Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2018 13:04 - От комунисти не можеш да искаш качество на работата.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 389 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Можеш да очакваш, да гръмнат някого качествено в тила. Това е техен специалитет. Също и да пребият някого и след това да хвърлят тялото му на прасетата, както се е случвало в лагерите в Северна България, през 50-те години на миналия век.

Може да измислят много разрушителни неща. Не могат да работят качествено.

Преди час свършихме с един ремонт в кооперацията, където се намира офисът ми. Беше се спукала тръба. Голяма тръба, която довежда студена вода на цялата сграда. Просто се беше спукала. Попитах водопроводчикът това нормално ли е. Сградата е приета за ползване преди 9 години. Как е възможно за 9 години експлоатация, да се спука тръба!Поне отвън тези тръби ми изглеждат като вечни. Да, ама не.

Казах на майстора, че живея в центъра, а кооперацията е правена по време на ВСВ, когато са падали бомбите над София и основната водопроводна инсталация не е сменяна оттогава. Някой по апартаментите си е правил ремонта и е сложил ПВС тръби там, но като основа нищо не е сменяно за тези години. Той ми каза, че е правил някакъв ремонт на кооперация, строена през 1924г. и че тръбите били немски. Според него, тяхното качество било по-добро от тези, които сега купува от магазина и монтира на клиентите си. Пак да подчертая - тръби от 1924г.


Тръби, които не са правени от комунисти и за комунисти.


И така, несвършената работа от един, трябва да се свърши от друг след това. Жилищните сгради се правят едва ли не колкото да мине гаранционния им срок и след това се започва с приключенията. То не са лошо направени канали за отходните води, неразчетени водопроводни съоръжения, необмислени решения или направо отсъстващи такива, от гледна точка на екологическите изисквания, лошо изпълнение на хидроизолационните работи /постоянно гледам жилищни сгради, в които има влага по мазетата и гаражите/, тераси, по които трябва да вървиш странично, толкова са тесни и т.н. и т.н. За кривите стени и под да не говоря. Не съм видял сграда, в които стените да са прави, както и подът да е равен. Околните пространства около сградите и общите части също са лошо направени. Като изсипеш една кофа вода разбираш, че нивелацията е направена на принципа "едно към гьотьоре". Досега съм се нагледал на некачествени сгради и пишман майстори. Сега поставям под съмнение и качеството на материалите за строителство.

Да не даваме пример за Германия. Видях как строят в Чехия. Със сигурност имат по-малко комунисти от нас, изобщо ако имат.


Какво е решението ли? Решението е строителят да дава гаранция за сградата не 5 години, а поне 15 години. Да идва и да си отравя спуканите тръби. Вероятно тогава ще внимава какви тръби слага. Същото важи и за другите производители и търговци. Иначе няма управия. Но да не забравя  - тази гаранция трябва да бъде реална, че като гледам как се отваря и затваря една фирма, някой може да ти даде и 20 години гаранция и след това да изфиряса от стопанския небосклон като ланшния сняг. Иди го търси после да си оправи грешките.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3219278
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930