Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2022 08:44 - Корупция, олигарси, свръхцентрализирани държави, липса на демокрация, ежедневно агресивно говорене...
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 73 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 31.05.2022 19:35


 Политически лидери, превърнали се в милиардери, ИЗПОЛЗВАЙКИ ВЛАСТОВИТЕ СИ ПОЗИЦИИ ЗА ЛИЧНА ИЗГОДА. И в Киев и в Москва, неудобните за властта хора ГИ УБИВАТ КАТО КУЧЕТА НА УЛИЦАТА. НИКАКВО ЗАЧИТАНЕ НА ЧОВЕШКИ ПРАВА И ЧУЖДО МНЕНИЕ.


Сега разбирате ли истинските причини за войната между Русия и Украйна.

Виждаме, че една скапана и корумпирана страна, напада друга скапана и корумпирана страна.

Виждаме, че един скапан и корумпиран диктатор, напада друг скапан и корумпиран диктатор.

Виждаме противопоставяне на двама милиардери, които си мерят неизмеримото его помежду си.

ВИЖДАМЕ ХИЛЯДИ ГЛУПАЦИ ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ, КОИТО УМИРАТ УЖ ЗА РОДИНАТА СИ, А ВСЪЩНОСТ УМИРАТ ЗА ДА НАПРАВЯТ ДВАМАТА МИЛИАРДЕРИ, ОЩЕ ПО-ГОЛЕМИ МИЛИАРДЕРИ.

Виждаме два народа, които се мразят от столетия насам. Виждаме милиони трупове в миналото. Виждаме трупове и сега. Не два народа - виждаме много народи, които се мразят и избиват помежду си на територията, която някои наричат Украйна.

Всъщност какво да очакват хората там? Техните водачи винаги са ги лашкали към сферата на влияние на различни страни в миналото - било то Русия, Полша, че дори и Швеция. Спомнете си историята, колко пъти казачеството е вземало страната на Полша против Русия и колко пъти на Русия против Полша. За битките между казаци и поляци помежду им казаци и руснаци историята знае много. Всеки срещу всеки. По време на ВСВ, не стига, че германците са подложили жителите на Полша на изтребление, не стига примерът за Катинската гора и останалите места в СССР, където червените изтребват елита на полската войска и нация, ами и започналата гражданска война на територията на Украйна докарва немците до объркване, какво се случва на окупираните от тях територии. Насилие, насилие, насилие. Балканите били барутния погреб на Европа. А Украйна? Какво ще кажете за Украйна?

От поне от две десетилетия следя събитията на тази територия. Хем казват, че били братски народи, потвърждението на което е тяхното чисто физическо обвързване - аз самият имам познати, на които или майката е украинка, а бащата - руснак или обратното, а от друга страна такова каране се карат помежду си, че се чудите, ТЕЗИ ХОРА НЯМАТ КАКВО ДА ЯДАТ И ДА ПИЯТ ЛИ, ЧЕ СЕ КАРАТ И ОБИЖДАТ ТАКА!!!


Войната беше започнала десетилетия, преди пушките да гръмнат. И никой не се опита да я спре. Украйнците си помислиха, че могат да притежават нещо, което никога не им е принадлежало - Донбас и Крим. Руснаците искаха реванш, заради глупавите решения на съветската власт преди години, която разпределяше територии между различните републики с такава лекота, без да се съобразява нито с етнически, нито с културни различия и проблеми.

ПРОБЛЕМИТЕ СЕ ЗАДЪЛБОЧАВАХА ПРЕДИ ВСИЧКО ЗАРАДИ ЛИПСАТА НА ИКОНОМИЧЕСКИ РЕФОРМИ, КОИТО ДА ПОСТАВЯТ НА ПО-ЗАДЕН ПЛАН ТЕРИТОРИАЛНИ, КУЛТУРНИ И РЕЛИГИОЗНИ РАЗЛИЧИЯ ТАКА, КАКТО СТАНА В ДЪРЖАВИТЕ ОТ ПРИБАЛТИКА. Държавите от постсъветското пространство бяха ръководени от свръхцентрализирани режими и на практика от диктатори, които си правеха каквото си поискат. А всички ние знаем, как диктаторите укрепват режимите си - чрез силни шапкари - войска, полиция, тайни служби и т.н., които да държат под контрол тълпата. Процъфтяваше измамата и лъжата, непукизма и връзкарството.

Започвам да си мисля, дали си заслужава да помагаме на държава и власт, която допуска такива като Олес Бузина, да бъдат убивани, наистина като кучета, в центъра на Киев. С какво украинците се различават от руснаците? Руската власт използва чеченци, за да убие Борис Немцов. Олес Бузина го убиха украински националисти. Смърт и на улиците на Киев и на улиците на Москва. За какво да им помагаме? С какво да доказали, че заслужават да бъдат подпомогнати? 8 години водят гражданска война и украинското общество не направи нищо, за да спре този геноцид в Донбас.

Следва нова статия.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3228216
Постинги: 6933
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930