Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2022 17:11 - София, петък, следобяд. Препълнени улици с коли, управлявани от калпави шофьори. Скапани улици и неразчетени светофари. Болни пешеходци.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 48 Коментари: 0 Гласове:
1






15:00 часа. Мислех си, че бензиностанцията на Лукойл на Г.М. Димитров няма да е натоварена, че да заредя. Има да чакам. Е, по тъпа организация на работа не съм видял. Когато и да отида. Гориво има, ама не са способни да ти вземат парите. Толкова са калпави. Нито пълненето е като пълнене, да не кажа за касата - пълна скръб. Сложили едни баби да работят... Хора няма. Особено за работа. Спрях, почаках, огледа се, ослушах се и си тръгнах. То страшен хаос. Лукойловски.





Спортна площадка, на която има 20 човека, които седят наоколо, пият бира, пушат цигари и си говорят кой кого "тагнал" в Инстаграм. И всеки иска да надприказва всеки. Едни тъпи разговори на хора с отпуснати, разплути тела, боядисани коси, за да изпъкнат /като няма друг начин, или ще си боядиса косата, или ще се изпедерасти или ще се дрогира или ще направи някаква друга простотия, само и само да ги забележат/. Дошли сте на спортната площадка, тренирайте бе хора, не използвайте уредите за да се подпирате на тях по време на дългите ви безсмислени разговори.

Пешеходците - така пресичат улицата, че си търсят белята. Не откъсват поглед от тъпия телефон. За него или нея е важно, не дали ще го или ще я утрепят на пътя, а кой какво бил казал, особено за него или нея. Живеят в някакъв друг свят, там в мрежата и неглижират в значителна степен рисковете в реалния живот. Разчитат някой друг да се грижи за тях и да ги пази.

За инфраструктурата на града, няма какво толкова да коментирам. За повече от 1 година не се досещам за друг проект, освен за кръговото движение на кръстовището на бул. Климент Охридски и пътят, който води към Младост. За 1 година, едно кръгово са направили. Нищо друго.


Единствено хубавото нещо в този петъчен хаос е нещото, което не зависи от властта и от хората - времето. Слънчево, приятно, свежо. Планината се е изправила с целият си ръст над града и го пази. Поне такова чувство имам. Дъждовете от август насам напълниха реките, овлажниха гората. Все още е зелено и красиво, почти като пролет е. Къпини, джанки, шипки, ябълки, коприва и друга зелентия - все още има в ниските дялове на планината и който е проявил интерес, може да си набере. Днес имаше мъгла за пръв път през тази есен. Беше красиво.






Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196015
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031