Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2017 10:58 - Електронното управление - много баби, хилаво дете.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 254 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 15.05.2017 11:01


 Тези дни се ровя в документация, свързана с електронното управление. Както ви е известно, има специален закон за електронно управление.

В този закон са упоменати правата и задълженията на ДА "Електронно управление". Това е агенция, която е на пряко подчинение на МС и която агенция, координира държавната политика в тази област.


В същото време, всички знаем, че ИТ бизнеса на държавата е съсредоточен като политика в Министерството на транспорта, съобщенията и информационните съобщения. Нали последните две думи на заглавието на министерството са именно "информационни технологии". По политики това са:
  1. Цифрова България
  2. Интернет управление
  3. Широколентова свързаност
  4. Киберсигурност
  5. Свободно движение на данни
  6. Информационни и комуникационни технологии /ИКТ/ за обществото
  7. Платформа за ИКТ стандарти
Има и обществен съвет за ИТ и интернет. 

Сега ще се изненадате ли, ако ви кажа, че в този Обществен съвет, на който се дискутират на практика политиките за ИТ бизнеса в страната, НЕ ПРИСЪСТВАТ ЧЛЕНОВЕ НА ДЪРЖАВНАТА АГЕНЦИЯ "ЕЛЕКТРОННО УПРАВЛЕНИЕ"!!!!

Прегледах Решението на Министерството на транспорта, съобщенията и ИТ, подписано от министър Московски, на 29.12.2016г., за създаването на експертен Обществен съвет  към министерството, в което НИКОЙ НЕ СЕ ДОСЕЩА ДА ВКЛЮЧИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ДА"Електронно управление". Ето, вижте тук: http://www.saveti.government.bg/web/cc_701/1


Имам усещането, че в тази държава, всеки работи сам за себе си. Спойка или лепило както се казва, няма.

Има създаден Съвет за електронно управление, в който го няма най-важния член - Председателят на ДА за електронно управление. Само забележете - в този съвет все още фигурира името на Румяна Бъчварова, в качеството й на зам. министър председател по коалиционната политика и държавната администрация!!! В този съвет участва и министърът на транспорта, съобщенията и ИТ - Ивайло Московски. Само дето шефът на специализираната агенция, която отговаря за електронното управление го няма. Има някакви членове от Съвета за електронно управление, които не са на нивото на министрите, докато Председателят на ДА "Електронно управление" е първостепенен разпоредител на държавни средства и е на подчинение директно на МС, а не на някое министерство. Самата конструкция и на този съвет показва формалност и нежелание за свършване на работа. Има информация за работата на този съвет от 2015г., значи само си помислете, каква заинтересованост за работа има там. Дори и не са успели да форматират съвета съобразно с появата на ДА"Електронно управление", както се казва, поне от кумова срама да го бяха направили.


Та в тази държава, министерства, агенции, комисии, съвети, комитети и какво ли още няма, само работата нещо не ходи. Твърде много разводняване на права и отговорности и твърде малко резултати за обществото. 

И както винаги съм казвал - НЯМА ОТЧЕТИ ЗА ПРЕД ОБЩЕСТВОТО, КОЙ КАКВО Е ЗАВЪРШИЛ. НЕЩО НА ХАРТИЯ. САМО СЪЗДАВАТ АДМИНИСТРАТИВНИ ЗВЕНА И УСВОЯВАТ ПАРИ - НАШИТЕ ПАРИ.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3239169
Постинги: 6938
Коментари: 4326
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930