Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2019 13:13 - Днес бил денят на св. Димитър, денят на строителя.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 187 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 26.10.2019 13:17


 Тоест днес е професионалния празник на българския строител.

През вековете, българският строител е свършил доста работа. Плиска, Преслав, Търнов, градове и села, пътища, мостове, надземна и подземна инфраструктура. Напоследък и метро строи и магистрали, също. Без спор, не е лесно да си строител.

Обаче и като всек друг българин, българският строител по принцип, не изпипва добре работата си. Гледа да я претупа, да вземе парите и да бяга на друг строеж. И на него, горкият, не му е останала душа, като на всички нас, другите българи. Също като докторите, които не си вършат добре работата и надписват клинични пътеки, за да изкрънкат още пари от касата и като учителите, които къде учат, къде не децата ни и като университетите, където след това същите тези пораснали деца вземат измислените от професори и доценти нищонезначещи дипломи, връчени на незаинтересовани от собственото си развитие млади българи и българки. Също като полицаи, прокурори и съдии, също като политици и чиновници. Също като милиони други българи, които работят на принципа "джаста праста".

Кажете ми, колко майстори вие познавате, КОИТО СА СВЪРШИЛИ ДОБРЕ РАБОТАТА СИ, БЕЗ ДА ИМ ВИСИТЕ НАД ГЛАВАТА ИЛИ КАКТО ОЩЕ ПО-ОБРАЗНО СЕ КАЗВА, БЕЗ ДА ИМ ВЪРВИТЕ ЗАД ГЪЗА? Аз си спомням за един такъв майстор. Все нещо не е завършено както трябва, все нещо не е доискусурено, все нещо има. Нова кооперация, мине не мине някоя година, покривът протече, паркетът започва да скърца, тръбата се спукала, стените са се напукали...Подът винаги е крив и не е нивелиран както трябва, стените имат нужда от сериозно изправяне. Ако могат, биха ни връчили ключовете на жилищата, още докато са на "карабина". Виж в това са добри. Докато се усетиш, изкопали са дупката, сложили са основите и са направили набързо грубия строеж. Ей, че в мазетата има влага, да не издребняваме толкова. В някои нови кооперации съм виждал РЕКИ ДА ТЕКАТ и на същите тези реки, им е направен канал  построено е каналче, по което тези подпочвени води, които бликат, да могат да се отичат!!!. Остава и гондолки да пуснат.
 

Бачкат хората, бързо работят. ЛИПСВА ОБАЧЕ ПРЕЦИЗНОСТ, ЛИПСВА ИЗЯЩНОСТ В РАБОТАТА, ЛИПСВА ДУША.
Предприемачите си знаят своя интерес - корумпират всичко наред, спестяват от материала и слагат евтинджос където и колкото могат, та дори и от него пестят и при ниските очаквания на българите като потребители, оставят на клиентите да се занимават с всичките възникнали проблеми, следствие на недобре свършената работа. А надзорът е също толкова формален, колкото е изобщо надзорът в България. Дали става дума за медицински надзор, банков надзор, надзор върху финансовите институции, и т.н., всичко в тази страна е формално и е на принципа "Мижи, да те лажам".

И така, създаваме среда, в която половината една част от българите произвеждат нещо, а друга част след тях върви и го ремонтира. Ремонтира новопроизведеното.

Това е положението. Да им е честит празникът на строителите!!! Да им е честит празникът и на циганите, че като гледам, 80% от строителството го правят цигани. Българи не останаха, нито пък искат да работят такава работа. Изтежкарихме се, мързи ни. Не искаме да се цапаме. И да допълня - на практика няма фирма за зеленчуци в България, която да мине без цигански труд. Всичкият боклук по градовете ни го събират също цигани. Затова ги поздравявам с празника на строителя. Жалко, че между тях няма архитекти и мениджъри по строителството, но и това може да доживеем след време. Нищо не се знае.



Гласувай:
0



1. kolevdobri - Да не забравя!
27.10.2019 13:48
Строителството е един от основните замърсители с фини прахови частици. От една страна всяка една сграда, път, тротоар и каквото и там да е построено в България, започва да се разпада още преди да започне да се ползва, а а натрупаната прах по улици и тротоари я дишаме ние, защото, поне за София е така, общината нито мете, нито чисти тротоари и улици.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196537
Постинги: 6870
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031