Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2019 13:56 - Всички искат законност и въпреки това, не се получава. Някой значи лъже!
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 144 Коментари: 0 Гласове:
1



 Направете си експеримент. Започнете да питате хората във вашия квартал: ИСКАТЕ ЛИ ЗАКОННОСТ? Че кой не иска законност?

Президентът привиква гладния прокурор при себе си - искал законност. Борисов се възмущава от това, но и той иска законност. Министърът на министрите иска законност. Министърът на правосъдието иска законност. Министърът на кривосъдието и той иска законност. И обикновените и необикновените хора, всички искат законност.


Защо тогава мама му стара, тая законност нещо ни се изплъзва? Нали всички я искат?


Ха сега де, ами ако всеки си иска НЕГОВАТА законност или така, както той я разбира? Съдът има една представа за законност, Иванчева има друга. На кого да вярваме? На съдът естествено, нали е съд, ще кажат някои. Какво обаче ни кара да се съмняваме? Всички виждаме, че в тази страна всичко се урежда. Някакъв полицейски шеф предизвиква катастрофа, при която умира човек. Той е виновен и съдът го утвърждава. Присъда има и справедливостта възтържествува. Да, ама присъдата не вкарва човека в затвора за непредумишлено убийство, а го "наказва" с три години изпитателен срок. Така съдът разбира справедливостта. ЕТО ВИ НАЛИЦЕ ЕДНА ГОЛЯМА ЗАКОННОСТ. ТАКАВА ЗАКОННОСТ ЛИ ИСКАТЕ? Докато за кметицата на Младост съдът отрежда 20 години да ака в онази гадната тоалетна, само защото имало съмнение, че била искала пари за да урежда сделки. Човек не е умрял, разбира се, но 20-те години са си 20 години. Човешкият живот не струва толкова, че да се лежи за него. "Какво тук значи някаква си личност", би казал Вапцаров. Друго си е да поиска едни пари. Затова - 20 години и това е. Ако пък докажат, че е и взела - да и лепнат 40 години, не 100 години. Кой ще определи? Съдът. Няма таблица, по която да се определи кой колко е виновен. Просто се изсмукват от пръстите едни присъди и толкова. И след това ни казват - Вярвайте!

Сега, как да се осъществи тази законност на практика?

Сегашният модел е продънен и неефективен. Той кара на повърхността да излизат най-мерзките качества на човек. Връзкарство и уреждане, политиканстване и партизанщина. Това е българската действителност. Затова се учудвам на президента, ЧЕ ПОСТОЯННО МЪРМОРИ, ЧЕ НЯМАЛО СПРАВЕДЛИВОСТ И ИМАЛО КОРУПЦИЯ, АМА КАТО ГО ГЛЕДАМ, НИЩО ГРАДИВНО НЕ ПРЕДЛАГА, ЗА ДА СЕ ПОДОБРЯТ НЕЩАТА. ТРЯБВАЛО ДА ИМА НОВИ ХОРА. ДА, ТРЯБВА, НО КАКВИТО И ХОРА ДА ИМА, АКО ГИ ХВЪРЛИТЕ В ТОВА БЛАТО - НАРЕЧЕНО ПОЛИТИЧЕСКИ ЖИВОТ, ТЕ ЩЕ СЕ УДАВЯТ ИЛИ ЩЕ СЕ ИЗЦАПАТ.

СИСТЕМАТА ТРЯБВА ДА СЕ СМЕНИ. НОВ БАРДАК НИ ТРЯБВА. И НОВИ КУРВИ, ЕСТЕСТВЕНО. НО ТОВА НЯМА КАК ДА СТАНЕ БЕЗ НАС. НИЕ, БЪЛГАРСКИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ ТРЯБВА ДА ПОСТРОИМ ТОЗИ НОВ БАРДАК И НИЕ ДА СИ ИЗБЕРЕМ КУРВИТЕ. СЕГА НИ КАРАТ ДА СПИМ С ГРОЗОТИИ, ЧЕ И НИ КАРАТ И ДА СИ ПЛАЩАМЕ. 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3219071
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930