Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2019 09:24 - Нужна е цялостна промяна на философията на съществуването на обединена Европа.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 133 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.06.2019 09:34


 
  1. Европа има нужда от работна ръка. Имаме нужда от платени роби. Не е трудно да се види това. Достатъчно е нашите ръководители да видят какво правят арабите в ОАЕ. Наемат евтина работна ръка от Индия, Пакистан и Бангладеш, преди всичко, когато става дума за строителството и всякакъв друг обслужващ персонал от Русия, Полша, Украйна и откъде ли не от Европа, когато става дума за хотелския и ресторантския бизнес. За тях работят архитекти от Лондон, Париж и Ню Йорк. Там не се циганят, а плащат яко. Така се прави икономика - като плащаш на масата от работниците си по 200 долара на месец и им осигуряваш фургон с климатик и транспорт от и до работното място. Тези хора няма да получат такива условия за работа в собствените си държави поне още едно десетилетие и затова идват тук, доброволно. Те няма да станат граждани на държавата, която изграждат, нито ще мога да се оженят за някоя забулена жена. Вратите за тези права са предварително затворени. Така арабите получават икономически растеж, без при това да излагат ОБЩЕСТВАТА СИ НА РЕЛИГИОЗНО, РАСОВО И СОЦИАЛНО СМЕСВАНЕ В ЗНАЧИТЕЛНИ МАЩАБИ.
  2. Заедно с работната ръка обаче, Европа внася емиграция от държави, които се характеризират с абсолютно различна религиозна, етническа, икономическа и ако щете, философска основа, при която съществуват. Стара Европа е заразена от неприроден идиотизъм и не разбира рисковете от прибързаното смесване на култури, на което ни подлага. ВМЕСТО ДА ПРЕДЛОЖАТ НА ЕМИГРАНТИТЕ РАБОТА, НАШИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ ИМ ПРЕДЛАГАТ ПРАВА И ГРАЖДАНСТВО. И НЕ НИ ПИТАТ. Политическите партии сравнително късно реагират на обществените настроения, защото прогнилата политическа система да възможност за реакция от страна на обществото, в период, не по-малък от 4 години. В толкова динамично време това е твърде голям срок. 
  3. Европа продължава да играе играта наречена НЕДЕМОКРАТИЧНОСТ. Тези  измислени избори, на които участваха по-малко от една четвърт от притежаващите право на глас, доказват моята теза. Избрахме депутати за европейския парламент. И СЕГА КАКВО? С ТОВА ЛИ СВЪРШВА НАШЕТО УЧАСТИЕ В УПРАВЛЕНИЕТО НА ЕВРОПА? ДА, ТОВА Е. НАС ПОВЕЧЕ НЯМА ДА НИ ПИТАТ ЗА НИЩО, В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 4 ГОДИНИ. И как искате тогава избирателите на Европа да се чувстват ПРИНАДЛЕЖНИ НА КАУЗАТА НА ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА? А кога ще избираме заместник на Юнкер? Няма да избираме ли? Не ни се полага! За каква Европа става дума тук, след като не избираме пряко нито шефът на изпълнителната власт на тази Европа, нито който и да е комисар!!! Не ви ли прилича на декретите на превратаджиите от 1917г.? Защо да подкрепяме ЧУЖДИ решения? Чужди, защото законите, които тези хора правят там, не са оторизирани от нас, избирателите. Защо да ги спазваме. СЛЕД ТОВА ГОВОРЯТ ЗА ОТЧУЖДАВАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ГРАЖДАНИ ОТ ВЛАСТТА. АМИ ТЯ ВЛАСТТА ГИ ОТЧУЖДАВА, СЛЕПИ ЛИ СТЕ?
  4. Европа продължава да се социализира в лошия смисъл на думата. СОЦИАЛИЗМЪТ ОЗНАЧАВА ДА УСВОЯВАШ ПАРИ. ДЕМЕК ДА ГИ КРАДЕШ СЪВСЕМ ЗАКОННО, ПОД БЛАГОВИДНИЯ ПРЕДТЕКСТ, ЗА СТИМУЛИРАНЕ НА ИКОНОМИКАТА. Стотици милиарди евро са предоставени за ползване от частни лица, при съмнителен ефект от това разхитителство. И продължават. Продължават, защото чиновниците от това живеят. Да създават програми и да ни харчат парите. Резултатите тях не ги интересуват. Харченето ги интересува, защото, благодарение на това харчене те имат високоплатена и нищонеправаща за обществото РАБОТА. Чиновничеството е благодатната почва за социализма в лошите му измерения. Остава да се появи и тоталитаризмът и всичко ще бъде ОК, за господата чиновници.
  5. Оформя се едно опортюнистично крило на Европа, което се простира от Гданск до остров Крит, като отпор на самозабравила си и самоунищожаващата се стара Европа. Това крило засега не е достатъчно хомогенно и обхваща Вишеградската четворка плюс Австрия и евентуално Хърватска. Това са държавите, които мразят да приемат насилствено емигранти. Да не забравяме, че това са държави, които първо са католически страни и второ преди стотина години са били в една империя, с изключение на Полша, която тогава не е съществувала. Балканите както винаги, не са хомогенни, но при изправяне през избор, трябва да решат, дали искат нова инвация от Азия, такава, каквато сме имали през 13-16 ти век?
  6. За какво Европа финансира страни, които не само, че се намират извън съюза, но и перспективата за тяхно членство е отложена за десетилетия напред, ако изобщо има такава перспектива. Става дума за Турция. Защо Европа финансира скоростна железопътна връзка между Истанбул и Одрин? Вместо това не може ли да финансира скоростна връзка между София и Будапеща? Аман от лицемери. Ако искаме да помогнем на други държави да се присъединят към нас, не може ли да финансираме тяхното институционално развитие, а не инфраструктура? Инфраструктурата идва след това. Така че, не мога да приема Европа да дава пари за държави извън съюза, когато в самия съюз има толкова много неща за оправяне.
  7. В заключение мога да кажа, че е хубаво Европа да се придържа към ценностите, които е изповядвала при създаването си като организация - свободно движение на хора, стоки, услуги и капитали и всяко друго нещо, което чиновниците искат да изплементират, за да си намерят още работа, да бъде категорически отхвърляно като проявление на социалистически тип мислене, което разбира се води до трабанти и москвичи. СТИГНА СЕ ДОТАМ, ЧЕ ДОРИ СОЦИАЛИСТИТЕ НЕ ГОВОРЯТ ВЕЧЕ ЗА "ТРУД", А ЗА "СПРАВЕДЛИВОСТ", "РАВЕНСТВО" И ДРУГИ ОТВЛЕЧЕНИ ПОНЯТИЯ. ДОРИ И ТЕ СЕ ОТКАЗАХА ОТ МАКСИМАТА, ЧЕ ВСИЧКО, КОЕТО НИ ЗАОБИКАЛЯ, Е СЛЕДСТВИЕ НА ТРУДА, КОЙТО ГРАЖДАНИТЕ ПОЛАГАТ. ДА СЕ ТРУДИШ, ВЕЧЕ НЕ Е МОДЕРНО. ЗАТОВА ЗАГИВА ЕВРОПА. ЗАРАДИ ПРИРОДНИЯ ДИСБАЛАНС МЕЖДУ ПРАВАТА И ЗАДЪЛЖЕНИЯТА. ТОВА ПОРАЖДА СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ, КОЙТО ГО ИМАХМЕ ПРИ СОЦИАЛИЗМА - ЧОВЕКЪТ БЕШЕ ПРИНИЗЕН ДО СЪСТОЯНИЕ НА ВИНТЧЕ В СИСТЕМАТА НА КОМИСАРИТЕ, КОЕТО ВИТЧЕ ПО ЕДНО ВРЕМЕ СТАНА АПАТИЧНО, СПРЯ ДА РАБОТИ, ЗАПОЧНА ДА КРАДЕ И ПРЕЗ ОНАЗИ МУ РАБОТА БЕШЕ ДАЛИ ПЛАНЪТ ЩЕ СЕ ИЗПЪЛНИ ИЛИ НЕ. КОГАТО ЛИЧНОСТТА Е НАБУТАНА В ЪГЪЛА И НА ПРЕДЕН ПЛАН СА ЧИНОВНИЦИТЕ, НИЩО ДОБРО НЕ ОЧАКВА ЕВРОПА.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3222348
Постинги: 6928
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930