Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2013 19:04 - Имаме министър на икономиката, който не е работил и ден като икономист.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 650 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 20.12.2013 11:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Стажът в президенството като експерт и някое министерство не се брои. Как е възможно, да учиш икономика и направо да станеш експерт по икономика от студентската скамейка в президентството.


Тази кариера ми прилича на кариерата на онази фръцла, която на 24 години стана председателна борда на директорите на една от най-големите български фирми АЕЦ Козлодуй, само защото правеше чудесни свирки на икономическия министър по това време. Официално беше нещо като секретарка и експерт. Експерт по... знаете какво.


След е години като най-обикновен експерт в президенство, става икономически съветник на премиера. На мен ми трябваха 10 години в практиката, за да осъзная напълно какво се случва в икономиката. Явно на някои им трябва по-малко време.

Нищо ново под слънцето.


Над 50% от бизнесмените в България декларират влошаваща се икономическа среда. Това мисля, че обяснява всичко.

В същото време ни предлагат за министър човек, който не е работил реална икономика нито един ден в живота си. Баси и нацията сме наистина.

Другите, които не са работили нито един ден в живота си са Станишев, Доган, Царя, Иван Костов, Жан Виденов, Александър Праматарски и още един куп политици, от които ни зависи живота.  И ние очакваме от тях да ни оправят. Да наистина, успяват ДА НИ ОПРАВЯТ, както само те си знаят.

Да не изброявам още по-известни безработни - Маркс, Енгелс, Ленин, Сталин. Да продължавам ли?




Гласувай:
4



1. truthful - То и мехмед Дикме беше министър на ...
19.12.2013 22:26
То и Мехмед Дикме беше министър на земеделието и горите макар и машинен инженер. И на въпрос към сопола за това в НС, отговори: "Той може да разпределя добре пари!". Та сега какво като човека не е работил като икономист? То и други хора нямат образование за много неща, но РАБОТЯТ и заемат какви ли не позиции. По-страшното е когато са учили и НЕ МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ С РАБОТАТА!
цитирай
2. kolevdobri - Дипломи на килограм.
20.12.2013 11:05
truthful написа:
То и Мехмед Дикме беше министър на земеделието и горите макар и машинен инженер. И на въпрос към сопола за това в НС, отговори: "Той може да разпределя добре пари!". Та сега какво като човека не е работил като икономист? То и други хора нямат образование за много неща, но РАБОТЯТ и заемат на какви ли не позиции. По-страшното е когато са учили и НЕ МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ С РАБОТАТА!

цитирай
3. jelezov - За пръв път влизам в този Блог. Узнах ...
23.12.2013 11:48
За пръв път влизам в този Блог. Узнах за него от посещението на автора му в моя Блог. За всичките прочетени постинги гласувах отрицателно, защото във всичките, като червена нишка, преминава една доста примитивна апология на неолибералната икономическа идеология и практика. Бях решил да не коментирам, но се възгещисах, когато прочетох това: "Да не изброявам още по-известни безработни - Маркс, Енгелс, Ленин, Сталин. Да продължавам ли?"
Подобни "бисери" не трябва да се подминават тихомълком. Ще кажа по нещичко само за двама от четворката. Неотдавна Светът узна, че влиятелното американско научно списание НЕЙЧЪР, в резултат на задълбочено наукометрично изследване, е констатирало, че К. Маркс е най-великият учен на всички времена. Под ръководството на Сталин съветската икономика извърши ненадминато до сега чудо - за 10 години бе създадена материално-техническа база и нов тип труженици, които се оказаха по-ефективни от икономиката на цялата континентална Европа. Един любопитен факт: след Войната купонната система бе премахната в СССР преди Обединеното Кралство.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3254757
Постинги: 6941
Коментари: 4328
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930