Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2018 00:29 - Българинът не е добре възпитан. За жалост, ЗАСЛУЖАВА СИ КАМЕРИТЕ, КОИТО ДА ГО СЛЕДЯТ.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 167 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 04.04.2018 00:51


Вече прехвърли полунощ, а продължават да ме връхлитат мисли. За живота, който водим, за обществото, в което живеем, за държавата, за страната, за родината, за общността и т.н. и т.н. За нашето място в това общество.


Излязох малко на разходка в парка на Студентски град. Навън беше вече тъмно. Лампите в парка светят. Пренаселено е с млади хора. почти всички пейки поне в началото на парка са заети. Млади, хубави момичета и момчета, навлизащи в живота. Чува се смях и всички ....ГОВОРЯТ. Говорят така, все едно не се интересуват от това, какво казва другия. Надприказват се или както казва единият от брятата Прошек,  ГРЪМОГЛАСЯТ.


Всички чоплят семки и плюят на плочките пред и около пейките. Така се оформя килим от слънчогледови семки около всяка пейка. И пушат. Пушат яко, като за световно. И пият. Пият яко, като за световно. Бира преди всичко. Вдигат се наздравици. Чуват се тракане на бутилки. Аха, тракането не било само от наздравиците, а и от клошаря, който събира разхвърляните от студентите и студентките бирени шишета, за да изкара някой лев. Нашите младежи са толкова богати, че не им пука за стотинките, които изхвърлят, изхвърляйки празните бутилки от бира. Те стоят над тези неща. Мама и тате дават достатъчно пари, за да не се излагаме и да връщаме бутилките в супермаркета. Това е под нашето достойнство.

Гледам и нашарените стени и входове на сградите в центъра на София. Навсякъде младите нереализирали се "художници" са оставили своя отпечатък върху частните домове на гражданите, без дори и да им пука затова, дали на същите тези собственици има харесва или не.


Аха, двама бандити избягали от затвора. Вероятно с помощ "отвътре". Иначе няма как да стане. С активната помощ или пасивната, това няма значение. Избягали са. Къде са избягали? На улицата, разбира се. Добре де, защо на улицата е нямало полицай, който да предотврати това бягство? Защо е нямало полицай тогава, когато "художниците" са шарили по някоя сграда в центъра? Защо нямаше полицай в парка, който да санкционира пиенето на алкохол, пушенето на цигари и замърсяването на публични места? Защо нямаше полицай на улицата, когато преди дни заляха с киселина собственичка на сладкарница в София? Защо няма полицай на Женския пазар в София, където невръстни деца на видима възраст 3, 4 и 5 години се шлаят насам натам, без никакъв контрол? Защо няма полицаи, които да санкционират двойка мургави съграждани, които 20 минути след полунощ са решили да отидат до кафемата, с алибито, че искали да си купят кафе? Какво кафе бе мургавелко, та ти нямаш 13 години, а искаш да си купиш кафе и то в полунощ, когато трябва да си в леглото, защото на другия ден се предполага, че трябва да ходиш на УЧИЛИЩЕ, а не да гледаш какво можеш да откраднеш, подтигван от безотговорните ти родители и заплащан от нас, идиотите данъкоплатци!!! Защо няма полиция тогава, когато влизат неканени в домовете ни, пребъркват ни джобовете в трамвая или просто ни обират мазетата от кооперациите, в които живеем? А онази отвратителна работничка от СОЦИАЛНИТЕ служби, която си позволи да малтретира физически деца с недъзи в едно плевенско заведение за деца със специални потребности! А онази отвратителна "учителка", която си позволи по най-безцеремонен начин да използва неприлични думи по адрес на децата, които би трябвало да възпитава и обучава за времето, през което ние й плащаме заплатат!!! Понякога не си ли казвате, че някои от учителите си ЗАСЛУЖАВАТ ПЕРДАХА, КАКТО И НЯКОИ ОТ ДОКТОРИТЕ, КАКТО И НЯКОИ ОТ ДРУГИ НАШИ "СЛУЖИТЕЛИ"! Обаждам се на "Бърза помощ" за случай на човек, който получава инсулт пред очите ми. Идват след 35 минути, а жилището е само на 1 километър от Пирогов! Ами ако беше на 2 километра, колко време им трябваше да дойдат? Ами ако бяхме в някое умряло село в Североизтока, кога щяха да дойдат? Имали много работа. Ами елате тогава на другия ден бе, тъпаци такива! Тогава ти идва наистина да раздаваш шамари. Щели да изпращат екипите от спешна помощ заедно с полицаи. Смятайте за какво става дума - И ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ РАБОТА НЕ ВЪРШАТ. САМО СИ ПРЕДСТАВЕТЕ КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ, КОГАТО ГИ СЪБЕРАТ НА ЕДНО МЯСТО.



Както казва един съфорумец - СОПАТА ТРЯБВА ДА ИГРАЕ ЯВНО. Та, заслужаваме си и камерите и липсата на полиция на улицата в същото време и нахалните бюрократи и подкупните политици и смачканите учители и измислените доктори. НАВСЯКЪДЕ СЕ УСЕЩА НЕРАБОТЕЩАТА ЦЕНТРАЛИЗИРАНА ДЪРЖАВНА МАШИНА, ПРЕГРЯЛА, БЕЗОТГОВОРНА И ЗАДЪХВАЩА СЕ ОТ СОБСТВЕНИТЕ СИ ТЕЛЕСА. ЛИПСАТА НА ДЕМОКРАЦИЯ, СВОБОДА И РЕД СЕ ЗАБЕЛЯЗВА ВЪВ ВСЕКИ АСПЕКТ ОТ ЗАОБИКАЛЯЩАТА НИ СРЕДА. 

Но да се върнем на децата, които сме възпитали някак си, доколкото можем и сме изпратили да "ЗЕМАТ" КЕТАП, учейки  "ВИШО", визирайки преди всичко макроЕкономика, международни отношения, "манагемент" и разни там управленски тъпотии, преподавани от професори, които не могат да управляват жените си, а камо ли нещо друго..

Не е свобода, да замърсяваш околността и да пушиш цигари и се наливаш с алкохол във време, в което се очаква да учиш "ВИШО" и да полагаш изпити. А, да не забравя. Спрях да си вържа обувките до една пейка и се заслушах в разговора на тези млади пушачи, пиячи, чоплещи семки и плюещи наоколо люспите им. Баси и простотити наистина си говореха. Обсъждаха трети лица. Кой какъв бил, какво направил, какви пари имал, как се държал пред професора, как си взел изпита.. Правеха се на велики, каквито не бяха. Човешка слабост. А БЯХА МЛАДИ И ХУБАВИ. И ПРАВЕХА ВСИЧКО, ЗА ДА ИЗГЛЕЖДАТ НЕВЪЗПИТАНИ. ПОКАЗВАХА СЛАБОСТИТЕ СИ НАЯВЕ, С НАСЛАЖДЕНИЕТО НА ХОРА, КОИТО ОБЪРКВАТ В ГЛАВИТЕ СИ ПОНЯТИЯТА СВОБОДА И СЛОБОДИЯ И ПРОСТОТИЯ, ВЗЕТИ ЗАЕДНО. ЗАЩО ЗА БОГА БЪЛГАРИНЪТ ОТ МЛАДИ ГОДИНИ ВМЕСТО ДА ДЕМОНСТРИРА СТИЛ И ЖЕЛАНИЕ ЗА УСПЕХ, ДЕМОНСТРИРА ПРОСТОТИЯ? ТЕ РАЗСЪЖДАВАХА ЗА СВОБОДАТА, КАТО СВОБОДА ДА ПРАВЯТ ПРОСТОТИИ. ТАКА Я РАЗБИРАТ. ЗАЩОТО ТАКА СА ГИ ВЪЗПИТАЛИ ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ И ОБЩЕСТВОТО КАТО ЦЯЛО, КОЕТО НЕ КОРИГИРА ДОСТАТЪЧНО ЯСНО И КАТЕГОРИЧНО, НЕГАТИВНИТЕ ИМ ПРОЯВИ. ИЗТЪРВЕМ ЛИ ВЪЗПИТАНИЕТО НА ДЕЦАТА, СТРАНАТА НИ ОТИВА ПО ДЯВОЛИТЕ. ЩЕ ИМАМЕ СЛЕД ВРЕМЕ СЪЩИТЕ ДОКТОРИ, КАТО ТЕЗИ, КОИТО НЕ НИ ВЪРШАТ РАБОТА, СЪЩИТЕ ПОЛИЦАИ, КАТО ТЕЗИ, КОИТО НЕ НИ ВЪРШАТ РАБОТА, СЪЩИТЕ ЧИНОВНИЦИ, КОИТО СЕ ПОДИГРАВАТ С НАС, СЪЩИТЕ ПОЛИТИЦИ, КОИТО НИ ПРЕЦАКВАТ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАРЕД, СЪЩИТЕ....


Много ми липсва Иван Хаджийски. Как хубаво е изтипосал българина в неговата "Оптимистична теория", която всъщност никак не е оптимистична, но това е задявката на автора и е въпрос на друг разговор.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3239794
Постинги: 6939
Коментари: 4327
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930