Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2014 20:58 - Всяка една система, в който милиони хора разчитат на помощи от държавата за да преживяват, е обречена на упадък.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 722 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 13.07.2014 23:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Кой всъщност е виновен, че в България има над 400 000 безработни, а като тръгнеш да търсиш хора за работа се установява, че на хората не им се работи?

Кой всъщност е виновен, че младите хора излизат от училищата недостатъчно технически, физически и духовно подготвени за живота? От мой практически опит знам, че само около 33% от тях стават за нещо. Ако ти дойдат да научат занаят,  те или ще се пазарят да си отидат по-рано, защото тяхното идване при теб е организирано от училището и на тях не им пука дали ще научат нещо или не или най-чистосърдечно ще си лепнат главата на масата и ще заспят, все едно е 12 часа през нощта. И не се свенят да го направят. Гледането на кино за тях е по-интересно от това да научат занаят. Не казвам, че процесът е необратим, само казвам, че болшинството от младите хора нямат ХИГИЕННИ И ТРУДОВИ НАВИЦИ. Виждам, че нито държавата се е погрижила за това, нито родителите. Знаят обаче да се правят на важни, размахвайки скъпи телефони и демонстрирайки, че завършвайки техническо училище с изучаване на компютри, не могат да преинсталират един компютър. Да, чувал съм, че дете в 4 -ти клас програмира и съм удивен от този факт, а деца в 12-ти клас, не могат да си преинсталират компютъра. А учат в компютърна паралелка!!

Защо ви казвам този факт? Защото подготвяме поколение, което вместо да избяга от това, което сме ние, ще продължи да води същото това жалко съществуване в бъдеще време, което ние водим сега, Жалко наистина.

Подготвяме поколение, което освен да важничи, за друго не става. Това поколение, също като нашето, няма да знае какво е свобода и как да я отстоява. Нещо повече, ще му бъде НЕПРИЯТНО да го прави, защото конформизмът е голяма работа. Ще се търси по-лесното. Защо да ритаме срещу ръжена? По-добре е да се съобразим с фактите, че сме едно послужно, мързеливо и тарикатливо общество, което ПРЕЦАКВА САМО СЕБЕ СИ. Със сигурност тенденцията в бъдеще ще се запази.

Защо започнах с младите хора? Защото ние, по-възрастните, допуснахме обществото ни да се лумпенизира и нашето бъдеще да зависи от малограмотни и бедни хора, които ще продължават да продават на политическите партии своя глас за 30 лева на всеки 4 години. А младите, които сега "подготвяме" за живота, също няма да могат да променят нищо в тази посока, защото "подготовката" им е такава - да се примиряват с несправедливостта, да се примиряват с отнемането на правата и свободата, за да могат да бъдат онази бурма  в системата, която трябва да захранва и възпроизвежда същата тази несправедливост и същата тази несвобода. НИЕ САМИ ПОЗВОЛИХМЕ НА ДЪРЖАВАТА ДА НИ НАПРАВИ БЕДНИ И ЛЕСНО УПРАВЛЯЕМИ, ДА НИ НАПРАВИ ДА НЕ МОЖЕМ ДА ВИДИМ БЪДЕЩЕТО СИ РАЗЛИЧНО ОТ ТОВА ДА СЛУГУВАМЕ НА ДЪРЖАВАТА И НА МАЛЦИНАТА ХОРА, КОИТО СЪЩАТА ТАЗИ ДЪРЖАВА ОБСЛУЖВА.

Погледнете в какво сме се превърнали ние, българите. Мечтите ни се изразяват в това, да получим ПЕНСИЯ и ако можем, да дадем на същата тази система по-малко пари, отколкото получаваме в замяна. Но тази сметка не върви. Рано или късно, някой трябва да плати обяда. И докато ние се правим на тарикати, една група от населението на България паразитира на наш гръб и ние нищо не правим, за да преустановим това положение. И не само това. Ние се научихме, че не само циганите имат нужда от помощ и трябва да я получат.


Факт е, че и богатите имат нужда от помощ и я получават. Колоко бентлита и мерцедеси се купиха с помощи, никой не знае. Стигна де до парадокс, човек, който е арендатор на 40 000 декара земя да получава безвъзмедни помощи. Какво тогава очакваме за бедните. И те също имат право на помощи в такъв случай, след като човек, който се вози в Бентли получава помощ от бюджета.

На практика обаче какво се получава. Когато формираш държава на "помощите", "справедливо" и "несправедливо" така се объркват, че не знаеш вече кой откъде идва и защо идва и т.н. Помощи не трябваха ли да получават само тези, които не могат да се грижат за себе си? Не беше ли това същността на така наречената социална държава? Защо човекът с бентлито получава помощи? И защо цяла една общност от хора, също получава помощи? С какво тези хора са допринесли за обществото, че обществото им помага? Помагаме само за да помагаме и да се правим на добри или помагаме защото очакваме тези хора да си стъпят на краката и те самите да започнат да помагат на други нуждаещи се? Дори и не си задаваме въпроса, справедливо ли е да помагаме на хора, които цял живот нито искат, нито могат да стъпят на краката си, защото да помагаш на един човек, който пие алкохол, пуши цигари, краде каквото може и когато може и няма никакво желание да се образова и развива... Защо да помагаме на тези хора? Какво очакваме, в замяна на помощта?

НЯМА ТАКОВА НЕЩО КАТО БЕЗВЪЗМЕЗДНА ПОМОЩ. ТОВА ГО ИЗМИСЛИ ДЪРЖАВАТА, ЗАЩОТО НА НЕЯ НЕ Й ПУКА, КЪДЕ ХВЪРЛЯ НАШИТЕ ПАРИ. ТЯ НЕ ХАРЧИ СВОИТЕ ПАРИ, ЗАЩОТО НЯМА СВОИ ПАРИ. ТЯ ХАРЧИ НАШИТЕ ПАРИ, ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТИТЕ. АЗ ПОНЕ НЕ СЪМ УПЪЛНОМОЩИЛ ОНАЗИ ДЪРЖАВА, КОЯТО НЕ МОГА ДА КАЖА, ЧЕ Е "МОЯТА ДЪРЖАВА", ДА РАЗДАВА ПОМОЩИ И ПРИВИЛЕГИИ ПОД РАЗЛИЧНА ФОРМА, БЕЗ ДА ИСКА НИЩО В ЗАМЯНА. НЕ СЪМ Й ПОЗВОЛЯВАЛ ТОВА. НО ТЯ ГО ПРАВИ БЕЗ ДА МЕ ПИТА. ТЯ ГО ПРАВИ БЕЗ ДА ПИТА И ВАС, ОСТАНАЛИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ. ЗАЩО Й ПОЗВОЛЯВАМЕ ДА ГО ПРАВИ?

НЕ СТИГА ДРУГОТО, ЧЕ РАЗДАВА ДИРЕКТНИ ПОМОЩИ И СУБСИДИИ, БЕЗ ДА ИСКА НИЩО В ЗАМЯНА, АМИ И ОРГАНИЗИРА И ВТОРА, ОЩЕ ПО-МАЩАБНА КРАЖБА НА НАШИТЕ ДОХОДИ - ОРГАНИЗИРА ИЗМИСЛЕНИ УСЛУГИ, С КОИТО ИМИТИРА ГРИЖИ, КАТО УСПЯВА ДА ЗАБЛУДИ ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ НАРОДА, ЧЕ ТОЙ ИМА НУЖДА ОТ ТЕЗИ ГРИЖИ. ТАКА СЕ СТИГА ДО СОЦИАЛНАТА ДЪРЖАВА, В КОЯТО ХОРАТА УМИРАТ, ПРЕДИ ЛИНЕЙКАТА ДА ПРИСТИГНЕ В ДОМА ИМ. ТОВА Е СОЦИАЛНАТА ДЪРЖАВА, В КОЯТО ВСЯКА ГОДИНА ПРЕЖДЕВРЕМЕННО УМИРАТ ПО 100 000 ДУШИ. ЕДИН ГРАД С РАЗМЕРИТЕ НА ДОБРИЧ ВСЯКА ГОДИНА УМИРА, ЗАРАДИ СОЦИАЛНАТА НИ ДЪРЖАВА, ЗАРАДИ НЕЙНИТЕ ИМИТАЦИИ НА ДЕЙНОСТ, ЗАРАДИ НЕЙНИТЕ "ПОМОЩИ" ЗА БЕДНИ И БОГАТИ, ЗАРАДИ ПОЛИТИЕСКА, ИКОНОМИЧЕСКА И СОЦИАЛНА НЕСПРАВЕДЛИВОСТИ, КОЯТО ТЯ УМЕЛО СЪС СРЕДСТВАТА НА ПРОПАГАНДАТА ПРЕДСТАВЯ КАТО ЖИЗНЕНО НЕОБХОДИМИ ЗА НАШИЯ ЖИВОТ.

ВЕЧЕ СИ МЕЧТАЯ ЗА ЖИВОТ БЕЗ ДЪРЖАВА, ЗАЩОТО ТОЗИ С ДЪРЖАВАТА НЕЩО МЕ ОТВРАЩАВА.



Гласувай:
1



1. kolevdobri - Помогнете....
13.07.2014 21:18
Как да махна тъпите реклами, които виждам на страницата си в блога?
цитирай
2. kolevdobri - Той казва ли как да я озаптим?
13.07.2014 22:20
анонимен написа:
"Държавата е най-големият търтей, паразит и убиец..."
Пол Джонсън - "Светът"

цитирай
3. alchemist - Шарл Монтескьо:
13.07.2014 22:32
"Но когато е беден целият народ, бедността на отделните хора произтича от общата нищета. Тази бедност не може да бъде премахната дори от всички приюти на света; обратното, леността, към която те приучават хората, само увеличава общата бедност, а следователно и частната."
цитирай
4. kolevdobri - Фантастично заключение. Рецептата каква е?
13.07.2014 23:32
alchemist написа:
"Но когато е беден целият народ, бедността на отделните хора произтича от общата нищета. Тази бедност не може да бъде премахната дори от всички приюти на света; обратното, леността, към която те приучават хората, само увеличава общата бедност, а следователно и частната."

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3240381
Постинги: 6939
Коментари: 4327
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930