1. Да се санкционират по икономически път всички производители, които използват различни консерванти, набухватели, оцветители, подобрители и какви ли още не „ители”, на които основната цел е да придадат по-добър търговски вид и по-голяма трайност на продуктите си. Никой не знае по какъв начин се променя нашия генофонд, заради консумацията на толкова много добити по химичен начин консерванти. Да сте видели на пазара да се продава майонеза без консерванти, кетчуп без консерванти или пакетирани салати без консерванти. Да не говорим за сандвичите и пакетираните месни продукти. За боклуците, които се съдържат в сладките, произведени с брашно, изобщо да не говорим.
2. Примерът за задоволяване на енергийните зависимости от макроелементи в приблизителни пропорции 1/3 въглехидрати, 1/3 мазнини и 1/3 протеини най-пълно отговаря на енергийните нужди на организма и това трябва да се преподава в училищата. Разбира се има толкова много изключения и всеки сам трябва да намери собствения си път, но отклоненията от тези норми в посока на „евтината” въглехидратна храна излиза прескъпо на страната ни.