Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2014 21:58 - До кмета на София – г-жа Фандъкова. Отворено писмо, във връзка с боклука...
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 348 Коментари: 0 Гласове:
1



 

Г-жо Фандъкова, давам ви едно предложение, от което общината ще спести десетки милиони левове. Не е необходимо боклуджиите да минават всеки ден. Два пъти през седмицата е достатъчно. В Париж минават по един път седмично. Защо в София минават всеки ден? Освен ако не вземате лично пари от почистващите фирми да пунктират дейност, не разбирам за какво е това упражнение. Но ако не вземате пари, тоест ако не сте корумпирана, моля престанете да ги изпращате всеки ден да обръщат полупразните кофи, да вдигат излишен шум, да замърсяват с камионите си и без това замърсения софийски въздух и да създават неудобства и на живущите и на автомобилното движение!

 

Да не говоря за това, че всеки ден мургави наши съграждани ровят в кофите с боклук. Отварянето и оставянето на кофите с вдигнати капаци и засиленото мухопроизводство през топлите дни, следствие на постоянното ровене е най-малкият проблем.  Наред с уборката на боклука в кофите, тези хора, все гледат да задигнат нещо друго. Това си е отработена система за разузнаване – уж ровим в кофите, а очите им щъкат наоколо и набелязват цели  за „изпълнение” по „тъмни доби”, както се казва.

 

Нека да си събираме боклука в къщи в торба и в точно определен ден ще го оставим на точно определено място. Дори и кофи за боклук не ни трябват. Швейцарците по-прости ли са, че в столицата си събират боклука в черни торби и не видях да има контейнери? Няма да има смрад, а идва летен сезон – мухи и миризми колкото искате. Ако сме цивилизован народ, можем да решим проблема цивилизовано и да спестим много пари. Докато не направите това, ще мисля, че или вие сте корумпирана или партията, която ви е сложила на власт и чиито договори с почистващите фирми не можете да анулирате, ви пречи да помислите за общината от позицията на добър стопанин. Според моите изчисления, става дума за едни 40-50 милиона лева. Ето откъде ще дойдат парите, за да осигурите детски градини на близо 13 хиляди софийски деца, за които няма място в обществените градини.





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3254369
Постинги: 6941
Коментари: 4328
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930