Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2021 10:48 - Да можехме да наемем кмета на Скопие, да стане кмет на София!
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 201 Коментари: 4 Гласове:
2

Последна промяна: 13.10.2021 12:40


 https://maktel.mk/makedonija/shilegov-so-skopje-smart-siti-skopje-stanuva-grad-bez-shalteri/


Работи човекът, не дреме. Каква промяна има в града напоследък:
  1. Проект "Умен град", който дава възможност на гражданите на града, да ОПРЕДЕЛЯТ ПРИОРИТЕТИТЕ В РАЗХОДНАТА ЧАСТ НА БЮДЖЕТА НА ГРАДА". 
  2. Апликация "Мое Скопие", чрез която, гражданите ще получават информация за събитията в града, общината и бъдещите проекти;
  3. 300 000 квадратни метра нови зелени площи;
  4. Съществено намаление на замърсеността с фини прахови частици, чрез системата на субсидиране покупката на 30 хиляди велосипеди и електрически тротинетки и изграждането на цяла мрежа от велоалеи в града и субсидиране на покупката на инверторни климатици за жителите на града;
  5. Нов мост над Вардар;
  6. LED осветление - 10 000 крушки, с които се намалява значително разходът за електричество и се подобрява осветеността на града;
  7. На практика, в Скопие няма основен булевард, който да прилича на лошо закърпения път - бул. Европа, който по ирония, е пътят към ЕВРОПА или разместени откакто ги помня, павета по бул. Цар Борис 3 и след това пътя към Гърция и Македония, който минава през квартал Княжево, с огромните дупки покрай трамвайните релси. Или какво да кажем за входните пътища към София, които идват от северна посока, които не са ремонтирани от времето на младите години на Тодор Живков, с незаконните сметища покрай тях!

ДОКЪДЕ НИ ДОКАРА ФАНДЪКОВА, ВМЕСТО ДА СЕ СРАВНЯВАМЕ С ВИЕНА, НИЕ НЕ МОЖЕМ ДА СЕ СРАВНЯВАМЕ СЪС СКОПИЕ.

ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ, НЯКОЙ ОТ ОБЩИНАТА ДА НИ ПИТА, ДАЛИ ДА ХАРЧИМ ПАРИ ЗА РЕМОНТА НА ГРАФА ИЛИ ЗА НЕЩО ДРУГО? КОГА ЩЕ СТАНЕ ТОВА. В СКОПИЕ ГРАЖДАНИТЕ ВЕЧЕ МОГАТ ДА ОПРЕДЕЛЯТ ПРИРИТЕТИТЕ НА РАЗХОДНАТА СТРАНА НА БЮДЖЕТА, А В СОФИЯ НЕ МОГАТ. ТУК ДИКТАТУРАТА Е ПО-СИЛНА ОТ МАКЕДОНИЯ.

СЕГА КАТО СИ СПОМНЯМ ПАК ЗА РЕМОНТА НА ПЕШЕХОДНАТА ЗОНА НА БУЛ. "ВИТОШКА", ПАК МЕ ОБЗЕМА ВЪЗМУЩЕНИЕ - ТОЛКОВА ПРОПАДНАЛ ПРОЕКТ, ЗА КОЙТО НИЕ СМЕ ПЛАТИЛИ!!!

Аз предлагам г-н Шилегов, кметът на Скопие да го вземем за градоначалник на София, но и някой от Пловдив да вземем, пак ще е по-добре от Учителката, с която сега разполагаме. Много е зле горката. Много. 

Какво е решението ли? Знаете: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ.


ТОГАВА ЩЕ ВИДИТЕ, ЧЕ НАШИЯТ КМЕТ НЯМА ДА Е ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА, А НЯКОЙ ПО-СПОСОБЕН И ОТГОВОРЕН ПРЕД НАС ЧОВЕК.







Гласувай:
2



1. kolevdobri - Сегашният начин на избиране е тъпа работа.
13.10.2021 10:52
Не само ТЪПА РАБОТА, НО И ГАДНА - ТАКА СЕ МАНИПУЛИРА ИЗБОРЪТ НА ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ. КОГАТО ИМАМЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ГЛАСУВАМЕ ВСЕКИ ДЕН ЗА ГРАДОНАЧАЛНИК ИЛИ ПРОТИВ НЕГО И НА ВСЕКИ 3 МЕСЕЦА СЕ ВИЖДА КАКЪВ Е РЕЗУЛТАТЪТ ОТ НАШИЯ ИЗБОР, ДО КМЕТСКОТО МЯСТО ЩЕ БЪДАТ ДОПУСНАТИ САМО НАЙ-СПОСОБНИТЕ И НЕЗАВИСИМИ КАНДИДАТИ. СЕГАШНИЯТ Е ТОЛКОВА ЗАВИСИМ ОТ БОЙКО, ЧЕ ЗА НИЩО НЕ СТАВА.
цитирай
2. kolevdobri - Знаете ли колко пъти...
13.10.2021 10:55
...като се движа пеша или с кола из Скопие си казвам: Абе тези хора, си отварят работа сами. Асфалтират улици, които, ако тези улици са в София, никой няма да си мръдне пръста, пък камо ли да слага асфалт. Имало е случай, цял ден карам кола из Скопие, но такова нещо като нашите вътрешно-квартални скапани софийски улички, там не можете да видите. И имат тротоари. О боже, те имат тротоари, за разлика от нас. А като гледате икономическите данни на България и Македония, ние сме с по-голям БВП на глава от населението. Толкова много ли не ставаме бе мама му стара, да сме по-богати, а по-бедните от нас да са по-уредени от гледна точка на инфраструктурата.
цитирай
3. kolevdobri - Не съм чувал в Скопие деца да нямат детска градина.
13.10.2021 10:56
Сега ще питам мои приятели, за да съм 100% сигурен.
Тук в Софето, между 8 и 10 хиляди деца са извън обществените детски градини и трябва да търсят начин или на частна детска градина да оставят детето си или да ангажират баби и дядовци да го гледат или единият родител да не ходи на работа.
цитирай
4. kolevdobri - Интересно, но Шилегов не го преизбраха.
06.11.2021 20:27
Не може да се каже, дали всичко е според заслугите. Така работи централизираната държава. Не знаем, доколко парите, хвърлени от партиите за спечелване на изборите или нещо друго е решаващо при избора. Например пропагандата и обещанията за раздаване на постове и проекти след изборите. Докато няма перманентна пряка демокрация, всеки един избор може да бъде поставен под съмнение. Докато партизаните управляват, независимо от коя партия са, това ще е бъдещето ни. Няма значение, дали става дума за Скопие, София, Белград или Букурещ. Друго е в Швейцария. Там питат хората по няколко пъти в годината, когато става дума за държавата и поне десетина пъти, когато става дума за общински и градски дела. Какво да кажем повече - един град като Куритиба в Бразилия, определя разходите си в зависимост от предварително сондирано мнение, идващо от хиляди заинтересовани от развитието на града си, граждани. Някой да ви е питал за нещо в София? Някой да ви е дал отчет, кой и за какво ви е взел парите?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3217910
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930