Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2019 09:55 - Какви въпроси премълчават журналисти и политици, след боя между цигански фамилии в Розино?
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 270 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 24.06.2019 10:22


 https://clubz.bg/84572-strelba_i_rykopashen_boj_v_romski_konflikt_mobiliziraha_specchasti_v_selo_rozino


Вероятно сте чували за Розино. Разположено на едно прекрасно място, между Стара планина и Средна гора, в една чудна долина, която пролетно време мирише на рози и билки. Толкова е красиво, наоколо. И тази красива земя е населена предимно с цигани. Прости, необразовани, асоциализирани, спрямо българските представи, затворени в себе си и своите средновековни разбирания и обичаи. И агресивни. Много агресивни.

Преди няколко години, развилнели се цигани убиха с тояги и мотики собственикът на бензиностанцията в селото, защото разбирате ли, той имал НАГЛОСТТА ДА ПОИСКА ПАРИ ЗА ГОРИВОТО, КОЕТО ЕДИН ОТ ЦИГАНИТЕ БИЛ НАТОЧИЛ В КОЛАТА СИ.

Тогава рокери обикаляха в Розино, с надеждата да предизвикат сбиване и да реализират чувството за мъст, но нищо не се получи. Държавата доста успешно пази циганите от отмъщения. 

Този път обаче, те сами са се изпотрепали. Задавам въпроси, които коректните мадии и политиците не задават:
  1. Колко от жителите на селото са от цигански произход?;
  2. Къщите и другите постройки, в които живеят циганите, законни ли са? Ако има незаконни постройки, както се очаква при този етност, какво е направила общината и държавата, да премахне незаконните постройки? Какви санкции са претърпели длъжностните лица - кметове, общински съветници и т.н., за неизпълнение на техните задължения, във връзка с незаконното строителство?;
  3. Какво работят циганите в Розино и какви данъци плащат, на основание извършваната  от тях работа - ДОД, вноски в НОИ, вноски в здравната каса, вноски във фонд "Безработица" и т.н.?
  4. Какъв размер социални плащания правят и какъв размер социални помощи получават циганите в Розино?
  5. Какви приходи от здравни осигуровки на цигани в Розино има и какви разходи за лечение на цигани от Розино са правени?
  6. Колко местни данъци и такси плащат циганите и какъв процент от общите данъци и такси на населението са тези суми?
  7. Плащат ли циганите ток и вода и как се начисляват тези задължения? Имат ли законни водомери и електромери?
  8. Какви са разходите на държавата, свързани с контрола и превенцията над престъпността в селото?

Простичко казано, искам да знам, какъв е размерът на циганската икономика в село Розино и колко струва тази етническа общност на българския данъкоплатец?

И тук възниква резонния въпрос, който задавам на политиците - ЗАЩО БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО ТРЯБВА ДА ЗАДЕЛЯ ОТ ОСКЪДНИТЕ СИ СРЕДСТВА, ЗА ДА ПОДДЪРЖА И ВЪЗПРОИЗВЕЖДА РАЖДАЕМОСТ, ОТ КОЯТО НИЕ КАТО ОБЩЕСТВО НЯМАМЕ ПОЛЗА, А ТЪКМО ОБРАТНОТО - ЦИГАНИЗИРАЙКИ СТРАНАТА СИ, НИЕ СЕ ОБРИЧАМЕ НА БЕДНОСТ И ОБЩЕСТВЕН СМУТ. НЕ СМЕ НАПРАВИЛИ ВСИЧКО ТОВА, ЗА ДА МОГАТ ЦИГАНИТЕ ДА НИ ГО ВЗЕМАТ. НЕ СМЕ РАБОТИЛИ ЗА ЦИГАНИТЕ И НЕ ИСКАМЕ ДА РАБОТИМ ЗА ТЯХ. ИСКАМЕ ДА РАБОТИМ ЗА СЕБЕ СИ. НЕКА ДА СЕ ФОРМИРА ЦИГАНСКИ БЮДЖЕТ, ТАКА ЧЕ ЦИГАНИТЕ ДА ВНАСЯТ ПАРИ В НЕГО И ДА ПОЛУЧАВАТ ПАРИ ОТ НЕГО. НЕКА СЕ ОПРАВЯТ САМИ. НЕ НИ ТРЯБВА ПОВЕЧЕ ПОЛИТИЧЕСКА КОРЕКТНОСТ, ЕТНИЧЕСКА КОРЕКТНОСТ И АКО ЩЕТЕ ДАЖЕ И МИР С ТЕЗИ ХОРА. ТЕ СА РАЗЛИЧНИ ОТ НАС.

ТЕ СА РАЗЛИЧНО ОБЩЕСТВО И ЗАПОМНЕТЕ ИЛИ ТЕ ЩЕ СЕ СЪОБРАЗЯТ С ПРАВИЛАТА, КОИТО НИЕ НАЛАГАМЕ ИЛИ НИЕ РАНО ИЛИ КЪСНО, ЩЕ СЕ СЪОБРАЗАВЯМЕ С ПРАВИЛАТА, КОИТО ТЕ НАЛАГАТ. НО НАЛИ ВИЖДАТЕ КАКВИ СА ТЕХНИТЕ "ПРАВИЛА"?


ТОГАВА ВЪЗНИКВА РЕЗОННИЯ ВЪПРОС КЪМ МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ - ЗАЩО ВАШЕТО МИНИСТЕРСТВО ДОПУСКА ДА СЕ СЛУЧВА ВСИЧКО ТОВА? ЧУДЯ СЕ ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ, КАК ИМА ОЩЕ БЪЛГАРИ, КОИТО ЖИВЕЯТ В РОЗИНО! ЗАТОВА БЪЛГАРИТЕ НАМАЛЯВАТ ТАМ, ЗАЩОТО МВР ГО НЯМА. ТОВА ЛИ НИ ОЧАКВА ЗА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА? ВСЪЩНОСТ, КОЙ БЕШЕ МИНИСТЪРЪТ НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ? ПУКА МУ НА МИНИСТЪРА ЗА ТОВА, КАКВО СТАВА В РОЗИНО. НЕГОВАТА ЗАПЛАТА НЕ ЗАВИСИ ОТ ТОВА, ДАЛИ ЦИГАНИТЕ СЕ ПРЕБИВАТ ТАМ ИЛИ УБИВАТ НЯКАКЪВ СИ СОБСТВЕНИК НА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ. ДА СТЕ ВИДЕЛИ НЯКОЙ МИНИСТЪР ДА ПОСТРАДА ЗАРАДИ ТАКИВА РАБОТИ?




Гласувай:
1



1. vladtepes - За Розино
25.06.2019 10:58
По официални данни циганите са около 28.6% от населението срещу около 38.8% турци. На практика вероятно циганите са значително повече. Обикновено в села и квартали с цигани и турците турците до известна степен култивират мургавите и обстановката е сравнително спокойна.
цитирай
2. kolevdobri - Благодаря за инфото?
26.06.2019 09:55
vladtepes написа:
По официални данни циганите са около 28.6% от населението срещу около 38.8% турци. На практика вероятно циганите са значително повече. Обикновено в села и квартали с цигани и турците турците до известна степен култивират мургавите и обстановката е сравнително спокойна.

Влязох в сайта на село Розино, но там няма никаква информация от този род.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3197042
Постинги: 6871
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031