Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2017 10:47 - За лъжливата българска данъчна система.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 161 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 18.04.2017 12:13


 Както навсякъде и тук живеем в лъжа. Данъците в България били ниски. Чудим се защо не идвали чуждите инвеститори. Всичко, което прави българският бизнес за осигуряване на работни места и всичко, което правят българките работници и служители е ВЪПРЕКИ усилията на правителството.


Помислете си, ако сте работодател. Ако трябва да осигурите 1000 лева чиста заплата на персонала си, трябва да предвидите разходи за това, които надвишават 1500 лева. Една част от задълженията са за сметка на работниците и служителите, а друга за сметка на работодателя. В крайна сметка, данъчната тежест е 50 %. 

Ако решите да изхарчите всички тези пари за покупка на стоки, ще трябва да се лишите от още приблизително 180 лева, което представлява данъчното задължение към държавата, за сметка на ДДС-то.

Работата става по-сложна, ако имате автомобил - задължително ще трябва да отделите поне едни 100 лева за гориво, масла, филтри и други подобни, без които колата няма да върви. Не включвам амортизация и ремонти. Обикновено с 1000 лева заплата, служителят и работникът карат кола втора ръка и то не от по-новите модели. Поне при случаите, които аз знам, е така. На тези 100 лева разход, около 60 са "давачките на държавата.

Значи 1000- 180 - 60 = 760лв. Моите служители са от провинцията и средно се предвиждат едни 30 лева данък месечно за наема. Остават 730 лева. Сметкат става по-сериозна, ако се консумират цигари и алкохол, защото там ДДС-то и акзица формират съществена част от цената. И всъщност какво излиза - на 1500 лева разход на работодателя за един служител със средна работна заплата в страната, на него ще му останат приблизително 1/3 от тези пари за харчене. И ако плаща едни 300 лева за наем, какъвто е случаят с моите служители, ще му останат около 300 лева. Какво да прави с тези пари? Да прави семейство, да издържа жена и деца, да си плаща парното, тока и водата....Ей, забравих, да ги инвестира в някой фонд или да си купи акции на Епъл!!! Как не се досетих!!! Пък да дъвче трева през останалото време.

Как е възможно хора, за които са предвидени разходи за 1500 лева месечно, да им остават накрая по едни между 8 и 10 лева на ден, в които трябва да си покрият всички разходи!!!


Работодателят ли е виновен в случая или държавата, че по най-безобразен начин краде от работниците и служителите! Защото това си е пладнешки грабеж, който го няма в нито една европейска държава. А какво да кажат тези, за които фирмата планира разходи, свързани с работната им сила в размер на 1000 лева или с 1/3 по-малко? Ами какво да кажат тези, които се разписват на минимални заплати, а те са 600 хиляди работници и служители? На тях какво им остава за тях самите? Защото досега само чувам, че работодателите са виновни за ниското заплащане. Това е все едно да виниш бензиностанциите за високите цени на бензина, като в същото време забравят да ни кажат, че бензиностанциите вземат 3% от стойността на продаваното гориво, а държавата взема 51% от продажната цена и на всеки два лева продажна цена, прибира левче за себе си.

И ако в крайна сметка, всичко, онова, което ни връща държавата е качествено, да махнеш с ръка и да си кажеш, че вземаме малко пари, но услугите, които получаваме от държавата си заслужават цената. ДА, АМА НЕ. ДЪРЖАВАТА НИ ВРЪЩА БОКЛУК В РАЗЛИЧНА ФОРМА - НЕДОФИНАНСИРАНА ПЕНСИОННА СИСТЕМА, ФАЛШИВО И КРАДЛИВО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, НЕОБРАЗОВАНИ И НЕВЪЗПИТАНИ ДЕЦА, НЕСИГУРНОСТ И ЛИПСА НА БЪДЕЩЕ. СЛЕД ТОВА ПОЛИТИЦИТЕ СЕ ВАЙКАТ, ЧЕ ВСЯКА ГОДИНА 40 ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ НАПУСКАТ СТРАНАТА.


ЗНАЧИ ПРИ ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ, КОИТО ВЗЕМА ОТ НАС ДЪРЖАВАТА И ПРИ ТОЛКОВА ЛОШИ УСЛУГИ, КОИТО НИ ВРЪЩА, НА ВСИЧКИ НИ Е ЯСНО, ЧЕ ЯКО НИ КРАДАТ И СИТУАЦИЯТА ЩЕ СТАВА ВСЕ ПО-ЛОША ЗА НАС, ОБИКНОВЕНИТЕ ГРАЖДАНИ, АКО ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СИ СТОИМ И С РОБСКА ПРИМИРЕНОСТ ПРИЕМАМЕ ТОВА, КОЕТО СЪДБАТА, РАЗБИРАЙ ПОЛИТИЦИТЕ, НИ СЕРВИРА ИЛИ СЕРВИРАТ. ЗА БОГА, СТАВА ДУМА ЗА 35 МИЛИАРДА ЛЕВА ВСЯКА ГОДИНА И ВСЕ НЕ ИМ СТИГАТ И НЕ ИМ СТИГАТ. СТОТИЦИ ХИЛЯДИ СЛУЖИТЕЛИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА КРАДАТ И НА ЕДРО И НА ДРЕБНО. ПОЛИТИЦИТЕ КРАДАТ НА ЕДРО. ОБИКНОВЕНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ КРАДАТ НА ДРЕБНО. ВСЕКИ, КОЙТО Е НА ДЪРЖАВНАТА СОФРА "ВЛАЧИ". АКО НЕ КРАДАТ ПАРИ, ТЕ КРАДАТ ОТ ДРУГИТЕ НИ РЕСУРСИ - ВРЕМЕ, НАДЕЖДИ, ЧЕ НЕЩО МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ КЪМ ПО-ДОБРО, БЕНЗИН, НАФТА, КОНСУМАТИВИ, РАБОТНО ВРЕМЕ, ИЗМИСЛЕНИ РАЗХОДИ ЗА МИЛИАРДИ. НЯКОИ НАЧАЛНИЦИ НАПРАВО ИЗПОЛЗАТ РАБОТНИЦИ И СЛУЖИТЕЛИ НА ОБЩЕСТВЕНА СЛУЖБА, ДА СТРОЯТ ЧАСТНИ ОБЕКТИ. КУЧЕ ВЛАЧИ, ДИРЯ НЯМА. ВАРВАРСКО КРАДЕНЕ, КОЕТО СЕ ИЗВЪРШВА С НАШЕТО ПОЗВОЛЕНИЕ И ПОД НОСА НИ.

Ето една проста сметка от моя страна, която показва излишните разходи от страна на държавата само в няколко направления:
  1. МВР - 600 милиона надписани разходи;
  2. Войската - 500 милиона надписани разходи;
  3. Инвалидните пенсии 750 милиона надписани разходи;
  4. Образованието - 750 милиона надписани разходи;
  5. Висшето образование - 200 милиона надписани разходи;
  6. Държавната  и общинската администрация - поне 2 милиарда надписани разходи;
  7. Служби и службици, агенции и какви ли не държавни глупости. Милиарди и милиарди разходи за какво ли не...Измислени търгове за милиарди, нагласени процедури и фирми, които да спечелят, пръскане на милиарди по европейски проекти за инвестиции, които са провалени още в своя замисъл...Финансова вакханалия. И за какво да работиш, за какво да плащаш данъци, да градиш дом, да правиш семейство, като държавата те кара да работиш за нея, а не за себе си и като ти взема 2/3 от дохода. Та това и в турско не е било. След това се чудим, защо България е паднала под робство. Ами то някой да ни "натисне" на границата, няма да можем нищо да опазим, защото духът на българина е ограбен от крадливата му държава. Няма за какво да се съпротивлява. Държавата му е изпила кръвчицата. След това защо имало сива икономика. Черната икономика му е спасението, не сивата. Иначе сам си слагаш примката на врата и сам си риташ столчето отдолу.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3236996
Постинги: 6936
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930