Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2017 12:31 - Защо има безработица?
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 107 Коментари: 0 Гласове:
1



 Има две причини за безработицата - държавата прекалено много се бърка в икономическия живот и прави прекалено сложно съществуването на бизнеса - прекалено многото регулации спъва икономическото развитие.


Другата причина е, че много хора нямат елементарни трудови навици. Моралът вече е друг - важното е да стигнеш до парите, а няма никакво значение как.


Трудът, онзи градивен труд, заради който човечеството е станало това, което е сега, малко по малко отпада от дневния ред на обществото. Държавата постоянно прокламира, че ще помага на кой ли не и в резултат, много хора, които нямат трудови навици си намират оправдание, за да не работят.


Конкретно за България - тук все още битува схващането, че родителите трябва да полагат грижи за децата си до дълбока старост. Това е положението. При нас възрастните хора са бедни, не защото нямат пари, а защото нямат пари за себе си - раздават ги на деца и внуци и обикновено, не ги харчат за себе си. Някои ептен тъпи възрастни, изкуфели от старост и социализъм успяват да хвърлят хиляди и десетки хиляди левове на телефонни измамници. Други се освобождават от имуществата си в последния стадий от живота, с цел да получат от обществените фондове допълнителни средства - помощи за бедност, енергийни помощи и т.н. Затова у нас се вижда парадоксалния случай - колкото човек става все по-възрастен, толкова става по-беден. А трябва да е обратното - бедните би трябвало да са младите хора до 30 годишна възраст, защото са нямали достатъчно време да натрупат пари. Тези на 70 и 80 години, трябва да са богати. Имали са твърде много време в този живот и ако са си пропилели напразно времето, това си е техен проблем, а не проблем на обществото.


Ако обаче държавата пречи на бизнеса да се развива, основно към нея трябва да отправим критиките. Сега България е на незавидно място в класациите по свобода на бизнеса и наемането на работна ръка. Тя е на последно място в много важни показатели по качество на живота, здравеопазване, инфраструктура и т.н. Всички тези "успехи" са ИМЕННО ЗАРАДИ ГОЛЕМИТЕ УСИЛИЯ НА МИЛАТА НИ ДЪРЖАВА ДА НИ "ПОМАГА" НАВСЯКЪДЕ И ВЪВ ВСИЧКО, КРАДЕЙКИ ЗАРАДИ ТОВА ОПРАВДАНИЕ ПАРИТЕ НИ.

Когато си изберем политици, които независимо от това, че сме бедна страна, постигнем много добри показатели за работата на бюрокрацията и страната ни е най-свободната в икономическо отношение страна в света, тогава можем открито да кажем: ВСЕКИ, КОЙТО НЕ УСПЯВА ДА СЕ РЕАЛИЗИРА Е НЕКАДЪРНИК, ОСВЕН, АКО НЕ Е ОЩЕТЕН ОТ ПРИРОДАТА. ДОТОГАВА ОБАЧЕ, МНОГО ХОРА, КОИТО НЯМАТ БЕЗКРАЕН ЕНТУСИАЗЪМ ЗА РАБОТА, ЩЕ НАМИРАТ ОПРАВДАНИЕ ЗА СВОЕТО БЕЗДЕЙСТВИЕ.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3240308
Постинги: 6939
Коментари: 4327
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930