Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2017 20:22 - Според Даниел Митов, Герб е дясна партия. Не, не е дясна партия, г-н Митов.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 297 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 https://www.24chasa.bg/novini/article/6156841


Хвърлени в пространството лъжливи думи. Без никакви аргументи. Общи приказки, но никакъв анализ, никакво доказателство за твърдението, че Герб е дясна партия. Ето какво казвам аз: Герб е социалистическа партия или постсоциалистическа партия, все тая. Ето ги и доказателствата:
  1. Почти всички ръководители в тази партия са или бивши комунисти, комсомолски секретари, деца на активни и пасивни борци срещу фашизма и комунизма и тем подобни активисти;
  2. Вижте им икономическата платформа -от 2009г., Герб неотклонно приема СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ бюджети. Вижте как е формиран бюджетът - същият принцип, като при Тодор Живков - един куп пари се събират на едно място и няма никаква връзка откъде идват парите и къде отиват. Ето ви няколко примера. Нямаме данък, който да попълва недостига на НОИ, която институция е извън бюджета и формира свои приходи, на база на вноските, които всеки работещ прави всеки месец. Въпреки това, бюджетът дава едни пари, събрани от различни източници. Няма пряка връзка между събрани пари и дадени пари. Събират се едно към гьотьоре и се разпределят в зависимост от "нуждите", така, както по времето на социализма.Тоест, социалното обезпечаване хем е отделено от бюджета, хем и не е.
  3. По същият начин - нямаме социален данък, за помощи на мързеливите и неграмотните, но има предназначени целеви пари за тях. Пак същият принцип - събират се едни пари в един куп и се разпределят спрямо "нуждите".
  4. Държавата акумулира 40% от БВП!!! За каква дясна партия става дума. При управлението на истинските десни партии, би трябвало правителството да акумулира не повече от 15-20% от БВП. Политическите платформи на десните партии дават предимство на личната и частната инициатива на личността да прави пари, а не на чиновниците да разпределят пари.
  5. Вижте монополизацията в икономиката. БДЖ е държавна и фалирала. Данъкоплатците я издържат. Вижте НЕК - и тя е държавна и затънала. Вижте търговията с горива - една фирма с ясно изразени комунистически служители в нея, държи почти 100% от акцизните складове в страната. Вижте кои работят в нея - бивши и настоящи комунисти и социалисти, по всички етажи на властта, от обикновения бензинджия, та чак до президента на фирмата.
  6. Вижте железопътна инфраструктура - и тя държавна. Хвърлени от данъкоплатците стотици милиони и пак железниците ни са под всяка критика - защото са социалистически.
  7. Вижте затворените професии - нотариуси, адвокати, експерт счетоводители, съдебни изпълнители.
  8. Вижте социалистическата ни банкова система, в която и да пръднеш, се иска разрешение от БНБ, тоест от партията, която е на власт. Мирише отвсякъде на социализъм с този рамкиран уж пазар, с тези регулативи и въпреки всичко, нищо не е под контрол - КТБ го доказа. Другарите пак спечелиха милиарди от бъркотията, която те самите създадоха.
  9. Вижте родните застрахователи -а ко не беше социалистическата държава, която да ни задължи със закон да си застраховаме колите, дали щяха да съществуват всичките тези застрахователи? Какво друго, освен социализъм, може да се нарече онази система, която ти осигурява на базата на задължителен акт, повече от 60% от всички приходи?
  10. Вижте политическият ни живот. Толкова много партии, а всички производни на БКП. При социализма няма демокрация. В България няма демокрация, значи си е социализъм.
  11. Вижте бюрокрацията ни, класацията ни по свобода на словото и печата, класацията по строителни разрешителни и т.н. и т.н. Социализъм в действие. Само кльоновете ги няма, че да задържат стадото на тази територия.
  12. Вижте програмата за саниране - та това дори и при Тодор Живков го е нямало. Такава далавера е тази програма... Ние платихме по 1400 лева за саниране на жилище и си го направихме на частно. Какви са тези 17 хиляди на апартамент, ако не е яко крадене, типично по времето на социализма и постсоциализма.
  13. Вижте системата за сигурност!!! Коя дясна партия ще хвърли толкова пари в МВР и службите и накрая ще получим НЕСИГУРНОСТ. Нито демокрация, нито сигурност.
  14. Вижте системата на образование - същата като при социализма. Да сте чули някой даскал да го наградят, защото учи добре децата?  Да сте чули университетски преподавател да е получил награда, защото неговите студенти са по-подготвени от останалите студенти? Да сте чули, държавата, която изсипва милиарди в образованието, да се е позаинтересувала, за какво дава пари - да наложи някакви изисквания. Типично по социалистически - хвърля там едни пари и оправяйте се.
  15. Вижте изграждането на инфраструктурата. Общините получават едни близо 3 милиарда лева от бюджета, но на какъв принцип? На принципа на натягането. Който се натяга повече, получава повече пари. Бургас се натяга повече, ето ти пари за Бургас. Варна също. Защо другите градове не получиха стотици милиони левове от бюджета за различни програми? Защото нашите хора там "държат" много гласове за предстоящите избори. Типично по социалистически. Тодор Живков раздаваше така парите на своите любимци, без критерии, ей така, по лични, партийни причини.
  16. Политическата система при социализма ни караше да гласуваме формално за една партия през 4 години. Сега гласуваме формално за няколко партии, които произлизат от същата тази партия. Нещо да се е променило съществено. Можем ли 2 месеца след избора да свалим от власт партия, правителство? Можем ли да си изберем главен прокурор и да го свалим, ако не ни хареса една сутрин? Не, не можем, също като при социализма. Тогава какво се е променило?
Герб е типично социалистическа партия, със социалистическа програма. Това, че някои там вътре си създаде мафиотизирана структура за правене на пари не ги прави дясна партия.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3238716
Постинги: 6938
Коментари: 4326
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930