Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3195194 Постинги: 6870 Коментари: 4296
Постинги в блога
2 3 4 5  >  >>
 Ето ви един простичък пример:
  1. Капиталист мандраджия. Той произвежда сирене и кашкавал в планината. Тъй като работата е тежка, демек "тази работа не е като онази", той си е наел двама чираци, които да му помагат в работата;
  2. Комунист шумкар. Той е най-обикновен бандит и тъй като е бандит, нито плаща данъци, нито му пука за държавата.

А каква е случката: Комунистът шумкар напада мандрата и взема колкото може да носи сирене и кашкавал или там, каквото му харесва. Основанието за нападението е, че комунистът има пушка, а мандраджията няма. Друго основание е, че мандраджията има мандра, а комунистът няма. Но както казах, има пушка и смята да я използва.
Политическото опрадвание е, че мадраджията снабдява армията на Вермахта, която воюва с любимата на комуниста РКА. Няма да отварям темата за егото, защото е възможно, комунистът да е получил отказ от дъщерята на мандраджията, въпреки, че я е уверявал надълго и нашироко, че той се бори за светло бъдеще, в което мандраджиите няма да имат шанс в живота, а мандрата ще се управлява от сина на комуниста, като порасне разбира се. Въпреки тази "убедителност", дъщерята на мандрата не му "пуска" и той вече няма задръжки, да се разправи и с мандрата и със собственика и с дъщеря му.


Да не забравяме, че КОМУНИСТЪТ ИМА НЕ САМО ПУШКА, НО И КИБРИТ.

След като открадне каквото може да носи и ако мандраджията се опъне и нещо не е съгласен с нападението на комуниста, той ще му тегли един куршум в главата и ще изнасили дъщеря му, ако е там и след това ЩЕ ЗАПАЛИ МАНДРАТА, за да не може повече да снабдява със сирене и кашкавал враговете му.
Комунистът е готов да направи всичко това и без да има МОРАЛНА причина като основание. Но дручко си е да има някаква идея, която да оправдае КЛЕПТОМАНИЯТА И МАРОДЕРСТВОТО КАТО ИЗРАЗ НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ МОРАЛ НА ТЕЗИ ХОРА.


Така, ако ви питат и имате право да гласувате, БИХТЕ ЛИ ГЛАСУВАЛИ ЗА ТОЗИ КРАДЕЦ И ПОДПАЛВАЧ НА МАНДРИ, ДА ВИ БЪДЕ НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ, МИНИСТЪР, ПРЕМИЕР, ПРЕЗИДЕНТ И Т.Н.? Не би трябвало, но историята на 20-ти век показа, че това е напълно възможно. Пропагандата прави чудеса, особено ако е подпомогната от тоягата и куршума. Без тях накъде.


Сега комунистите са по-прикрити и рафинирани. Те физически не нападат мандри и не ги палят, след като ги ограбят. Аз ви предлагам точен метод, как да разпознавате комунистите, за да не ги допуснете до властта. Няма никакво значение каква е партията, в която въпросният комунист участва. Може заявлението да е дори и за дясна партия, но действията ясно показват, че става дума за комунист. Ето ви:

  1. Проверете, доколкото това е възможно, биографията на съответния кандидат. Вижте какво е работил. Работил ли е работа, която не е била финансирана от обществените фондове. Тоест бил ли е в частния бизнес и как се е представил там. Ръководил ли е хора, колко и в каква сфера. Подписвал ли е баланси и отчети. Какво показват тези баланси и отчети. Оставил ли е неудовлетворени кредитори? След това, има ли си представа как функционират институциите на държавата. В най-добрия случай за кандидат е, когато той се докаже в частния бизнес и след това се докаже и в обществени организации - управление на хора, процеси и т.н. Това означава, да е прехвърлил поне 40 годишна възраст, да е падал и ставал, но да не е и някакъв старик, който губи ориентация къде е вратата. Само да ви кажа, че от всички ръководители на страната през последните десетилетия, никой от тях не е работил. Като започнеш от 1944г., та досега. Били са политици, "революционери", "партизани" или "хулигани". Нищо производително и градивно не са вършили, не са плащали данъци - накратко нехранитатковци;
  2. Какъв е личният му живот и морал? Има ли семейство, деца, какво е имущественото му състояние, какво говорят хората за него - в населеното място и извън него;
  3. Дали според приказките и действията си показва, че иска да СЛУЖИ на Суеверена, а не да го прецаква. АКО НЯКОЙ ВИ КАЖЕ, КАКВИ ВЕЛИКИ ИДЕИ ИМА ЗА РАЗВИТИЕТО НА СТРАНАТА, НО ТЕЗИ ИДЕИ НЕ ВКЛЮЧВАТ ДОПИТВАНЕ ДО СУВЕРЕНА, НЕ МУ ВЯРВАЙТЕ. Нека престанем да сбъдваме мечтите на лумпени, тарикати, комунисти и аристократи. Нека намерим някой, който да сбъдва нашите мечти;
  4. Държавните и общинските фирми са комунистически по своята природа. Вижте кой ги управлява, кой назначава управителите там, вижте балансите им! Всичко е майка плаче. Крадене и прахосване на средства и възможности. И яко точене на пари от бюджета, напълно законно, за да се подпомогне още по-голямото крадене. Така, управителите на тези фирми са комунисти. Комунисти са и работниците и служителите там. Те са се организирани в синдикати и защитават интересите си. Изобщо не им пука, че фирмите са на загуба и тази загуба се покрива със субсидии от данъкоплатците. Те си искат своето - заплати, купони за храна, почивки, привилегии. Те също са комунисти. Докторите също са комунисти, дори и когато работят в частни клиники. Досега не съм видял частна болница, която да не точи пари от Здравната каса, тоест от нас, данъкоплатците. Има и пациенти на докторите, които са комунисти. Затварят си очите, въпреки, че виждат как докторите точат от тяхно име пари. Просто защото парите не ги вадят директно от своя джоб, а от общата каса. От общото няма проблем да се краде и доктори и пациенти са приели че това е ОК;
  5. Хората с привилегии също са комунисти. Това са ченгета, тайни служби, армията и всички, които се уволняват на 50 години и вземат един куп пари при уволнение. Ако ги търсиш, не можеш да ги намериш на улицата. Стоят си в канцелариите и си натискат парцалите. В 90% от случаите е така. Понякога си свършват работата за пред телевизора и хората да видят, че има и добри примери. Та те са комунисти. Комунисти са и хората, на които им санираха жилищата. Ей, така, без нищо да са дали, хоп, жилищата им са станали по-приветливи и по-скъпи. Вече мога да ги продадат на висока цена и да реализират печалба за сметка на хамсалаците, които са платили този ремонт. Комунисти са и тези, които не плащат цялата сума на транспорта. Возят си се и ще гласуват против всеки, който се опита да им отнеме тази привилегия. На тях не им пука за нищо, освен за собственият им интерес - интереса на крадеца. Така е устроена човешката природа - крадлива.
  6. Комунисти са и онези, които печелят обществените поръчки и тези, които им ги осигуряват;
  7. Комунисти има и в частните фирми и институции. И там има много хора, които са корумпирани комунета и са подкупни. Те прекарват образно казано фирмата, за която работят, а ако искате и вярвайте, това понякога се случва и със знанието на самия собственик, тоест прекарват и собственика, но той се прави, че не забелязва. И това съм видял в тази страна. Нищо не ме учудва. Виждал съм собственик на банка, който крадеше сам от себе си. Крадеше от банката и наливаше пари в собствената си фирма в Лихтенщайн. Разбира  се, напълно законно. Комунистите са гении в това да измислят начини за крадене.
Така че, внимавайте кого избирате, ЗА ДА НЕ СТАНЕ ТАКА, ЧЕ ПАК ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА КОМУНИСТИ, ЦАПЦАРАНКОВЦИ НА ЧУЖДИ ПАРИ, БИЗНЕСИ, ИМОТИ....


Категория: Политика
Прочетен: 5 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 14:58
 https://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/bomba-ot-sin-na-soc-velmozha-koy-darzhi-sada-u-nas-556154.html

Прочетете какво говори синът на бившия председател на НС от времето на Живков, Станко Тодоров.

Когато една система има големи луфтове, все ще се намери някой, който да ги запълни.


Простичко казано, когато една система не работи както трябва, все ще се намери някой, който да се възползва от това и да направи системата ДА РАБОТИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ НЕ КАКТО ТРЯБВА.

Всички магистрати трябва да получат жълт картон от обществото. На тях трябва да им се забрани да контактуват по служебни теми извън сградите, в които правораздават.

Трябва да подбират хората, с които контактуват извън служебите си ангажименти и да декларират всякакви опити на трети лица, за въздействие върху тях.

Деянията, свързани с погазването на тези простички правила, трябва да се криминализират в НК.

Магистратите в най-голяма степен имат нужда да се ВЪЗСТАНОВИ ДОВЕРИЕТО НА ОБЩЕСТВОТО КЪМ ТЯХ. Но това няма как да стане, ако замесените в тези скандали не бъдат изчистени от системата, като им се забрани да упражняват правото като професия. Нека да отидат на село, да завъдят стадо с кози, да гледат кокошки, да сеят марули и репички. Нека се приземят малко, защото тази разруха трябва да бъде спряна. За духовната разруха говоря, разбира се, защото тя е в основата на съществуването и на материалната разруха.

Ето ви пресен пример за това как "работи" системата. И забележете, не е задължително да има корупционни практики, замесени трети лица, които профитират от познанствата си със съдии и други магистрати. Давам ви елементарен пример за МУДНОСТТА в работата на съдебната система.

Вчера стана ясно, че отново няма ход на делото, във връзка с катастрофата на автобуса в Искърското дефиле. ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ - МИНАХА 6 ГОДИНИ, А ДЕЛОТО ОЩЕ НЕ Е "ТРЪГНАЛО"!!! ЗА КАКВО ПРАВОСЪДИЕ МОЖЕМ ДА ГОВОРИМ, АКО ТОВА ПРАВОСЪДИЕ ДОЙДЕ, АКО ИЗОБЩО ДОЙДЕ, СЛЕД КАТО ИЩЦИТЕ СА ВЕЧЕ УМРЕЛИ ОТ СТАРОСТ! И защо го правят това влачене на делата? Защото не отговарят пред никого. Ето затова. Защото не им пука. Защото на тях не им плащат за решени дела.

Ние, Суверенът, очакваме нещо да се промени към по-добро и всички скапани държавни системи да вземат да се САМООПРАВЯТ, пък дори и бавно и постепенно. Надяваме се на чудо. Надяваме се Ламята сама да отсече главите си. Знаем, че това никъде и никога не се е случвало досега, но въпреки това, като доказали се идиоти, се НАДЯВАМЕ да се случи. Излизат какви ли не информации за невероятна политическа корупция, за схеми за преразпределение на националното богатство, схеми, които сриват всякакво доверие в институционалността като такава, а хората, които са замесени в тях, онези наглеци на високи постове, недосегаемите, дават интервюта, все едно, че нищо не се е случило. Без капка срам, без никакво чувство за отговорност към тези, които ги хранят и поят и са им дали възможност да практикуват обществено значими професии и да бъдат на такива високи позиции.

Критична маса хора ни трябват, ако искаме разложението в обществото да не ни попилее окончателно. Критичната маса не може да ни свърши работа, ако е съставена от лумпени и кресливи пубери, такива, каквито Любена беше събрала преди години в полза на Гешев. Тези пъпчиви деца не знаеха за какво са там. Срещу един сандвич те могат да охулят всеки. Трябва ни интелигентна критична маса - образована и мотивирана да промени бардака, в който се е превърната страна ни.

Нека да си спомник какво са казвали аварските пленници и бежанци, на хан Крум, след поражението на тяхната държава от франките. Става дума за причините за разпадането на държавата им. Те франките са се възползвали от този разпад. Тоест, не че франките са били толкова силни, колкото аварите са били вече отслабени.

Скапването на държавата идва от използването на служебното положение за лични цели и деморализирането на цялото общество, че ТАКА СЕ ПРАВИ, ЧЕ ТАКА РАБОТИ СИСТЕМАТА. Не, не трябва така да се прави. Не това е начинът, освен ако не искаме наистина да съсипем окончателно обществото, в което живеем. Време е моралът да се възстанови. Добрият морал.

За да стане това, освен критична маса хора, се иска СУВЕРЕНЪТ ДА НАМЕРИ НАЧИН, ДА НЕ ДОПУСКА НЕМОРАЛНИ ХОРА ДО ВЛАСТТА и ако все пак сгреши с някакъв прикрит бандит или някой излезе политически плазмодий, ДА ИМА ВЪЗМОЖНОСТ БЪРЗО ДА ПОПРАВИ ГРЕШКАТА СИ И ДА МАХНЕ ОТ ВИСОКАТА ПОЗИЦИЯ ВСЕКИ БОКЛУК, КРАДЕЦ ИЛИ ИЗМАМНИК.
Категория: Политика
Прочетен: 31 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 15:02
https://safenews.bg/na-zhivo-bojko-borisov-vissha-forma-na-demokracziyata-e-sled-izborite-horata-da-opredelyat-koj-da-upravlyava/


Така казано, може да се тълкува по различен начин.

Първо ХОРАТА гласуват за народни представители, като с това СВЪРШВА ТЯХНАТА РОЛЯ В ПОЛИТИЧЕСКИЯ ПРОЦЕС. НИЩО ПОВЕЧЕ НЕ ИМ Е РАЗРЕШЕНО. Много ми се иска, ДА НЕ Е ТАКА и затова съм препълнил интернет с хиляди статии на тази тема. Борисов искаше точно това да каже. Народът се е произнесъл и оттук нататък сме ние, така че, заповядайте на масата другарки и другари, да крадем, докато имаме тази законна възможност. Никой не може да ни попречи, защото самият НАРОД така е казал - ето ви властта и можете да правите каквото си искате - крадете, пилейте, уреждайте си живота до десето коляно, всичко каквото пожелаете. Това е техният прочит. Бойковият прочит.




Законодателят произвежда закони или приема предложение от институции, оторизирани да предлагат закони. Също така и гласува кабинет. От това гласуване може да произтекат какви ли не вредни последици за всички нас, но на кой ли му пука. Няма отговорност, защото народните представители не се подчинени на този, който ги избира - народа, а от партийните лидери, които редят листите.

Съдебната власт казва кой е виновен и кой е невинен. Тя се е оторизирала освен да взема големи заплати, но и да краде за себе си от всеки, от който тя прецени, че може да вземе, използвайки инструментариума на държавата.

Изпълнителната власт е благословеното дете на измислената пародия на демокрация в тази държава. Милиарди левове за крадене са в ръцете на министерската и партийната мафия. 

За да не се случва това, което ни се случва досега, в най-широкият контекст на понятието "управление", трябва да се включат и трите власти и така е най-добре. И трите власти ТРЯБВА ДА СЕ ИЗБИРАТ ОТ НАРОДА. ТОГАВА НЯМА ДА ИМА НИКАКВИ СПОРОВЕ.

Така, когато стане дума за управление, ще се разбира, че трите власти са отговорни пред
 СУВЕРЕНА, за това, как управляват държавата и ако на него не му хареса как някой управлява държавата, да може веднага да превърне този някой в НИКОЙ, отнемайки му правата на управленец. 






Категория: Политика
Прочетен: 3 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 27.03 17:47
 Примерите са хиляди.

Кой финансираше и организираше ИДИЛ? Кой финансираше и организираше талибаните?

Руснаците избраха страната на Асад в Сирия и терористите им спретнаха касапницата в Масква, преди няколко дни, в знак на отмъщение.

А колко десетилетия наред, съветските служби организираха и финансираха терора срещу евреите по цял свят? Целта беше, като ударят Израел, косвено удрят САЩ. Проста геополитика. Как си мислят, че ще им се размине тази кармична тежест, която са поели върху себе си?

Преди няколко години талибаните бяха посрещани в МАсква на високо ниво, въпреки, че бяха в листата на терористичните организации по света. Сега на руснаците им се връща тъпкано.


Ако искате да няма такива работи, МОЛЯ ВИ, НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА ИМПЕРИИ И НЕ СИ ВРЕТЕ НОСОВЕТЕ НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА.


И не става дума само за Раша. Става дума и за САЩ, Франция и още такива държави, които не са отвикнали от колониалистичните си номера.

Учете се от Швейцария. Приютява терористи, но всичко е спокойно и мирно. Даже вашият терорист Ленин е живял там и се е опитвал да мъти главата на хората.

Много опасни са държавите, които се опитват да правят бизнес, дрънкайки оръжие. Още по-опасни стават те, когато тези държави освен военното лоби, имат силно докторско лоби. Това важи особено за САЩ и влиянието им на света. За тях не е проблем да спретнат едно "затваряне" на света и след това някаква война, за освобождаване на натрупаната енергия. Руснаците и те им се връзват на акъла и ето ви резултата. Някои богатеят, а бедните плащат.

Всъщност, кои са главните терористи? Тези, които изваждат автоматите и стрелят по струпани на едно място хора или тези, които управляват диктаторски общества или тези, които управляват уж демократични държави, но с помощта на самолетоносачи, дронове и ракети?

Накрая да не се установи, че ние избираме тези изроди и ги оправомощаваме с власт, които след това да си играят с нашите страхове, създавайки терористи на дребно и ангажирайки милиардни ресурси след това, за да се води уж някаква борба срещу техните създания. Какъв омагьосан кръг се получава. Но да знаете, ние сме балъците.
Категория: Политика
Прочетен: 33 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 27.03 17:01
 https://www.standartnews.com/balgariya-politika/slavi-s-post-za-chestta-zapya-makedonska-pesen-556041.html

Нека да си спомним, КАКВИ ЛИДЕРИ ТОЙ ПРЕДЛОЖИ НА НАС, ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ, СЛЕД КАТО МУ ДАДОХМЕ ВЛАСТТА В РЪЦЕТЕ?

ЕДИН, НА КОЙТО МУ ВИКАХА ШНОРХЕЛА.

Слави е същият като другите. Взема сам решенията и си мисли, че е прав. Когато обаче е на зор, говори за референдуми. Така му изнася.
Категория: Политика
Прочетен: 6 Коментари: 0 Гласове: 0
 Както много пъти съм казвал и писал, парите са важно нещо. Защо са важно нещо? Ами защото никой не иска да работи за без пари. Те хората не им се работи и за пари, а камо ли за без пари.

Времето на доброволната и ефективна ангария мина отдавна. Нямам предвид каква е била ангарията по нашите земи, а онази, която е била в Швейцария. Това са принципно различни неща. При нас това е било тежест, мъка, гадост, за разлика от швейцарците, които са излизали да работят за общественото благо напълно безплатно, осъзнавайки, че пътищата, които градят, са техни и че те ще ги ползват.

Вижте политиката. И тя се захранва с пари. Не може без пари. На кой му пука за идеите ти, ако нямаш пари, да му купиш гласа по различни начини - или директро или чрез реклама. Представете си, че сте живяли достатъчно дълго, за да имате вече представа какво се случва в обществото и как можете да помогнете. Виждате, че нещата не вървят и се опитвате да помогнете. Обаче не става. Гласът ви не се чува. Най-много да приказвате на тази тема с приятелите си или да пишете в интернет. Но това никак не помага на промяната. Просто изпразване в пространството, пускане на парата или там както искате го кажете. Нямам пари да направя партия и да я издържам, затова свеждам своята политическа активност до простото, елементарно ГЛАСУВАНЕ.

Искам да дам гласа си за някого. Някой, който може да осъществи както икономически, така и морален подем в нашето общество, защото отиваме към гибел, гледайки полуразрушените ни села и малки градове и бъркотията, която властта създава със своето действие или бездействие в големите градове. Нищо не е направено и поддържано като хората. И затова България намалява, което означава, че загива. Това не е криза от няколко години, каквато криза е нещо обичайно за всяка страна. Това е падение, което продължава много десетилетия.

Искам да дам гласа си за някого. Но няма за кого. Защо? Защото всички, които са в политическия спектър дават ГРЕШНИ сигнали. Напълно грешни. Аз съм от онези 65% от българските гласоподаватели, които НЕ ГЛАСУВАХА НА ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ. Просто няма за кого.


Какво искам да чуя от политически лидер?
ПЪРВО
Искам да чуя предложение, как може да се накарат българите ДА РАБОТЯТ КАЧЕСТВЕНО И ЕФЕКТИВНО, РАЗБИРА СЕ БЕЗ НАСИЛИЕ. ИСКАМ ТЕ САМИТЕ ДА СТИГНАТ ДО ТОВА РАЗБИРАНЕ, ЧЕ БЕЗ КАЧЕСТВЕН И ЕФЕКТИВЕН ТРУД, НИЩО МАТЕРИАЛНО НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ СЪЗДАДЕНО, А ОНОВА, КОЕТО ИМАМЕ, БАВНО И ПОСТЕПЕННО ЩЕ СЕ РАЗРУШИ. Искам да чуя, че когато човек получава наготово материалните блага, той обикновено е неблагодарник или ако не е станал още такъв, ще стане такъв. Искам да чуя, че когато хората имат осигурени храна, подслон, че и кола и имат възможност да ходят на почивка, малко са тези, които биха работили за нещо повече. Искам да чуя, че когато българските предприемачи не могат да намерят персонал за бизнеса си, дори и да става дума за онзи самоексплоатиращ се капиталист, който бачка сам в гаража за поправка на коли или в работилницата за дограма и не е успял да намери подходящ работник и служител, който да му помага, ДА ИМА ПРАВО ДА СИ ВНЕСЕ ОТ ЧУЖБИНА ТАКЪВ, ТАКА, КАКТО ПРАВЯТ АРАБИТЕ ОТ ДУБАЙ. Тази държава никога нямаше да е това, което е, АКО РАЗЧИТАШЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО НА ТРУДА НА СОБСТВЕНИТЕ СИ ГРАЖДАНИ. Но това да стане бързо, без много администрация и усложнения и разбира се, да имаме предвид, че на нас, на България, НЕ Й ТРЯБВАТ ГРАЖДАНИ ОТ АФРИКА И АЗИЯ, КОИТО В КУЛТУРНО ОТНОШЕНИЕ ТОЛКОВА РАЗЛИЧНИ ОТ НАС, А Й ТРЯБВАТ РАБОТНИЦИ И СЛУЖИТЕЛИ, КОИТО СЛЕД КАТО СИ ИЗПЪЛНЯТ ТРУДОВИТЕ АНГАЖИМЕНТИ КЪМ РАБОТОДАТЕЛЯ ТУК, В РАМКИТЕ НА 1 ГОДИНА, ДА БЪДАТ ВРЪЩАНИ КЪМ ДЪРЖАВИТЕ, ОТ КОИТО СА ДОШЛИ И ЕДВА ТОГАВА ПАК МОГАТ ДА КАНДИДАТСТВАТ ЗА РАБОТА У НАС. ЕТО ТАКА ПРАВЯТ АРАБИТЕ В ОАЕ И В ДУБАЙ, ЗАТОВА Е ЕДНА ОТ НАЙ-БОГАТИТЕ СТРАНИ В СВЕТА.

ВТОРО
Второто нещо, което искам да чуя е КАК ДА НАКАРАМЕ БЪЛГАРИТЕ ДА РАЖДАТ ПОВЕЧЕ ДЕЦА, ДА СЕ ГРИЖАТ ЗА ТЯХ И ДА ГИ ВЪЗПИТАТ ТАКА, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ДА Я ИМА В БЪДЕЩЕ И ДА ПРОЦЪФТЯВА. Защото нищо не става без хора и нищо хубаво не става без качествени хора. 


Сега какво имаме? Имаме създадена материална среда, която не е малка като количество, но като естетика и качество е жив зян. Огледайте се наоколо - нито улиците са улици, нито тротоарите са тротоари, нито сградите ни са сгради, нито транспортът и съобщенията са на ниво. Приемете всичко наоколо като продукт. Харесва ли ви той? Харесва ли ви новият блок, който отивате да огледате, за да си купите жилище там? Не. Нищо не е направено както трябва. Нито вътре, нито около самия блок. И въпреки това купувате. ЗАЩО БЕ ДА МУ ЕБА МАЙКАТА? ЗАЩО. ЗАЩОТО НАШЕТО, БЪЛГАРСКОТО НИВО Е НИСКО. НИЕ СМЕ ТЕЗИ, КОИТО СИ ДАВАМЕ ПАРИ ЗА НЕКАЧЕСТВЕНИ ЖИЛИЩА И НИЕ СМЕ ТЕЗИ, КОИТО ГИ ПРАВИМ НЕКАЧЕСТВЕНИ И НИЕ СМЕ ТЕЗИ, КОИТО ИМ ДАВАМЕ РАЗРЕШЕНИЕ ЗА СТРОЕЖ И ПОЛЗВАНЕ. ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ СМЕ. И не е само жилищата. За всичко сме така. ПАЛАСПУРИ. НЕМУКАЕТНИ ХОРА. 

Много пъти съм си мисли, ЗАЩО НЯМАМЕ НЕОБХОДИМИЯ МОРАЛ, КОЙТО ДА НИ ПОМОГНЕ ДА БЪДЕМ ДОБРИ ХОРА В ЖИВОТА И ДА ПРАВИМ ВСИЧКО СЪС СЪРЦЕ, А НЕ С ГЪЗА СИ?

Живял съм достатъчно дълго, за да разсъждавам по тези теми и да търся отговори. Никога през моя живот не си спомням - нито в семейството, нито в училището, университета и работата, никога ВАЖНИТЕ НЕЩА, КОИТО СА НИ ВМЕНЯВАЛИ ЗА ВАЖНИ, НИКОГА ТЕ НЕ СА БИЛИ НАИСТИНА ВАЖНИ НЕЩА. С какви ли не глупости са ни пълнили главите, само и само да ни отвлекат от важните неща в живота. Преди няколко десетилетия стигнаха дотам, че да ни втълпяват, че имаме детски градини заради Партията.

Кои са важните неща в живота? Кое е най-важното нещо в живота?

НАЙ-ВАЖНОТО НЕЩО В ЖИВОТА Е САМИТЕ НИЕ ДА СМЕ ЩАСТЛИВИ И ДА НАУЧИМ ДЕЦАТА СИ КАК ДА БЪДАТ ЩАСТЛИВИ, ПРИ ТОВА НАШЕТО ЩАСТИЕ ДА НЕ ПРАВИ ДРУГИ ХОРА НЕЩАСТНИ. Ако някой е щастлив да удари шамар на първия срещнат на улицата, няма как да допуснем такова "щастие" да се реализира, така да се каже. Ето кое може да ни направи щастливи:
  1. На първо място, това са моралните категории за добро и зло, които напълно липсват в нашата възпитателна система /то и такава система липсва/ и образователна система. Преди време религиите и институционализираната им форма - църкви, джамии и други храмове, са вършили тази работа, но както виждаме, всичко това е правено в интерес на самите ръководители на тези институции и техните служители. Всеки се възползва от баламия народ, за да съществува без да работи. В съвременното общество религията е малка част от неговия живот. Защо, защото всички виждаме, че онова, което поповете приказват е много по-различно от онова, което вършат. Казват ни да постим, а те по-дебели от нас. Как да им вярваш? Основна грешка обаче на водачите на обществото е, че те не успяха да вземат ценното от една религия и да го УТИЛИЗИРАТ В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО. Какво се има предвид? Не е необходимо да ходим в църква и да се разочароваме от материалността и дебелините на поповете, но можем да вземем добрите пожелания на религиите и да ги направим ПРАКТИЧНИ И ПРИЛОЖИМИ. Не е необходимо поп да влезе в училището и да каже на децата ни, че не е хубаво да се краде, да се насилва, да се убива, да се лъже и т.н. Не е задължително поп да казва на децата ни, какви грехове има и кои са по-страшните от тях, на които не бива да се поддаваме - смъртните грехове. В училищата не ни трябват попове, трябват ни УЧИТЕЛИ. БУДИТЕЛИ. СПАСИТЕЛИ НА ДУШИТЕ НИ. ТРЯБВАТ НИ ХОРА, КОИТО ДА КАЗВАТ НА ДЕЦАТА НИ, КОЕ Е ПРАВИЛНО И КОЕ НЕ. Липсва ни морален компас, липсват ни духовни ориентири. Аз предлагам божиите заповеди като такива и доколкото е възможно да се предпазим от смъртните грехове. Не съм религиозен човек, но осъзнаваме, че тези текстове са достатъчно силни, за да се обединим около тях и да вървим напред. Така ще предпазим децата си от институцията ЦЪРКВА, която е виновна за смъртта на десетки милиони хора по света, с глупостите, които църковните деятели са вършили, след като Константин е прекратил практиката, те да бъдат хвърлени на лъвовете и черноризците от мъченици са се превърнали в сатрапи. Учителят може да БЪДЕ МОРАЛНИЯТ СТЪЛБ ВЪВ ВЪЗПИТАТЕЛНИЯ ПРОЦЕС, С ПРОПОВЯДВАНЕТО НА ТЕЗИ ПРАВИЛА И СЪВЕТИ И С ЛИЧНИЯ СИ ПРИМЕР;
  2. Здравето. На младини не осъзнаваме, че е щастие да си здрав, а не болен. Това идва с времето. С болестите и проблемите. Но можем да създадем такъв морал в младите, че да започнат да ценят здравето и да работят в негова полза, още преди да са ги налегнали болестите. Трудно е да има щастие без здраве. За здравето трябва да се учи цял живот. От подготовката на родителите за създаване и отглеждане на дете, до края на живота. Сега ми кажете - УЧИ ЛИ СЕ ЗА ЗДРАВЕ В БЪЛГАРСКИТЕ ОФИЦИАЛНИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ЦЕНТРОВЕ - ДЕТСКИ ЯСЛИ, ГРАДИНИ, УЧИЛИЩА, УНИВЕРСИТЕТИ. НЕ. Е КАКВО ОЧАКВАМЕ ТОГАВА, ДА ИМАМЕ ЗДРАВО ПОКОЛЕНИЕ?;
  3. Околната среда. Тази среда на практика е всичко - въздухът, който дишаме, водата, която пием, храната, която ядем, жилището в което живеем, съседите, улицата, работата, която вършим и изобщо нашите активности. Ако ние си вършим качествено нашите задължения и околната среда ще бъде качествена и няма да ни влияе негативно нито като физика, нито като психика. НЕКАЧЕСТВЕНО СВЪРШЕНАТА РАБОТА ПОРАЖДА ЦЯЛА РЕДИЦА ОТ НЕГАТИВНИ ПОСЛЕДИЦИ И ВЪВ ФИЗИЧЕСКИ ПЛАН И В ДУХОВЕН. Нека да видим на какво учат и възпитават нашите деца, години наред в казионните детски градини, училища и университети. На всичко друго, само не и на най-важните неща - как да се грижат за здравето си, да ги научат на естетика, на познаване и придържане към красивото, да ги научат да общуват помежду си и с останалите хора, да ги запознаят как действат институциите и да им помогнат да намерят своето място в това общество. Да ги направят ГРАЖДАНИ, а не мрънкащи и неблагодарни готованци.
И сега - КОИ СА ХОРАТА, КОИТО ДА СА НОСИТЕЛИТЕ И КАК МОЖЕ ДА СЕ ОСЪЩЕСТВЯТ ТЕЗИ ВЪЖДЕЛЕНИЯ. Ако е по мирен път, това означава партия и лидери, които да реализират тези три цели - морален кодекс, грижа за здравето и грижа за околната среда. Кои могат да бъдат тези лидери? Това могат да бъдат енергични хора, не задължително революционери, а хора, на които аз им викам СЪЗДАТЕЛИ. Това са хора, които са видели много от живота. Минали са през всички стъпала на йерархията, от обикновени работници или служители, до ръководители на компании. Това са СЪЗДАТЕЛИТЕ. Това са хората, които произвеждат БВП на страната и дават възможност на всички, които не работят по различни причини или са на обществена служба, ДА ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТА И ДА ЖИВЕЯТ. МИЛИОНИ ХОРА БИВАТ ИЗДЪРЖАНИ ОТ СЪЗДАТЕЛИТЕ, НО В НИТО ЕДИН МОМЕНТ ОТ ЖИВОТА СИ, ТЕ НЕ СА ИЗКАЗВАЛИ БЛАГОДАРНОСТ КЪМ ТЯХ, ЧЕ ИМ ОСИГУРЯВАТ ТЕЗИ ВЪЗМОЖНОСТИ, КОЛКОТО И МАЛКИ ДА СА ТЕ.

Страната трябва да бъде управлявана от такива хора. Досега тя се управлява от ПРИКАЗЛИВЦИТЕ, дали това са комунисти или научни работници или обикновени бюрократи, това толкова няма значение. След това се управлявала от БАНДИТИТЕ. Накрая са БЕЗРАБОТНИЦИТЕ, които или нищо не са работили през живота си или са били някакви бюрократи, клатикурьовци, още след завършване на образованието си, та чак до назначаването им на изборен пост. Само СЪЗДАТЕЛИ не са управлявали България. Това е трудно нещо. Да накараш един човек, който е успешен в дребния си бизнес, да отиде да работи в някаква държавна институция, да се доказва там и чак след това да кандидатства за изборен пост. Трудно е. Трудно ще намерите такива хора. Има такива, които са много богати, но те стоят прикрити и финансират този или онзи проект. Те обикновено са свързани с властта и профитират от нея. Такива не ни трябват за целта. От друга страна обаче, сегашната икономическа действителност е такава, че свестните трудно прогресират. Това важи и за малкия и средния бизнес. Свестните само обират луфтовете, които големите са оставили в икономиката. Големите не се интересуват от гаража за ремонт на коли, от счетоводната фирма или от цеха за дограма. Те не могат да са навсякъде. Те гледат да хванат големите работи, а малките да оставят на самоексплоатиращите се капиталисти. На ахмаците, които да блъскат по 12 часа на ден и за които няма събота или неделя.

Тези хора са най-неорганизираните от политическа гледна точка. Те имат работа и нямат време да се занимават с политика. Нямат представителство, но са се примирили с това. Защо нямат представителство? Кой от тях да направи партия? Досега такова чудо не е имало. Всички проекти в България са или финансирани от олигарси или са без външно финансиране и са се превърнали в партии бутици, които не събират привърженици и се провалят на изборите. Те само набутват образно казано, своите създатели с разходи, които след това не могат да избият, защото са далеко от властта.

Та привържениците са важни.


Помислете. Дори и Христос е имал нужда от подкрепа. Имал е нужда от поддръжници. Имал е нужда от храна. Привържениците също не са роботи. Много са се жертвали за вярата. Били са необходими 400 години, за да успеят в своята мисия. След това са се осрали, разбира се, защото какво може да се очаква от една институционализирана идея. Когато обаче черноризците са се докопали до властта и са станали официална религия, тогава всичките тези видими признаци на властта - катедрали, иконостаси, стенописи, манастири и т.н., са имали нужда от огромно количество пари, за да съществуват. Тогава всичко се е изпортило. Как би съществувала католическата църква сега, ако не бяха онези 18 милиарда долара спонсорство, осигурени от американските католици всяка година. А само те да бяха.


За да осъществиш идеите си сега, са необходими пари, отдадени хора и много време. Такива обаче сега няма. Времената са други. По-лесният вариант е да има политическа партия, която да приеме за свои онези три неща, споменати по-горе. Политическа партия, която никой досега не я е чувал, защото е нямала здрава почва, върху която да стъпи и много дарения от много самоексплоатиращи се капиталисти, които да дадат материалната основа за съществуването на организация, която да защитава интересите им. А това е още по-трудно. Много по-лесно е газов бос да даде няколко милиона за кампанията на новите юпита и те да спечелят изборите и след това да му се отблагодарят, като му върнат вложенията с европейски пари по различни измислени програми, отколкото да се разчита на много дарители в политически проект.

Както и да е, сега ухажвани са онези, които вземат решение за харчене на парите ни и онези, за които тези пари се харчат. Когато важни в тази страна станат СЪЗДАТЕЛИТЕ, а не ЛАПАЧИТЕ, тогава всичко ще си дойде на мястото. СЪЗДАТЕЛИТЕ би трябвало да определят идеите за парите и за тяхната полезност - как да се изкарват, при какви правила и как да се харчат.

Засега реализацията на идеята е в тупик. В Европа също няма такъв проект. Но знае ли човек.


Категория: Политика
Прочетен: 6 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 27.03 09:10
 Атентати във Франция. 24 извършени терористични атаки за последните години и 76 осуетени. Над 1500 лица, арестувани във Франция, които се смята, че са имали връзка с терористични организации.
Атентати в Британия. Пожари при бунтове на емигранти в Швеция. Сега атентат в МАсква.

Милиони незаконни емигранти, влезли през разградените граници на Европа. Хора, които нямат и не искат да имат нищо общо с европейските ценности. Графити и цигания навсякъде в Европа. Бездомници спят върху кашони, до самия вход на Парламента в Брюксел! 

Джамии навсякъде...

Какво трябва да се случи, за да спре всичко това?


Какво им пречи на Европейската партия на тъпунгерите, за за вземе мерки? Педерастията или содомията или и двете заедно?

Време е да си избираме сами ръководителите, чрез пряка демокрация и тези некадърници да ги разкараме от властта. И европейските и нашите, родните...


Не мога да повярвам, че арабите в ОАЕ се справят без затруднения със съвременните проблеми, като градят градове върху пясъците на пустинята и няма незаконна емиграция, нито миграционни процеси, а нашите ръководители на Европа не успяват.

Спомняте ли си един епизод от "На улицата" на Теди Москов, отпреди почти 30 години. Той се казваше "Добряк, та дрънка". Първоначално героят се правеше на добряк, на който му пука за всичко - за лошото куче, за хубавата жена и т.н., но в края и на него не му пукаше вече от нищо. Не трябва да сме добри, трябва да сме яки и да си пазим териториите, вярата, националността и т.н. Иначе ще се установи, че толкова поколения сме се трудили заради азиатци и африканци.

Докога ще допускаме малоумни политици да поставят под риск съществуването на нашия вече устроен живот, пускайки милиони индианци на нашата територия?

Ето така, поради липсата на демокрация, идват крайно десните на власт. След това да не се чудите...





Дубайците наемат милиони мюсюлмани за работа в своята държава. Сключват договори за работа и ги следят. Ха е направил нещо нередно и обратно, оттам, откъдето е дошъл и край, повече не може да работи в емирата. Затова Дубай е класиран на едно от най-високите позиции в класацията за най-сигурните страни в света. Ето така се прави. 

Не мога да повярвам, че Европа, люлката на съвременната цивилизация, континентът с такава история, да трябва да се учи от една държава, която преди малко повече от 50 години все още не е съществувала на картата на света, а сега е по-богата и уредена от същата тази Европа.
Категория: Политика
Прочетен: 8 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 26.03 08:06
 Минах оттам, за да купя храна от Била. Имах късмет, че намерих място за паркиране. Нещо много трудно тук. Спрях до едно заведение, точно срещу Била. Аз чакам в колата, жената отиде да пазарува. Погледнах децата, насядали на масите там. Млади. Студенти, вероятно. Нямаше празна маса. Повечето от тях бяха момичета. Седят на масите, пушат тънки цигари, пият някакви питиета и бърборят - вероятно глупости. За какво млади момичета ще си говорят в заведение в Студентски град? Разбирам, вечерно време като мина оттам, също няма места в заведенията. Но в 14:30 часа масите да са заети!!! И като са се зазяпали в тези телефони, там им е животът. Пресича улицата, колата ще го убие, а той си гледа телефона и с периферното зрение, колкото и да го има, пресича натоварена с движение улица. Седнала компания на масата, нещо си бърборят, но мултитасничат - едното око винаги е в телефона. Току са я лайкнали или събскрайбнали. Тя е щастлива. Седят на маса и всяка от тях разглежда предложение за обувчици и парцали, все едно нямат ни обувки, ни парцали.

Наоколо коли, няма разминаване по главната улица на градчето.  Ха познайте тези коли на кого са. Хубави, издокарани. Разбира се, на студентите. На тези, на които пишман академика Денков им опрости таксите. Общежитията им почти безплатни, образованието - безплатно, мама и тате дават, изпитите се вземат лесно - няма скъсани студенти и загубили права...За какво да си дават зор? Заведенията пък с 9% ДДС. Всичко идва на мястото си. Учене няма, пари има, такси няма и ето ти продукт - калпав дипломант, след което като постъпи на работа в някоя фирма, трябва отново да бъде обучаван. Защо, защото заради комунистите в България, няма кой да работи и всеки човек е много по-скъп, отколкото би следвало да бъде, освен ако нямахме свободен пазар.

Нямаме нужда от такива висшисти. Просто нямаме. Накарайте ги да си плащат за образованието и въпреки плащането, да няма студент, който да има по-нисък успех от много добър 4.50. Не ни трябват тъпунгери с пари, които след време ще застанат на управленски позиции. И на тези хора ще разчитаме след време да ни плащат пенсиите!


Ако трябва да се направят компромиси с плащанията, нека те да са за студенти с успех, най-малко "Отличен" 5.50, но при обективно оценяване от софтуерен продукт, а не от измислените преПРОдаватели.


Бял нов мерцесед се придвижва бавно бавно. Вътре красива курва. Скъпоплатена. 500 кинта на час. Че защо да учиш бе мама му стара, след като за едно ебане ти плащат 500 кинта на час и няколко хиляди на вечер!

За прахоляка и калта, върху която са спрели хиляди автомобили, пак да не отварям приказка. Това е Студентски град.
Категория: Политика
Прочетен: 48 Коментари: 1 Гласове: 0
 Само си представете какви имена!

Факултета. Асоциира на ученост, на университет, на факултети. А то, страшна мизерия.

Какво би казал Христо Ботев, ако види какъв квартал са кръстили на неговото име.


За да бъдем по-прагматични, тези квартали трябва да бъдат кръстени по следния начин:
  1. Мангал №1
  2. Мангал №2
  3. Мангал №3
Ще бъде по-реалистично и ще съхраним доброто име на националния ни герой. А ако не стана, важното е да опитаме.

Какво ще каже кметът бизнесмен, детето чудо на София - Васил Терзиев за тези бардаци? Там спазени ли са нормите за строителство? Хигиенните норми спазени ли са? Има ли нещо, което там е спазено и какво той ще направи, поне да се изчистят тези клоаки?

Ако му остане време от далавери, разбира се.

Аз предлагам следното - на първо време, спрете им всички помощи, за дърва, за тръстика, за кюмюр, за наркотици, за бира, за ракия, за деца, за печки и за каквото се досетите, докато не изчистят бардака, в който живеят. След това да мине инспекция от общината и ако всичко е излизано до блясък, тогава им дайте парите.

След това да минат архитектите и да отбележат всяка една незаконна постройка и да им дадат срок тя да се премахне. Нямали къде да отидат! Въх, завалла. Преди 35 години и аз нямах нищо нямаше къде да отида, но не си построих незаконна къща. Наех си квартира, плащах наем, работех като кърт и така. Те не могат ли да направят същото? Да си купят законно жилище. Или да си направят законна къща. Изобщо нещо законно да направят. Те ще научат на ред само ако спрем да им даваме пари, БЕЗ ПРИ ТОВА ДА ИСКАМЕ НЕЩО В ЗАМЯНА. ЕТО ТОВА Е РЕЗУЛТАТЪТ НА ЕДНА ПОПУЛИСТКА ПОЛИТИКА, КОЯТО СЕ ВОДИ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ В СТРАНАТА. Имали права. Много важно. А ЗАДЪЛЖЕНИЯ НЯМАТ ЛИ?

Само не излизайте с приказките, че били бедни. Имат толкова много пари. За коли и сватби имат пари, а за да си направят законна къща, нямат. Аз съм възлагал на цигани работа в строителството. Вярвайте ми, много от тях получават повече пари от вас. Карат по-хубави коли от мен, а съм виждал и да носят обувки, които струват повече от всички мои обувки.
Така че, нямат оправдание.
Категория: Политика
Прочетен: 9 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 25.03 15:38
 Те не знаят как се изкарват пари. Те знаят как да харчат. Всъщност, има комунистически фирми, които изкарват пари, на база на политически протекции, овладяване на пазари и т.н. Тук аз говоря по принцип. Да изкараш пари, на база на едно честно съревнование на пазара. Това е непознато за комунистите. Те и техните деца и внуци винаги са имали някакво предимство. Предимството на партийните секретари. Има ги и сега. Няма комунист, който да произведе нещо полезно за обществото - кола, перална, трактор. Ако го направят, то ще бъде крадена технология от капиталистите. Те могат да произведат бомби, пушки и куршуми. И знаете ли защо? Защото искат по всякакъв начин да запазят властта си. Със сила. С куршуми.



Има две стратегически направления за харчене - раздаване на пари на милиони по различни програми и програмки. Това е стратегическото харчене, от което не може много да се краде, но се печели електорат. След това са обществените поръчки за милиарди. След като дадат на електората по парче хляб, вече може да започне същинското крадене.



Такава е комунистическата идея? При изкарване на пари не може да се краде. Трябва да произведеш качествен продукт или услуга и да ги предложиш на пазара. Но комунистите не могат да направят това. Затова са се съсредоточили на ХАРЧЕНЕТО.



НЕКА БАЛАМИТЕ ДА ИЗКАРВАТ ПАРИТЕ, А ТЕ ДА ГИ ХАРЧАТ. ДА СТЕ ЧУВАЛИ НИНОВА ДА ГОВОРИ ЗА ИЗКАРВАНЕ НА ПАРИ? 

И при класическия социализъм се крадеше яко. Но сега краденето е още по-голямо. Защо? Защото комунистите се допуснаха в лексиката и действията си някои "изобретения" на пазара, като перфидно се възползваха от тях. Това е легализацията на тяхното имущество и власт. Докато при Живков те бяха богати, но нямаха документи за собственост върху това богатство, след Живков ще получиха индулгенции за праведност, като преструктурираха политическата си власт в икономическа.

СЕГА СПОКОЙНО МОЖЕШЕ ДА СЕ ОГЛОЗГА ДЪРЖАВАТА И ТО НАПЪЛНО ЗАКОННО. УЗАКОНИХА КРАЖБАТА.

За да направят това, те имат нужда от електорат. От голям и тъп електорат. Как да го спечелят? Като харчат общите пари и раздават на всеки по малко, както само те умеят. На по-бедните ще им дадат безплатни печки, коледни надбавки, на други ще им дадат детски и надбавки за бедни. На малко по-заможните ще им реновират фасадите на жилищата. На по-богатите комунисти, на онези с фирмите, ще има дадат милиони по всякакви крадливи европейски програми. Напълно безплатно. Ето, другарите осигуряват "по-добър живот", за сметка на откраднати от данъкоплатците пари. Като крадат от производителните хора и раздават на непроизводителните. Но не забравят да вземат от много хора по много за себе си.

Партиите, които сега са в НС, са комунистически по своята същност.

И вижте парадокс. Най-комунистическата партия, БСП, гласува против най-комунистическия бюджет, който някой някога е внасял за гласуване в НС - бюджетът за 2024г. Едните комунисти не харесват другите. Все пак трябва да има интрига.


Категория: Политика
Прочетен: 34 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 25.03 08:42
 Става въпрос за Мария Габриелова.

Чета биографията. Ами тя не е работила. Учила на едно място. Учила на друго. След това била някаква сътрудничка в някаква организация към Брюксел. След това станала комисар там и след това вицепремиер. Сега кандидатства за премиер.

Слушам какво говори и продължавам да си мисля, ЧЕ ЦЯЛАТА НИ ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА Е СБЪРКАНА.

Какво очаквам аз?


Очаквам, кандидатът за такъв пост, да е работил поне 10 години в частния бизнес и то за тези години да се е доказал като професионалист и да е заел някаква управленска позиция. След това е добре да поработи и в администрацията поне още толкова години, като в това време да е доказал организационните си способности и възможностите за работа с хора и екип.

И след това, като навърши 40 години и е натрупал вече управленски опит, тогава да се кандидатира за по-високи обществени постове, ако това го влече.


Каква е тази политическа класа в България, която избира за такива високи позиции хора, които не са правили бизнес, нито са работили в администрацията достатъчно време, за да придобият опит и умения, които да им дадат възможност да се кандидатират за високи позиции?

Как може от директор на училище, да те направят министър на образованието? Не трябва ли да си мине и през по-високата йерархия, да се мине през Инспектората, през някакъв директор на дирекция в министерството, пък дори и през заместник министърско място. А тук направо - БАМ и министър.

Преди повече от 20 години имахме министър на търговията, в трудовата книжка на който пишеше, че първата му работа е като "министър". Беше министър на търговията, а не беше продал и един кибрит! 

Та така за Мария Габриелова. Вярно е, че властта е сладко нещо и амбицията да я постигне човек не е нещо лошо. Ама нека първо да гърби десетина години в частния бизнес, за да знае как се изкарват пари, как се плащат заплати, как се връзват баланси, как се планират продажби на стоки и услуги. Нека да опъва малко каиша, както се казва. След това нека да види как функционира държавната администрация, тоест, нека да мине от другата страна на барикадата. Като е видяла как трудно се изкарват пари, би следвало в качеството си на администратор, да направи всичко възможно, да облекчи цялата тази бумажщина, с която се товари частния бизнес. Нека да види, както се казва, "Две и двеста" и тогава да ламти за някакъв висок пост. Затова може би като я слушам, чувам безкрайни приказки, напълно безсмислени, общи, на които едно време в университета им казвахме, "разтягане на локуми". Накрая едно нищо. Задавам си въпроса, от какво разбира тази жена? От бизнес не разбира. От финанси - също. От икономика не разбира. Кое министерство би могла да оглави. Ако е външното - трябва да е минала някаква подготовка в качеството си на дипломат. Ако е вътрешно - знае се какво се изисква. Ако е здравното - поне да е доктор. Ако е финансовото - да е бюджетар. Ако е икономическото - нужно е яка икономическа подготовка и като теория и като практика. Какво е учила Мария Габриелова, че да стане вицепремиер или направо премиер. Аз досега не съм чул тя да се е произнесла по теми, различни от "договорености", "сътрудничество", "изслушване на опонента" и ред подобни приказщини. Как ще изпълнява ролята на премиер, като тя в това си качество трябва да разбира по малко от всичко - като се започне с бизнес, финанси, сигурност, екология, медицина и здравеопазване, спорт, култура и т.н. и т.н. Аз не съм чул нейно изказване в която и да е от цитираните от мен области.

За такива качества като сила, чест, достойнство, самостоятелност и т.н. няма да говоря. Тя ще прави онова, което каже Бойко. Ще имаме за премиер жена, която ще слуша какво й казва Бойко и ще прави онова, което каже Бойко. Такъв премиер ли ни трябва?


Да сте чули от нея някакъв идеологически постулат? Това е пример за политически гьонсуратлък. Отива там, където има възможности да се овласти колкото се може по-бързо и повече. Ето, ако мен ме питат, къде се намирам в политическото пространство, аз бих отговорил просто и ясно: В дясно от центъра. Аз съм за дясно политическо управление, за капитализъм, а не за социализъм, какъвто имаме сега, за пряка демокрация, а не за централистично управление, каквото имаме сега, за избор на важните фигури в държавата, пряко от Суверена, а не за измислената представителна демокрация, която дори не е представителна демокрация, а някакво лъжливо подобие. Ето, казал съм го. Да сте чули някаква такава декларация от Мария Габриел? Не съм сигурен, че има глава и достатъчно мозък да направи такава декларация, защото може би и тя не знае къде се намира в политическото пространство. Може би там, където обещават пари и постове и толкова.

И сега най-важното - тя отива в една крадлива партия, за да стане част от нея! Питам се, ако тази крадлива партия ме покани мен с предложение да ми даде някаква служба и работите да продължат така, както са вървели досега, аз дали бих приел? Не, няма да приема. Защото там никой не е независим и всеки прави това, което казва собственикът на партията. Да, собственикът. Но Мария прие. Ламтене за власт. Такива биха работили и за Сталин и Хитлер. Това са хора без души.


А за премиера в оставка какво да кажа? Прилича ми на мишок, а не на лидер. То може да е лидер на мишоците. Години в министерството на образованието и образованието, а е до никъде. След това е и министър. Пак нищо. И заради това нищо, ГО НАПРАВИХА ПРЕМИЕР. ЗНАЧИ КОЛКОТО СИ ПО-НЕПРОИЗВОДИТЕЛЕН И ПО-НЕСПОСОБЕН, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ТЕ ИЗДИГАТ. СОЦИАЛИЗЪМ, КАКВО ДА ГО ПРАВИШ. ТАКА СТАВАТ НЕЩАТА ТУК.
Категория: Политика
Прочетен: 159 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 26.03 08:12
 https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B8%D0%BD%D0%B0_(%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%BB)


Можете да намерите какви ли не глупости и подробности за филма, но не МОЖЕТЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ, КОЛКО НИ Е СТРУВАЛ ТОЙ, НА НАС, ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ.


Защото се излъчва по БНТ, тоест ние, данъкоплатците, плащаме.

Днес 24.03.2024г., по БНТ, сутринта, в предаване на Георги Любенов, гостуваха артисти, участващи във филма. То не са въпроси, то не са отговори, отиде половин час от ценното и скъпо време на телевизията, платено от нас.

Георги по едно време каза, че филмът се ГЛЕДАЛ или се ОЧАКВАЛО да го гледат 2.4 милиона зрители, което бил критерий за неговото качество.

Нека сега да кажа на Георги Любенов, как се оценява зрителският интерес и как трябва да се оценява.


Нека продуцентите финансират сами този филм. Нека да се разплатят с режисьорите и артистите и да платят всички разходи по него. Нека го разпространяват в кината или в интернет платформите срещу заплащане. Нека да видим колко хора ще го гледат и колко хора ще платят да го гледат.

Сега, тези хора правят помен с чужда пита.

Когато Слави Трифонов имаше предаване в БТВ, го гледаха милиони. А когато го изгониха от БТВ, го гледат хиляди. Разбирате ли разликата?

БНТ е институция и тази институция може да деформира в голяма степен представата за добро и зло, за успешно и неуспешно...

Говорих с мои приятели, които следят сериала. Някои са доволни. Но когато ги питам, дали ще си отделят от времето, да отидат на кино и да гледат там филма и да си платят, отговорът на всички беше: НЕ.

Погледнете каква информация има за филма. Всичко друго, но не и колко струва и КОЙ КОЛКО ПАРИ Е ВЗЕЛ ОТ НАС, ПЕРСОНАЛНО. Все пак става дума за нашите пари, а не за пари на независими частни продуценти. Това е мъглата, наречена държавно финансиране на културата - има финансиране, ама култура няма.
Категория: Политика
Прочетен: 16 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 25.03 12:38
2 3 4 5  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195194
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031