Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2017 02:56 - Само неспособните, тъпите, неграмотните и мързеливите имат нужда от синдикати.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 271 Коментари: 2 Гласове:
3



 Синдикатите са вредни. Те защитават онези, които не са си мръднали пръста да се защитят сами. Тези, които са готови да работят за 400 лева на месец.

ДА ОПРЕДЕЛЯШ МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА Е СЪЩО ТАКАВА ГЛУПОСТ, КАКТО И ДА ОПРЕДЕЛЯШ МАКСИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА.


Колко софтуеристи познавате, които са членове на някой синдикат?


Колко шофьори на тирове познавате, които са членове на някой синдикат?


Колко зъболекари и хирурзи познавате, които са членове на синдикат?


Колко банкови работници познавате, членове на някой синдикат?


Колко от работниците в различни фирми за металообработка са членове на някой синдикат?


Колко са синдикалните членове в телефонните компании и сред брокерите на застраховки и имоти?


Колко синдикални членове има в хилядите малки сервизи в страната, в хилядите частни магазини, в юридическите кантори, в инвестиционните посредници, сред фермерите и т.н.?

Знаете ли кога човек може да разбере, какъм булшит са синдикатите? Ако познава случая със стачките, организирани от синдикатите в метрото в Лондон. Реват за увеличение на заплатите, а когато това вече започне да тежи твърде много на балансите на фирмата, няма значение дали тази фирма е частна или обществена, тогава трябва да се вземе решение или да се уволняват служители или да се разчита на обществените фондове. Но знаете, че Англия не е тъпа страна като България. Там няма балами, които да субсидират транспорта. Затова картата за градския транспорт е от 5 до 10 пъти по-скъпа от нашата в София. Заплатите са величина, която трябва да се договаря между предлагащите и търсещите работна сила. Ако синдикатите на работещите в метрото в Лондон искат увеличение на заплатите на служителите, то те трябва да бъдат готови и да посрещнат последствията от това увеличение - влошени баланси, защото лошите баланси не се интересуват от това, дали трябва да се води социална политика или не. Балансите са такива, каквито ги направим. Добрите производствени и търговски практики изискват приходите и разходите да се формират на база на най-ефективните и пазарни решения. Ясно е разбира се, че ако минималната заплата е наложена от правителството и тя е 1000 паунда, това е добре за тези, които са най-малко полезни с труда си за компанията, защото те си осигуряват един сравнително добър статус, без да си напрягат нито главите, нито ръцете и краката. Но така икономика не се прави. Такива служители лесно могат да бъдат заменени. Една машина за продажба на билети се изплаща след 4 месеца работа, а след това носи печалба на собственика, защото машината не членува в никакви синдикати и не може да стачкува. Няма как да стане, лондонското метро да плаща толкова много заплати и то големи и в същото време, да е на печалба. Това е нонсенс. Виждате накъде вървят работите. Машините заместват хората навсякъде, където е доказано, че това може да се случи на приемлива цена. Ето един начин да се премахне дефицитът на машинисти. Знаете, че в България е много трудно да се наемат машинисти и фирмите си ги крадат взаимно. Така ли, слагаш електронна система за контрол на движението, слагаш пластмасови парапети на спирките и пускаш влакове без машинисти. Заплатите на машинистите стигнаха до такива нива, че става по-изгодно да се вложат много пари за автоматизиране на целия процес - от продажбата на билетите, та до трудът на машинистите на мотрисите. ВСЪЩНОСТ КАКВО ИЗЛИЗА, ЧЕ В ДЪЛГОСРОЧЕН ПЛАН, ДЕЙНОСТТА НА СИНДИКАТИТЕ ВОДИ ДО БЕЗРАБОТИЦА.


В следващото десетилетие ще бъде решен и въпросът с недостига на тираджии. Заплатите на тези шофьори станаха толкова големи и въпреки това в Европа има глад за десетки хиляди шофьори. Ха сега кажете, как фирмите производители, да не работят по автономни камиони!!! Заслужава си.


Днес между другото, посетих два сервиза в Орландовци, София. И в двата имаше работници - сирийци. Напуснали Сирия преди повече от 10 години. Единият ми направи смяна на мека връзка на системата на отпадъчните газове. Свърши си много добре работата. Той няма нужда от синдикални глупости, защото това, което изкара, зависи само от него - от уменията му и  от степента на задоволство на клиентите му. Изкарва добри пари. И скоро няма да го замести никой робот. Поне в следващите 10-20 години. И това са хора, които дори и не говорят добър български, а се справят чудесно със задачите си. Ето пример, при който не е необходимо да си кой знае колко образован. Важното е да можеш да говориш с клиентите и да ги обслужиш добре. Да си отзивчив и да не те мързи.


А, щях да забравя - СИНДИКАТИТЕ НИ ОТВЛИЧАТ ОТ НАЙ-ВАЖНИТЕ ВЪПРОСИ НА НАШЕТО ОБЩЕСТВО - ПРАВИЛНОТО ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА БЮДЖЕТНИТЕ СРЕДСТВА. ВГЛЕДАНИ В ЖАЛКИТЕ 10-20 ЛЕВА, КОИТО ЩЕ ПОЛУЧАТ ОТ УВЕЛИЧЕНИЕ НА МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА, СТОТИЦИ ХИЛЯДИ РАБОТНИЦИ И СЛУЖИТЕЛИ ПРОПУСКАТ МНОГО ПО-ВАЖНАТА ЗА УСПЕХА НА СТРАНАТА ОБЩЕСТВЕНА ПОЗИЦИЯ ЗА КОНТРОЛ НАД УПРАВЛЯВАЩИТЕ, ВЪВ ВРЪЗКА С ХАРЧЕНЕТО НА ПУБЛИЧНИТЕ СРЕДСТВА.



Гласувай:
3



1. pitashtia - Идиот
10.10.2017 20:42
1 хората имат право да се сдружават. 2 Имат право колективно да купят работното място .3 В пазарлъка шансовете за справедлива цена на роботното място се изравняват само ако има синдикати . 4 Създаденият със общи усилия продукт се разпределя по справедливо само ако има синдикати и безработицата е ниска . Вече половин век това не е така поради глобалното състезание по мизерия . Свободното движение на стоки и капитали изостри конкуренцията на пазара на труда и делът на наемният труд в БВП, включително и на цитираните умници , устойчиво намалява , а това води до дефлация и нисък растеж , натрупване на колосални дългове , които ще се срутят на главите на всички
цитирай
2. kolevdobri - Общи приказки, които нищо не доказват.
13.10.2017 16:45
pitashtia написа:
1 хората имат право да се сдружават. 2 Имат право колективно да купят работното място .3 В пазарлъка шансовете за справедлива цена на роботното място се изравняват само ако има синдикати . 4 Създаденият със общи усилия продукт се разпределя по справедливо само ако има синдикати и безработицата е ниска . Вече половин век това не е така поради глобалното състезание по мизерия . Свободното движение на стоки и капитали изостри конкуренцията на пазара на труда и делът на наемният труд в БВП, включително и на цитираните умници , устойчиво намалява , а това води до дефлация и нисък растеж , натрупване на колосални дългове , които ще се срутят на главите на всички


Господине, зададох конкретни въпроси в моята статия. Ако имате желание и подготовка, моля отговорете. Никой няма нужда от общи приказки. Няма време за губене. И още веднъж - кадърните, способните и предприемчивите нямат нужда от синдикати. В живота имаме две възможности - да продаваме работната си сила на някой, който има нужда да я купи и да се договорим за цената й и втората - да станем сами предприемачи и да потърсим на пазара на труда работна сила, за да реализираме плановете си. Третата е възможността да изживееш живота си като лузър, който мрънка, мързи го и постоянно проси от другите, я цигара, я хляб, я нещо друго...
И още нещо - никой не оспорва правото на сдружения. Ама вие наистина ли си мислите, че КНСБ и Подкрепа, са сдружения, възникнали ей така, спонтанно, в главите на работниците и служителите? Демек те са се сдружили, защото Конституцията им позволява така по-добре да си защитават правата. В кой свят живеете?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3240094
Постинги: 6939
Коментари: 4327
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930