Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2015 03:02 - Преобладаващото държавното производство на стоки и услуги -
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 415 Коментари: 0 Гласове:
0





Държавата ни предлага пенсионно осигуряване - толкова е объркано и толкова е сложно. Ние сме роби на държавното пенсионно осигуряване. Не ни дават право сами да се осигуряваме. Нямаме такива права. За да сме роби дълго време. Почти до смъртта ни.


Държавата ни предлага образование - само си помислете, повечето учители са на повече от 50 години. Държавата се опитва да ни заблуди, че образованието не е стока и не се подчинява на пазарните условия. Патернализъм в действие. Ако държавата беше на мястото си, щеше да даде основни знания на всички и щеше да финансира допълнително само тези, които имат способности и желания в същото време за развитие, независимо от това дали са богати или бедни. Но да финансираш обучението и образованието на всички - това е загубена кауза.


Държавата ни предлага да ни лекува. И така ни лекува, че ти идва да викаш от безсилие. Следствие на такова лекуване, преди години загубих почти всичките си зъби. Защото здравеопазването беше "безплатно" и трябваше да си уреждам час при зъболекар с месеци напред, давайки рушвети под масата. Това беше социалистическото здравеопазване. И тук държавата се опитва да ни убеди, че услугите по здравеопазването не е стока и не се подчинява на пазарните условия. И тъй като няма истинска конкуренция в здравеопазването, цялата система е настроена така, че да УСВОЯВА СРЕДСТВА ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ И ОТ БЮДЖЕТА НА КАСАТА, ТОЕСТ СРЕДСТВАТА НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ. Целта не е да се постигне обществено здраве. Не се плаща за ЛЕЧЕНИЕ на пациентите, а се плаща за ПРИЕМАНЕ на пациенти. Тотална корупция се шири в тази област. И тотално разминаване в доходите на докторите. Някои получават петцифрени заплати, а други не могат да вземат и 1000 лева. И никой не пита пациентите дали са доволни или не. Потоци от пари, целта на които не е да ни донесат здраве, а да ни създават проблеми, заради които да плащаме още и още. Това е държавното ни здравеопазване.


Държавата ни осигурява спокойствие, за което ни събира такса "сигурност". Потоци от пари, които не ни осигуряват нито спокойствие. Хората, на които плащаме заплати, за да ни осигурят спокойствие, получават пари и от друго място, за да не си върши работата както трябва. Взаимовръзката между началниците, които оперативно въртят този бизнес с политици и лица от задкулисието, довежда тотам, че системата е тотално развратена, корумпирана и неефективна. ЗАЩОТО Е ДЪРЖАВНА И ЗАЩОТО ИЗБИРАТЕЛИТЕ НЯМАТ НИКАКВА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ВЛИЯЯТ НА ТАЗИ СИСТЕМА. Тази система работи в полза на политици и бюрокрация и в своя полза естествено, но не и в полза на обществото. Тази система пази ТЯХ, но не и НАС.

Държавата ни оказва какви ли не услуги, свързани с административни нужди - като се започне от разрешения за строителство и се стигне до получаването на различни справки, които да ни послужат пред същата тази държава, която ги иска и ги издава.

Има ли някой, който да е доволен от качеството на административните услуги, които ни предлагат държавата и общините? Естествено че няма. Всеки, който се е опитал да получи някакво разрешително е разбрал какво е да си има работа с администрацията. Защото е държавна.

Може да се дават и много други примери, но изводите са ясни и без тях.


Добре, че държвата не произвежда и не ни продава коли, защото още щяхме да се возим на москвичи и жигули и трабанти и още щяхме да чакаме по 10 години, за да си ги купим.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3239879
Постинги: 6939
Коментари: 4327
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930