Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2017 22:46 - За министър Радев, е много важно да се "изчистят гнилите ябълки от МВР".
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 109 Коментари: 0 Гласове:
1



https://dariknews.bg/novini/bylgariia/radev-za-men-e-mnogo-vazhno-da-se-izchistim-ot-gnilite-iabylki-v-mvr-2055225


"По думите на Радев два от инструментите за справяне с корупцията в МВР са: двете служби - Инспекторат на МВР и отдел "Вътрешна сигурност", както и повишаването на заплащането, което според Радев към момента е постигнато."


От този текст, стигаме до заключение, че не би трябвало да има повече корупция в МВР, след като са налице инспекторатът и отделът "Вътрешна сигурност", както и че е постигнато увеличение на заплатите.

Едно такова изказване ми изглежда толкова наивно, толкова детинско, че наистина си мисля, дали мозъкът на този, който го е изрекъл, е достатъчно развит, за да бъде редови служител на МВР, пък камо ли и министър.


Ето и моето мнение: Колкото и служби за контрол да създадете в МВР, институцията ще продължава да захранва с престъпници, организираните и неорганизираните престъпни групи, защото така е било досега и така ще бъде и занапред. Заради централизираната система на МВР. Тя не работи в други условия, освен в условията на тоталитарен режим, подобен на този на Живков, със затворени граници, оградени с кльонове, развита мрежа на информатори, доносници, доброволни и зорноволни сътрудници на МВР и т.н. и т.н. Нищо не може да се направи в една система, която е подчинена на началника, а не на закона.

Ако наистина искаме да живеем в демократична държава, тогава правата да назначаваме полицаите по места трябва да бъде наша, на гражданите, а не на министъра, който е политическо лице и ще прави, това, което му каже премиерът, ако не иска за го изхвърли като мръсно коте на улицата. В тази обстановка, министърът е зависимо лице, но не от нас, избирателите, а премиера или от друг мастит политик, на когото министърът трябва да се подмазма, ако иска да е министър. Той не се подмазва на нас, нито неговата заплата и назначение зависят от нас. Затова МВР е неефективна структура и каквото и да прави министъра, ако не се промени системата, нищо съществено няма да се постигне. Системата трябва да бъде подобна на американската - местните общности да си избират шерифите и да ги уволняват, ако не са доволни от тяхната работа, а централизираната система да поддържа нещо подобно на ФБР, което да се занимава с престъпниците на национално ниво, така да се каже. Това е пътят г-н министър, няма друг път.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3239875
Постинги: 6939
Коментари: 4327
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930