Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2014 23:48 - Можем да се откажем от политическите си права, ако...
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 245 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 29.12.2019 14:16


Политиците ни предоставят повече икономически права.

Нито Сингапур не е толкова демократичен, нито Тайван. Но са адски богати и то не за сметка на някакви природни богатства. И в двете страни, политиците дадоха на населението право да "прави" пари. Дадоха икономическа свобода.

Така удариха в десятката. От една страна политическата върхушка си осигури широка подкрепа, защото там където населението богатее, нито синдикатите, нито социалистите имат някакво влияние.

Да сте чували нещо за комунистическата партия на Сингапур?


Смешно звучи нали. А примерът може да бъде даден и с Европа. Примерно как изглежда понятието - Комунистическа партия на Бавария. Смях в залата, нали!

Само като наближите Мюнхен на около 100 километра, започва да се оформят такива километрични опашки от коли, а само си помислете - населението е толкова, колкото е в София, а аутобаните навлизат в околовръстното шосе на баварската столица като пълноводни реки. Направо изпитвам ужас да ходя с кола до Мюнхен. Но там политическите определения са доста десни и политиката дава основен тласък на икономиката. Десетилетия управлява една и съща дясна партия, за която свободната икономика е пътеводната звезда. Това е един успешен модел на съчетаване на политически и икономически права.

Същото е и в Швейцария. Какво знаете за КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ НА ШВЕЙЦАРИЯ? ВЪПРЕКИ, ЧЕ МНОГО ШВЕЙЦАРЦИ НА ПРАКТИКА ЖИВЕЯТ В КОМУНИ, ЗАЩОТО ТЕХНИТЕ ОБЩИНИ ТАМ СЕ ВИКАТ КОМУНИ, МИСЛИТЕ ЛИ, ЧЕ ТЕ ХАРЕСВАТ КОМУНИЗМА И КОМУНИСТИТЕ?

Изтокът прие друга политика. Силно централизирано управление, в много случаи откровено неспазване на човешките права, но силно развитие на икономиката, заради свободата, за която говорех досега. Свободата да правиш пари.

Обратно, САЩ вече са на 17-то място по свобода на икономиката и икономиката им цикли. Намаляването на икономическата свобода на американците е причината за цикленето на икономиката им. Въпреки, че всичко е относително, Америка никога не е била толкова икономически несвободна. А като гледам е и политически несвободна държава.

Когато Швейцария изпрати войски зад граници, ей така, без да пита своя народ, тогава ми се обадете и ми кажете, че не разбирам от тези неща.

Американците никой няма да ги пита за такова важно нещо, какво остава за други неща. Но дори и да ги пита, мозъците им са толкова задръстени от ГМО продукти и разни други изкуственяци, че не знам дали ще отсъдят мъдро или ще "клекнат" на облъчванията, на които ги излагат измислените от тях самите политици.

Не ни трябва нищо друго, освен да правим това, което други вече са направили преди нас. И не е необходимо да търсим добрия пример, чак в Източна Азия.

Естония, Швейцария и Ирландия са много по-близо до нас и като култура и като раса и като емоции и чувства. А от такива държави можем да научим твърде много. Техните икономики са наистина свободни, конкурентни и успешни. В същото време са и политически по-свободни и тази симбиоза между политиката и икономиката прави тези държави толкова успешни.

Но като гледам нашият добър народ, как не може да избяга от гнета на политиците си, които сам избира, тогава ми остава единствената надежда, че тези алчни копелета, които ни управляват, ще разберат с празните си кратуни, че ако ни дадат повече икономическа свобода, ще произведем провече продукти и услуги или простичко казано повече "матриал" за крадене от самите тях. Тоест така могат да подпомогнат и собственото си "лично развитие".



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3250243
Постинги: 6941
Коментари: 4327
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930