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ СИ ВЪЗГЛЕДИ ДОСТАТЪЧНО ЯСНИ ЗА ВСИЧКИ. ДА ВИДИМ КАКВО ЩЕ СТАНЕ. ВРЕМЕТО, В КОЕТО АЛЧНИТЕ БЮРОКРАТИ И ПОЛИТИЦИ ЩЕ СЕ САМОУБИЯТ, ИЗТИЧА СКОРО СКОРО. СЪЩО КАТО ПАРАЗИТИТЕ И БЮРОКРАТИТЕ НЕ ЗНАЯТ КОГА ДА СПРАТ И УБИВАТ ГОСТОПРИЕМНИКА.





Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3222407
Постинги: 6928
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930