Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2020 09:01 - Една автомобилна разходка из сутрешна София. 30.05.2020г.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 133 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 30.05.2020 18:37


 Тази нощ беше доста хладно, особено в полите на Витоша. Сутрин, 5 часа. Булевард България е в ремонт!!! Цялото платно, в посока Витоша, е изгребано и ще се преасфалтира. Не мога да повярвам, че това се случва. За пръв път минах по този булевард, в качеството си на шофьор, през далечната 1984г. Никога не си спомням, да е бил добре асфалтиран. През 90-те години всеки ден минавах по него, отивайки на работа. Същото подскачане, асфалтови кръпки и неравности, както и до ден днешен.

Надолу по булеварда, след кръстовището с бул. Каблешков, също нов асфалт, който продължава до кръстовището на булеварда с бул. Черни връх, до НДК. Единственото кофти нещо е, че са обособили една специална лента за селския градски транспорт. Всички, които четат блога ми знаят, че аз МРАЗЯ софийският селски транспорт, заради ПРИВИЛЕГИИТЕ, които има пред останалите участници в движението, заради изсипаните милиарди левове в него през последните десетилетия, наши, общи пари и заради продължаващото безхаберие и разсипничество и лошо управление от страна на Столична голяма община. Към 5:30 часа, огромни трамваи и съчленени автобуси, с по един пасажер освен шофьора, щъкат насам натам, за наша сметка, изпълнявайки заповедта на някой тъп политик, замаскирана като "социална задача". Каквито и приказки да се говори за градския транспорт, повечето хора винаги ще предпочитат личния транспорт, като се започне от колелото, мката кола, отопеда и лепред това да се тъпчат като стадо в субсидирания и крадлив селски софийски транспорт.

А иначе паркът около НДК е поддържан и свеж, заради падналите през последната седмица дъждове. Циганки метат боклуците. Сравнително чисто е в централните части на града, но както много пъти съм казвал, почти навсякъде има много ПРАХ, защото от общината упорито отказват да мият редовно улиците. Централната част в района на карето между бул. Христо Ботев, бул. Патриарх Евтимий, бул. Левски и бул. Сливница, целият е нашарен от графитаджии. Не са пощадени нито един от районите - Докторски паметник, Средец, около женския пазар, пресечките и успоредните улици на бул. Витошка. Как ми се иска един ден, да има наистина полиция по улиците, да хващат тези пубери, които шарят със спрейовете и да ги накарат да чистят тези шарилки, докато изчистят София от тази грозотия.

Пространството около храм паметника "Александър Невски". Тук е най-хубаво. Красиво е. Въпреки това, общината ще похарчи 17 милиона лева за смяна на паветата!!! Какво им е на паветата? Обясненията на общината е, че дамите с високи токчета, изпитват затруднения да се разхождат там. ДА НЕ СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ ПРОСТИТУТКИТЕ ХОДЯТ ТАМ ДА СЕ РАЗХОЖДАТ? София има толкова други места, които плачат за финансиране, като например булевард Европа, който е целият на вълни, а е пътят към онази бленувана Еврапа, към която се стремим от десетилетия и все не можем да станем истински европейци. Как да стане, като нямаме един тюрюсен /хубав, сносен/ път към Европа!!! Изходът към Княжево същ е много разбит. Няма нито един вход към София от север, който да прилича на нещо. Но, важно е за общината да смени паветата около храма. Вероятно далаверата за някои общинари, кмет или частни лица е по-голяма, отколкото да се оправят пътищата, за които говоря.

Паркът Заимов. Свежо. Много цветя, влажно и приятно за разходка. Минусите са, твърде многото кучета, които серат навсякъде и глупави статуи и камънаци, разхвърляни по поляните на парка от пишман архитекти, които са ни стрували, на нас данъкоплатците, купища пари. Десетина тичащи из парка.

Жълтите павета и района... Готино е. Градинката пред Двореца е толкова свежа и красива. Колко е приятно да шофираш в София, когато градът спи.

Няколко затворени с бариери улици в центъра. Няма табела от общината. Просто така. Някакво посолство. Слагат бариера и така.

Почти всички ранобудници, които видях, бяха или с куче или с цигара и чашка кафе в ръка. Не може без това. Без отрова не може в този живот. Без храна може, но без цигара - не.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3218828
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930