Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2018 15:27 - Социализмът не иска да си отиде от Гърция.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 187 Коментари: 1 Гласове:
1



 https://www.bloombergtv.bg/novini/2018-06-09/gratskoto-pravitelstvo-predstavi-paket-ot-ikonomicheski-reformi


Гръцкият дълг отново закова 180% от БВП на страната. Дали заради новите заеми, дали заради намалението на БВП, резултатът е, че Гърция се върна отново 7 години назад. Защо?

ЗАЩОТО НЕ ИСКАТ ДА ПРАВЯТ РЕФОРМИ.

Защо?

ЗАЩОТО НАСЕЛЕНИЕТО СВИКНА ДА ХАРЧИ ДНЕС, А ПРАВИТЕЛСТВОТО ОБЕЩАВА ДА ПЛАЩА УТРЕ. Ама както всички знаете, правителството не плаща. То трябва да вземе пари отнякъде, за да си плати дълговете. Откъде да ги вземе, освен от собствения си народ. Ама народът е с яка социалистическа жилка, захранена от лъжливите социалисти на Караманлис и тем подобни. Не че десните са стока за мирисане, защото навсякъде по света и леви и десни увеличават дълговете, за да изкарат мандата и да се харесат на избирателите.

Една икономика, в която все още съществуват затворени професии, протекции за цели отрасли, дадени от държавата чрез закон, огромна част от пенсиите, които се изплащат директно от държавния бюджет и социални фондове с оскъдни приходи и като се прибави към това огромната корупция и отклоняване на стотици милиарди долари и евро европейски фондове за последните 30 години, става ясна картината, наречена Гърция. Заблудатата на един народ, че икономическия просперитет може да бъде досенес чрез социализъм, пък било и то гръцки.

Поколения трябва да се сменят, за да си дойде всичко на мястото. Поколения. Сегашните поколения са свикнали да харчат чужди пари, които след това не искат и не могат да върнат. Това са навици, които са насадени още от времето, когато тези хора са били деца. Сега са възрастни хора и трябва да плащат за глупостите на техните бащи и майки, които са протривали доволно ръце, получавайки част от взетите на заем пари от гръцките правителства, под различна форма - или като изпълнители на европейски проекти или като фермери, получаващи субсидии от бюджета или като пенсионери, получаващи 13-та, 14 -та и 15-та пенсия, която не са изработили. Подаръците са ДЕМОРАЛИЗИРАЩ фактор в икономиката. Това не ти е рожден ден - иху, аху и на другият ден нищо не помним. Тук дълговете трябва да се плащат, защото тези дългове в крайна сметка са пари на обикновени германци, англичани, норвежци, шведи, ирландци, французи, японци и т.н. Няма как лесно да се изпишат.

И друго - социализмът това е задушаващата хватка на бюрократите - хората, които нищо не работят и само пречат на икономиката. Получават пари заради това, да пречат на икономиката да се развива. Измислят си проекти, чрез които да се "грижат" за всякакви безделници и негодяи и пръскат обществени и заемни пари на поразия. Гръцката държава плаща заплата на около 30% от всички заети в страната. Как тогава да има производство, търговия и икономически растеж? Чиновниците не искат да си отидат от сцената, затова те имат сметка да продължават играда да вземат пари от чужди държави и банки, за да продължат колкото се може повече социалистическата гръцка лъжа, давайки част от парите на обикновените хора и купувайки тяхното доверие. 


Гръцки дарове. Данайски. Скъпо излизат.



Гласувай:
1



1. batogo - !!!:))) Поздравления, приятелю!
11.06.2018 11:12
Много точен и верен анализ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3240086
Постинги: 6939
Коментари: 4327
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930