Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2019 21:37 - Цацаров подкрепи Гешев, а след това Гешев подкрепи Цацаров. Нас кой ще ни подкрепи?
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 133 Коментари: 0 Гласове:
0



 
https://www.24chasa.bg/novini/article/7902364


Един друг си се подкрепят и назначават. А нас кой ще ни подкрепи? Питате ли се как функционира обществото, все едно дали с Цацаров и Гешев заедно или не? Няма никакво значение какви са имената. Важна е системата. Тя работи така. Тя не се интересува от нашето мнение. Тя се интересува от мнението на тези, които НИ РЪКОВОДЯТ, БЕЗ ДА СМЕ ГИ ИЗБРАЛИ. НЯКОЙ ДРУГ НИ ГИ Е ИЗБРАЛ. Ние само сме фигурантите, които трябва да следят новините, В КОИТО СЕ КАЗВА, КОЙ КОГО ПОДКРЕПЯЛ.



В обществото ни има няколко типа отношения:
  1. Отношения между индивидите;
  2. Отношения между индивидите и властта;
  3. Огношения между индивидите и юридическите лица;
  4. Отношения между юридическите лица;
  5. Отношения между юридическите лица и властта;
  6. Отношения между самите власти;
Кажете ми, ако знаете, в коя от тези корелации, отношенията са ясни и категорично определени в законодателен акт, с точни права и отговорности?

Да започнем с отношение между индивидите. Много от делата, които се водят в съда се водят между индивиди. Кой кого напсувал, кой кого обидил, кой какво казал или направил...Такава бъркотия е там. Нека да си признаем, че ние нямаме нормални отношения в семейството. Нямаме нормални отношения в кооперацията в която живеем, с хората, които срещаме на улицата и т.н. Защо е така?  ЗАЩОТО ГО НЯМА КОРЕКТОРА, А ТОВА СА ОРГАНИТЕ, ОТОРИЗИРАНИ ЗА ПИШАТ ПРАВИЛАТА И ДА ИЗИСКВАТ ТЕ ДА СЕ СПАЗВАТ.

Ето ви няколко тривиални случая. Представете си, че отгоре ви тропат. Предупреждавате съседите си и обикновено все едно че предупреждавате тавана, а не съседите. Няма смисъл. На хората не им пука, че ви причиняват неудобство. Важното е да упражняват своето неудобство. Оплаквате се на домоуправителя. Дори и той да предприеме някакви действия да направи забележка, нито има други лостове за въздействие, нито пък желае да влиза в лични спорове. Важното е, че на него не му тропат. Защо да си дава зор в живота човека. Оплаквате се на полицията. Изпращат някакъв полицай да състави протокол. Ама къде са доказателствата? Ти казваш, че ти тропат, а те казват, че не ти тропат. На кого да вярва полицията и на кого да състави протокол. Тя тяма желание да направи разследване - например, в точно определено време, служител на полицията да бъде поканен, за да констатира въпросното тропане, което продължава с часове, с дни, със седмици, месеци и години. След това той, в качеството си на длъжностно лице да свидетелства в моя полза. Да, но системата не работи така. Изобщо не работи. Да сложа сензори, които да улавят тези трептения - ама те не са законно средство. Какво да правя по дяволите, след като няма обществена служба, която да ми реши проблема. Комшиите казват, че няма да спрат развитието на детето си, защото ми тропало отгоре. Странно, под детско развитие явно те разбират, да го оставят да малтретира някой, който е имал липсата на късмет да се падне да живее под тях. Както вече казах, светите хора са писали библията, АМА ТЪПАНАРИТЕ ОТКАЗВАТ ДА Я ЧЕТАТ, ОТКАЗВАТ ДА Я РАЗСЪЖДАВАТ И ОТКАЗВАТ ДА МИСЛЯТ ИЗОБЩО НА КАКВАТО И ДА Е ТЕМА, ПЪК КАМО ЛИ ПО ВЪПРОСИТЕ НА БИБЛИЯТА. Не прави на другите това, което не искаш те да направят на теб. Но кой да чете. 
Мой приятел ми каза случай от Казанлък, където във входа, където е регистриран, живее някаква луда, която си има истински сертификат за лудост и прави живота на всички във входа, ад. Превръща го в ад. И няма сила, която да спре всичко това.

Съседът те е наводнил. Сега ще видиш компенсация на куково лято. НЯМА ЕФЕКТИВНО ПРАВОРАЗДАВАНЕ НА НИСКО НИВО. А ТАМ, ЗАРОВЕНИ В БИТОВИЗМИТЕ, НИЕ СЕ РАЗОЧАРОВАМЕ ОТ ТОВА, ЧЕ НЯМАМЕ АРБИТЪР, КОЙТО ДА НИ РЕШИ СПОРОВЕТЕ, ЧЕ ДА ЖИВЕЕМ ПО-СПОКОЙНО И ПРОДУКТИВНО. ВСЕКИ НА ВСЕКИ ПРАВИ МРЪСОТИЯ И КАКВО ДРУГО ОСТАВА, ОСВЕН ДА СЕ КЪЛНЕМ ВЗАИМНО И ДА ЗАМЪРСЯВАМЕ ЕФИРА С КЛЕТВИТЕ СИ. ЗАЩОТО НА ЧОВЕК НЕ МУ ОСТАВАТ МНОГО ВЪЗМОЖНОСТИ, ОСВЕН ТАЗИ. НЯКОИ ХОРА НЕ ВЯРВАТ, ЧЕ ТОВА ДЕЙСТВА. ТОВА ДО ТАКАВА СТЕПЕН РАЗСТРОЙВА ЛИЧНИЯ И ОБЩЕСТВЕНИЯ ЖИВОТ, ДО КАКВАТО НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ. НАЛИ ЗНАЕТЕ ЗА СИЛАТА НА МИСЪЛТА. ТЯ МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗА ЗА БЛАГОРОДНИ ЦЕЛИ, НО МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА И ЗА ПРАВЕНЕ НА МРЪСОТИЯ.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3223735
Постинги: 6933
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930