Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2021 11:41 - Едно от най-лошите неща е превръщането на храната в индустрия за пари.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 154 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 06.11.2021 20:30


 Това е, да предоставиш възможността на някой друг, да се грижи за храната ти.


И става една...Хиляди, десетки хиляди, стотици хиляди хора, ангажирани да произвеждат всевъзможни крайни продукти, използвайки няколко изходни продукти.

Кои са изходните хранителни продукти? КОЕ МОЖЕМ ДА НАРЕЧЕМ ХРАНА?
  1. Зеленчуци;
  2. Плодове;
  3. Зърнени култури;
  4. Мляко;
  5. Месо;
  6. Яйца;
  7. Барива, бобови изделия;
НА ОСНОВАТА НА ТЕЗИ ХРАНИ, ИНДУСТРИЯТА ПРОИЗВЕЖДА ОГРОМНО КОЛИЧЕСТВО "НЕХРАНА", КОЯТО НИЕ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, СЕ ПОДЛЪГВАМЕ ДА КУПУВАМЕ И ЯДЕМ.

Ако към тези основни хранителни култури се прибавят сол, захар и всякакви консерванти, КАКТО И ПРИ ЗАБЪРКВАНЕТО НА РАЗЛИЧНИ БЪРКОЧИ МЕЖДУ ПРОИЗВОДНИТЕ НА ОСНОВНИТЕ ХРАНИ, се получават десетки хиляди продукти, с които са препълнени магазините за храна и които ни карат да консумираме все повече и повече и повече и повече, защото на практика организмът не може да получава хранителни вещества и се налага да приема по-голямо количество от стоката, наречена от мен подобие на храна.



Без съмнение, конкуренцията е хубаво нещо за развитие на икономиката. Конкуренцията е добра и за самото производство на тези 7 основни изходни хранителни продукта, но само тогава, когато НЕ СЕ ИЗВЪРШВАТ ГЕНЕТИЧЕСКИ И ХИМИЧЕСКИ ТРЕТИРАНИЯ, ЦЕЛТА НА КОИТО Е ДА СЕ ПОЛУЧИ ПОВИШАВАНЕ НА ДОБИВА, ЗАЩОТО НАШИЯТ ОРГАНИЗЪМ НЕ Е УСТРОЕН ТАКА, ЧЕ ДА ОБРАБОТВА ЛЕСНО, ИЗКУСТВЕНО ДЕФОРМИРАНИ ПРОДУКТИ.

Когато се манипулират примерно хромозомите на пшеницата, за да се получат по-устойчиви посеви и увеличение на реколтата, никой не може да знае каква пакост, това може да доведе на човешкия организъм. Никой не е умрял веднага, от това, че е изял една филия хляб, произведен от ГМО зърно. И тук е заровено кучето. След като не умираме веднага след консумацията на такъв продукт, институциите обявяват този продукт за безвреден. Виж друго са наркотиците - ако веднага се замъгли съзнанието - ето, работи! Ако се изпие една "доза" доказана отрова, с която тровим мишките или нещо подобно, ето - действа! Това е достатъчно, за да се забранят. Ама онова, което ни разяжда през годините отвътре - това не е отрова за институциите.

И тук се заформя ТАКАВА ВАКХАНАЛИЯ ОТ ПРОИЗВЕДСТВЕНИ И ТЪРГОВСКИ ЦИКЛИ, ЧЕ ГЛАВАТА ДА ТИ СЕ ЗАВЪРТИ. ГМО ПРОДУКТИ, КАТО ИЗХОДНА БАЗА, НАБЛЪСКАНИ С РАЗНИ ИЗМИСЛИЦИ НА ХИМИЧЕСКАТА ПРОМИШЛЕНОСТ И ВСИЧКО ТОВА ВЛИЗА В ТЕЛАТА СИ, РАЗВАЛЯ ГИ БАВНО И НЕУСЕТНО И ЗАТЪМНЯВА СЪЗНАНИЕТО.

НАКРАЯ - ВСИЧКИ СМЕ БОЛНИ, АКО ВСЕ ОЩЕ СМЕ ЖИВИ.


МОЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е:
  1. ДАНЪЧНА САНКЦИЯ ЗА ПРОДУКТИ, КОИТО СА ГЕННО-МОДИФИЦИРАНИ;
  2. ДАНЪЧНА САНКЦИЯ ЗА ВСИЧКИ ПРОДУКТИ, КОИТО СА ПОСЛЕДВАЩИ НА ОСНОВНИТЕ ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ, С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ТЕЗИ, ОПИСАНИ В Т.3;
  3. КОИ СА ПРОИЗВОДНИТЕ НА ОСНОВНИТЕ ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ? НАПРИМЕР, ХЛЯБЪТ СЕ ПРАВИ ОТ БРАШНО, МАЯ И ВОДА. СИРЕНЕТО И КАШКАВАЛЪТ СЕ ПРАВИ ОТ МЛЯКО И СИРИЩНИ КУЛТУРИ. САЛАМИТЕ И КРЕНВИРШИТЕ СЕ ПРАВЯТ ОТ МЕСО; 
  4. ВСИЧКО ДРУГО, КОЕТО СЕ ПРАВИ С ПОМОЩТА НА КОНСЕРВАНТИ - ЗАХАР, ПОДСЛАДИТЕЛИ, СОЛ, НИТРАТИ И НИТРИТИ, НАБУХВАТЕЛИ И ДРУГА ГАДОСТ, ДА СЕ ОБЛАГА ДОПЪЛНИТЕЛНО С ДАНЪЦИ, КОИТО ДА ДЕМОТИВИРАТ ТЯХНАТА УПОТРЕБА.

СЪС СИГУРНОСТ, АКО ТОВА СЕ НАПРАВИ, НЯМА ДА ДАВАМЕ МИЛИАРДИ ИЗЛИШНИ ПАРИ ЗА "ХРАНИ", КОИТО ДА НИ РАЗБОЛЯВАТ И ДА ДАВАМЕ МИЛИАРДИ НА ПИШМАН ДОКТОРИ И ФАРМАЦЕВТИ. Обществото ни изяжда с пъти повече продукция, отколкото е здравословно. Ще се освободят огромни търговски площи, които сега са пълни с боклуци. Ще се освободят и много хора, които да отидат да работят нещо по-пълноценно, отколкото да произвеждат или продават боклуци.


ЗА ДА СТАНЕ ТОВА ОБАЧЕ, Е НЕОБХОДИМА ПРОМЯНА НА ПОЛИТИЧЕСКАТА СИСТЕМА. ТРЯБВА ДА МОЖЕМ ДА ИЗБЕРЕМ ИСТИНСКИ ЛИДЕРИ, КОИТО ДА УПЪЛНОМОЩИМ ДА ИНИЦИИРАТ И НАПРАВЯТ ТАКАВА ПРОМЯНА В ОБЩЕСТВОТО.

ЗНАЕТЕ РЕШЕНИЕТО: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ.




Гласувай:
1



1. kolevdobri - 1 килограм вафли за под 4 лева!!!
11.10.2021 08:14
Бяха производство на завод от Търново. Погледнах етикета. Няма хидрогенизирани мазнини. Пише "палма" и би трябвало това да означава, че мазнината не е хидрогенизирана. Ама знае ли човек. Няма глюкозо-фруктозен сироп. Направена е със захар. И на такава цена! Да вземе човек, че да си купи. Ръцете ми се протягат да вземат една кутия, две, за да има...въпреки, че този продукт ми е противопоказен, според направените изследвания. Какъв божествен вкус! Това е като митологичния остров с нимфите. Приятни гласове, красиви девойки, а в действителност, зверове. Ако цената беше 10 лева, вероятно нямаше толкова да ми се прииска да купя кутия. Ако беше 15 лева, ептен щях да се откажа. Но под 4 лева, едва се сдържах.
цитирай
2. kolevdobri - 2,5 литра пепси за 1,49 лв.
11.10.2021 08:17
Същата работа. Какво нещо е промоцията. 2,5 литра пепси в този супермаркет струваше по-скъпо от 1,5 литра от същото питие в същия магазин. Парадокс, но това са фактите. Промоция. Това трябва да спре. Тези гадости трябва да струват много повече. Слагаш 1 лев допълнителен акциз върху 1 литър продукция и правиш цената 4 лева. Гледаш, да не секне изведнъж потреблението. Наркоманите като мен, пристрастени към захарни изделия, трябва постепенно да бъдат отказани да купуват тези продукти или ако не искат да спрат, нека да осигуряват финансов ресурс, за провеждане на добри кампании, поне да опазим тези, които идват след нас от тези грешни навици.
цитирай
3. kolevdobri - Прясно мляко "Маджаров"
11.10.2021 08:20
Нямам практика да споменавам фирми, но това беше доста впечатлително. Някаква промоция, купуваме прясно мляко и след няколко дни, по повърхността започват да се оформят мазни слитъци. Буквално. Съпругата ми реагира веднага - това е хидрогенизирано палмово масло. То не се разтваря във вода! Казвам й, да отидем, да дадем пари и да го тестваме в БАХ. Тя отговаря, че няма възможност да тества всички храни, които купуваме - нито като време, нито е оправдано като средства. Просто при съмнение, зачеркваме този производител. Ама така можеш да зачертаеш всички производители и трябва да си произведеш храната ти, самия. Това е положението.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3215001
Постинги: 6917
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930