Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Профил на kolevdobri
Име:
Добри Колев

Възраст:
61

Пол:
мъж

Град:
София

Статистика
Популярни постинги:
36

Постинги този месец:
31

Гласове този месец:
10

Коментари този месец:
15

Любими блогове:
0

Блогъри добавили в любими:
39

Блог вълни:
85
Последни постинги
 Чрез демокрацията могат да се решават проблемите. Но могат и да не се решават.


Ето ви пример:

Жилищна кооперация в София, квартал Бъкстон. Покривът тече. Слагат кофи, за да събират водата по време на дъждовете.

Жителите на блока имат пари. Без съмнение. Но не ремонтират покрива.

Вход Мениджър управлява входа. Предлага да се прави ремонт на покрива, но като се гласува, освен най-горните етажи, всички други гласуват "против". А покривът тече.


Тези, които гласуват "против", не приемат покрива за част от тяхната собственост. Типична българска идиотия.

В този случай, демокрацията не върши работа.

А какво ще свърши работа?

Ето моето предложение.
По време на дъждовете, собствениците на горните етажи се организират и пускат надолу по етажите огромно количество вода. Събират в бидони водата и пускат всички чешми с маркучи да текат надолу.
Като намокрят всички етажи надолу, вероятно останалите собственици ще се съгласят да се ремонтира покрива.

Важното обаче е, да се направи така, че да не може да се докаже тази уйдурма, както казват турците. Защото някой, който има застраховка от долните етажи, може да им създаде проблем и застрахователят да предяви насрещен иск към причинителите на щетите.

Българинът не се чувства ангажиран, докато лично не е засегнат.
Категория: Политика
Прочетен: 0 Коментари: 0 Гласове: 0
 Излиза един професор от БАН, институцията "комунистическо котило" и твърди, че не било справедливо, един да плаща 10 000 лева данък, а друг 1000, а трети 100.

Брей, казвам си, на този комунист какво му стана? Вероятно иска, всеки да плаща един и същи данък, така, както иска всеки да получава един и същи доход. Нали това е икономическият тъпизъм, основоположник на комунистическия волунтаризма в икономиката, след отказването от още по-тъпата идея, че всеки трябва да получава толкова, колкото му се иска и да работи толкова, колкото му се иска, без изобщо да си представят ситуация, при която на НЯКОЙ ИЗОБЩО НЯМА ДА МУ СЕ ИСКА ДА РАБОТИ, НО ЩЕ МУ СЕ ИСКА ДА ПОЛУЧАВА ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ.


И да се върнем на примера. Защо комунистът приема за несправедливо, един да плаща 10 000 лева данък, а друг 1000 или трети 100.

Значи, комунистът му с комунист, бил НЕДОВОЛЕН ОТ ТОВА, ЧЕ ОНЗИ С 10 000 ЛЕВА ДАНЪК, ЩЯЛ ДА ПЛАТИ САМО ТОЛКОВА!!! ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ!

Добре тогава, питам аз, колко бе джанъм, че да се заситиш? Колко да плати. Но комунистът отговаря така, както Мечо Пух: "Колкото повече, толкова повече".

Така както цинизмът няма височинни граници в комунизма като учение, така и в икономически план, няма граници и цинизмът в ограбването на хората, които бачкат повече и са постигнали повече. Те искат тези хора да са БЛАГОДАРНИ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДЪРЖАВА, ЧЕ ТЯ ГИ Е ОСТАВИЛА ДА ЗАБОГАТЕЯТ. ТОВА Е НОВАТА ПАРАДИГМА НА ТЪПИТЕ КОМУНИСТИ.

Какво мисля аз ли? Ето какво.


Когато отидете в болницата, кой има предимство, този, който плаща повече на здравната система или този който нищо не плаща? Никоя няма предимство. Милиарди да им дадеш на тези ненаситници и измамници, няма да получиш предимство.

ЧЕ ЗАЩО ДА ГО ПРАВИШ ТОГАВА? ДА НЕ СИ ГЛУПАВ?


Като дойде време да гласуваш на избори, и мангалът, който не е дал един лев на общността има същите права и като този, който е дал милиони. Това справедливо ли е?


Да не би този, който плаща 10 000 данъци на държавата, да е изтъркал с краката си повече плочки от този който не плаща данъци, че комунистите да искат да вземат от богатия и изобщо не питат бедния, защо аджаба не работи и не плаща данъци?


Справедливо е в една общност, да се приложи принципът, всеки да участва ПОРАВНО В ПЪЛНЕНЕТО НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ФОНДОВЕ. Да, ама това е антикомунистическа доктрина. Никой комунист няма да се съгласи, че всеки трябва да има равна заслуга при пълненето на бюджета, защото обществените услуги се полагат поравно на всички граждани. Това би било справедливо. НО ТЪЙ КАТО КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДОКТРИНА Е КРАДЛИВА ДОКТРИНА И НЕЙНИЯТ ОБХВАТ Е СЪСРЕДОТОЧЕН В СЪСЛОВИЕТО НА МЪРЗЕЛИВИТЕ, КРАДЦИТЕ, ТУНЕЯДЦИТЕ Е НЕХРАНИМАЙКОВЦИТЕ, ЗА ДА СЕ ОСИГУРЯТ ПАРИ ЗА ТЕЗИ КАТЕГОРИИ ХОРА, ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОСКУБАНИ СВЕСТНИТЕ ХОРА, ПРОИЗВОДИТЕЛНИТЕ ХОРА, МОРАЛНИТЕ ХОРА. ЕТО ТОВА Е.
Категория: Политика
Прочетен: 9 Коментари: 0 Гласове: 1
 Ето това е въпросът, към тъпите комунистически професори от БАН, да видим как ще отговорят.



Категория: Политика
Прочетен: 22 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 14.04 15:02
 Сарказъм, макар и страшен.

В България, дори такъв човек като Христо Иванов, който нищо не е работил през живота си и разчита на една чужда фондация да го издържа и хрантути, МОЖЕ ДА ПРОМЕНИ КОНСТИТУЦИЯТА НА СТРАНАТА.

Представяте ли си в каква АНТИДЕМОКРАТИЧНА страна живеем, след като СУВЕРЕНЪТ няма никакви права да променя конституцията.



ТОЙ САМО ИМА ЗАДЪЛЖЕНИЕТО ДА Я СПАЗВА. ДА СПАЗВА ОНОВА, КОЕТО МАФИЯТА МУ КАЖЕ ДА СПАЗВА. ЗАЩОТО НАШАТА КОНСТИТУЦИЯ Е ПРАВЕНА ОТ МАФИЯТА И В ИМЕТО НА МАФИЯТА. ПОЛИТИЧЕСКАТА МАФИЯ.
Категория: Политика
Прочетен: 12 Коментари: 0 Гласове: 0
 Защо такива водачи са се появили в Уругвай, Китай, Сингапур и Грузия?

Преди години бунтарят Мухика взе властта в Уругвай. Започна реформи и с примера на аскетичния си живот, въодушевяваше гражданите на страната. Живее в барака, според българските представи, кара Фолсваген костенурка стара над 35 години и дава 90% от заплатата си за благотворителни каузи.  Ходеше бедно облечен и хората го харесваха.

Преди малко повече от 40 години в Китай настъпи нова ера - ЕРАТА НА ДЪН. Този човек извади Китай от мракобесието и мизерията. Негова е приказката за котката, че не е важно дали тя е черна или бяла, а е важно да лови мишки. И започна едно преустройство на страната, в мащаби, невиждани за човечеството към този момент, което преустройство продължава и до ден днешен.

Ами Сингапур. От една пропаднала и корумпирана територия, сега градът е лидер в технологиите, финансите, стандартите за живот и водене на бизнес, образованието и науката и какво ли още не.

Ами Грузия? Каква беше Грузия до 2004г. и каква е сега? Кой е "виновникът" да се случат всички тези хубави неща там? Саакашвили, естествено. Реформаторът, който преобрази Грузия. А и не само Грузия. В качеството си на губернатор на Одеска област, започна реформи, които направиха от митническата служба на Одеса образцова организация, освободена от корупция и външни влияния. А и не само това.


ЗАЩО НЯМАМЕ ТАКИВА ВОДАЧИ? ЗАЩО ЦИТИРАНИТЕ ОТ МЕН ЛИДЕРИ СА УСПЕЛИ ДА СТИГНАТ ДО ВЛАСТТА И ДА УПРАВЛЯВАТ, А ТАКИВА ХОРА В БЪЛГАРИЯ НЯМАТ НИКАКЪВ ШАНС ДА БЪДАТ ДОПУСНАТИ ДО ВЛАСТТА? ТОЛКОВА ЛИ Е НАИСТИНА СИЛНА ПОЛИТИЧЕСКАТА МАФИЯ В БЪЛГАРИЯ, КОЯТО НЕ ДОПУСКА ТАКОВА РАЗВИТИЕ НА СЪБИТИЯТА?









Категория: Политика
Прочетен: 10 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 14.04 14:42
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3214452
Постинги: 6907
Коментари: 4316
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930