Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2019 12:34 - Пунктираш работа и получаваш пари - що е то?
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 1154 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 13.02.2019 12:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Моят приятел, който има сервиз за коли, отново го обраха. Камерите засичат маскирани лица, които в продължение на 2 часа свалят катализатори на коли.

Приятелят ми казва, че са го обирали поне 10-15 пъти. Не помни вече. Когато го попитах, дали полицията му е върнала нещо от тези обири, той ме погледна странно. Каза, че и този път се е надявал да хванат крадците и да го обезвъзмездят. Но не би. Само са му изгубили времето. Каза ми също така, че веднъж е предал на полицаите двама, които той самият е хванал в неговия сервиз, че крадат. Никакъв резултат. Човекът вече се е примирил и не смята да вика повече полицията. Няма смисъл.

Как да се реши проблемът ли? Много просто. Сервизът се намира в Орландовци, София. Кое районно на МВР отговаря за Орландовци? Еди кое си. Няма да получат заплати, докато не хванат крадците и не ги предадат на съд. 

Сега какво става - НЕЗАВИСИМО ОТ ТОВА, КАКВА Е КРИМИНОГЕННАТА ОБСТАНОВКА В РАЙОНА, ПОЛИЦАИТЕ СИ ПОЛУЧАВАТ РЕДОВНО ЗАПЛАТАТА. ЧЕ ТОГАВА ЗАЩО ДА СИ ДАВАТ ЗОР ДА РАБОТЯТ?


Примерът с лекарите. Някой може ли да им хване края? Изписване на несъществуващо лечение, измислени операции, надписани пътеки по касата, стотици хиляди фалшиви телкове и болнични...Да изброявам ли още? И защо се получава всичко това? Защото пациентът не е и най-малко отговорен за харчовете, които се изписват на негово име. Защото не плаща той самият от собствения джоб. Някой будала е платил вместо него. Защо тогава да се интересува, дали са му изписали ненужно лечение, което да е платено от касата? Медицинският одит ли? Прокуратурата, съдът? Че ако всички тези институции са си свършили добре работата, нямаше да има тези злоупотреби за милиарди в системата.

Решението ли? Казва се "здравни застраховки". Така, както всички коли са застраховани, така и всички граждани на тази страна трябва да са застраховани. Нека застрахователят да прецени какъв риск носи за всеки един гражданин, защото в случай на "щета" ще тряба да плаща. Опитайте се да излъжете застраховател и ще разберете за какво ви говоря. Още повече, че ще се увеличи отговорността на всеки един гражданин, да се грижи за себе си и да не разчита на социалните фондове, когато закъса. Тогава ще разберете, че половината от парите, които сега даваме за здраволечение, са излишни. Тези пари сега ги взема докторската мафия и фармацевтите. Личните лекари за какво получават по един куп пари от касата, като някои се разписват на 5 цифрени суми? Те не получават пари за ИЗЛЕКУВАНИ ПАЦИЕНТИ, А ЗА ЗАПИСАНИ ТАКИВА. ПОСЛЕ ИСКАЙ НЯКАКЪВ ЕФЕКТ ОТ РАБОТАТА ИМ.

Вижте как са си организирали работата зъболекарите. Ако искаш да имаш зъби, грижи се за себе си, не прави глупости. Ако не го правиш, няма да имаш зъби. Простичко е. Никой друг не ни е отговорен. В над 90% от случаите, НИЕ САМИТЕ ПРЕДИЗВИКВАМЕ БОЛЕСТИТЕ, А СЛЕД ТОВА ОЧАКВАМЕ ДОКТОРИТЕ ДА НИ ИЗЛЕКУВАТ, РАЗБИРА СЕ ЗА ЧУЖДА СМЕТКА. АКО МОЖЕ НИЕ НИЩО ДА НЕ ПЛАТИМ, ОЩЕ ПО-ХУБАВО. ЗАТОВА БЪРЗА ПОМОЩ Е ПЪЛНА С ЦИГАНИ, ЗАЩОТО ТЕ ОБИКНОВЕНО НЕ ПЛАЩАТ НИЩО НА ЗДРАВНАТА СИСТЕМА, А ПОЛУЧАВАТ. НО СЛЕД КАТО ТАКА СМЕ ОРГАНИЗИРАЛИ СЪЩАТА ТАЗИ СИСТЕМА, ЗАЩО ОЧАКВАМЕ, ЧЕ НИКОЙ НЯМА ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВА ОТ СЛАБОСТИТЕ Й.


В немалка степен това важи и за учителите. Ако не крадат пари и не надписват лечение, както лекарите, те крадат съвсем официално от работното време. Получават над средните заплати за страната, а работят като времетраене, най-малко от всички. Да не говорим какъв продукт ни дават - излизат децата от училище, без трудови навици, без необходимата за живота подготовка. Едно си знаят учителите и едно си баят през целия си живот. Напълно безсмислено обучение, далеко от нуждите на обществото.

Ами университетите? Така са се окопали там социалистическите професори, че няма мърдане. Огледайте се наоколо и ми кажете, дали има дисциплина, която да учи държавните служители, как да оказват услуги на нас, гражданите? Няма да намерите. А иначе немалка част от студентите учат мениджмънт. Какво ще управляват, никой не знае. Важното е да има виШо и да се стига лесно до него. След това връзките решават...


Всички тези, които стоят на гишетата и ни обслужват, дали получават заплати в зависимост от това, какво качество на обслужване предлагат?

ОБЩЕСТВЕН ФОНД ЛИ Е - НАПРАВО ГО ОТПИШИ. КРАДЕ СЕ ЗА СВЕТОВНО И НЯМА КОЙ ДА ГИ КОНТРОЛИРА. ТОВА Е ТО - СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА. КОГАТО СЕ ОТКАЖЕМ ОТ СОЦИАЛИСТИЧЕСКОТО СИ ВЪЗПРИЯТИЕ НА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА И ИЗГРАДИМ ДРУГА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ, В КОЯТО ЩЕ ИМА ВРЪЗКА МЕЖДУ ПОЛОЖЕНИТЕ УСИЛИЯ И ПОЛУЧЕНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ЗА ВСЕКИ ЕДИН ГРАЖДАНИН НА ТАЗИ СТРАНА, КОГАТО ОСВЕН ПРАВА РАЗБЕРЕМ, ЧЕ ИМА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ И КОГАТО НАЙ-ПОСЛЕ НЕ ПРОЗРЕМ, ЧЕ ТЕЗИ, КОИТО ДАВАТ ПОВЕЧЕ НА ФОНДОВЕТЕ В ЕДИН МОМЕНТ ЩЕ ИМ ПИСНЕ ОТ ПАРАЗИТИ, ТОГАВА НАЙ-ПОСЛЕ ЩЕ ИЗГРАДИМ ОБЩЕСТВО, В КОЕТО ОСВЕН НА СЕБЕ СИ, НЯМА ДА ИМА НА КОГО ДА СЕ СЪРДИМ.




Гласувай:
3



1. vladtepes - За обира
15.02.2019 16:32
Обраният следва да сезира компетентните служители протопрезвитер Кусан Хадавян и архимандрит Исахак Похосян, вторият е начело на арменската епархия от юни 2015г.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3219047
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930