Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2014 15:24 - КТБ - поръчковото законодателство е отново в ход.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 437 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 16.07.2014 15:47


То има ли друго законодателство в БГ освен поръчково?

Аз мисля, че няма. Ето така се правят законите в БГ. Става някакъв проблем и вместо законодателят да измисли как да направи така, че такива проблеми да не се случват за в бъдеще, сега той ще мисли, как да предпази от загуба хиляди фирми и граждани, които не може да предпази според действащите закони.

Така се формират закони с имена. Този ще бъде "Законът КТБ". Но никой не ни казва, този закон ще бъде закон само за КТБ или изобщо. Ако е изключение, това значи не е закон, защото законът според юристите е "Трайна и съществена връзка между нещата, явленията и процесите". Къде тук имаме "трайна", "съществена", че и "връзка" между нещата и така нататък?  Политиците разсъждават така - сега имаме задача да спасим едни пари, защото част от тях са ни обещани като дарения за партиите. Хайде на направим закон и да свършим тази работа. Имаме казус, трябва да го облечем в законова форма. Баси и нормотворчеството бих казал.


Мисля си, че ако бяхме в една бяла държава, един такъв подход ще предизвика буря от недоволство и оспорвания. Да се прави специален закон, само и само да се удовлетворят интересите на малък брой лица, за сметка на всички данъкоплатци, би предизвикало политическа криза, подобна на тази, която видяхме преди години в Исландия.

Да, но в България нещата не стоят така. НАРОДЪТ НИ Е БЕЗУЧЕСТЕН И ПРОДЪЛЖАВА ДА МИСЛИ, ЧЕ НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ НЕГО. ПАСИВЕН Е. ПАСИВНИ СА И ХИЛЯДИТЕ ЧИНОВНИЦИ, КОИТО В МОМЕНТА ИЗПЪЛНЯВАТ ЗАРЪКАТА НА ШЕПА БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ, КОИТО ОТНОВО СА СЕ ВЖИВЯЛИ В РОЛЯТА НА НАШ ГОСПОДАР. НА НАС ЩЕ НИ СЕ КАЖЕ КАКВО ДА НАПРАВИМ И НИЕ ТРЯБВА ДА ГО НАПРАВИМ. ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СЪЩЕСТВУВАМЕ В ТАЗИ ТЪПА ИКОНОМИЧЕСКА, ПОЛИТИЧЕСКА И СОЦИАЛНА СИСТЕМА И ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА НЕ НИ ПУКА ОТ ТОВА, ЧЕ ОТНОВО ОТНЕМАТ СВОБОДАТА НИ, НИЕ ДА ВЗЕМАМЕ ВАЖНИТЕ РЕШЕНИЯ В ТАЗИ ДЪРЖАВА, А ТАКИВА КАТО БОЙКО, СЕЙГЕЙ, ЛЮТВИ ИЛИ ИВАН, САМО ДА ГИ ИЗПЪЛНЯВАТ. СЕГА ТЕЗИ ХОРА ЩЕ ВЗЕМАТ РЕШЕНИЯ ОТ НАШЕ ИМЕ, ЩЕ НИ НАБУТАТ ДА ПЛАЩАМЕ В СЛЕДВАЩИТЕ ГОДИНИ И ИЗОБЩО НЯМА ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ НАШЕТО МНЕНИЕ.


ЗАТОВА ПРОДЪЛЖАВАМ ДА НАСТОЯВАМ ЗА ПЕРМАНЕНТЕН ВОТ ЗА ИЗБОР И СВАЛЯНЕ ОТ ДЛЪЖНОСТ НА ВСИЧКИ ВАЖНИ ПОСТОВЕ В ДЪРЖАВАТА. ТОГАВА И САМО ТОГАВА ТЕЗИ ХОРА ЩЕ СЕ ОБЪРНАТ КЪМ НАС, ЗА ДА НИ ПОПИТАТ ЗА НАШЕТО МНЕНИЕ ПО ВАЖНИ ЗА ДЪРЖАВАТА ВЪПРОСИ. ДОТОГАВА ЩЕ БЪДЕМ РОБИ. А ЗНАЕТЕ, ЧЕ НА ГОСПОДАРИТЕ НЕ ИМ ПУКА ОТ ТОВА, КАКВО МИСЛЯТ РОБИТЕ.



Гласувай:
1



1. kolevdobri - Приказки, приказки, приказки
16.07.2014 20:23
Толкова много приказки, при толкова ясно законодателство. Цялата работа е в това, че липсата на яснота показва за пореден път задкулисието на българската политическа класа. Нещата са толкова прости, ако се спазва настоящото законодателство. БНБ прави опити да разговаря със собствениците за докапитализация на банката. Досега разбрахме, че БНБ е имала кореспонденция с ВТБ и Оманския фонд. Не са говорили с Цветан Василев. Както и да е, ако собствениците не искат да капитализират допълнително банката, БНБ я обявява във фалит и след 20 дни започва изплащането на гарантираните влоговете. Ако парите в КТБ не стигнат, намесва се Фондът. Като гледам баланса на КТБ има ликвидни 2 милиарда към март месец. Изтеглени са около 1 милиард. Фондът влиза с 2 милиарда и се изплащат гарантираните депозити. Ако парите не стигнат /около 1 милиард/ помага Банката за развитие, която след това си връща парите от продажбата на активите на КТБ. Каквото остане след това се връща на Фонда за гарантиране на депозитите. Ако остане нещо от разпродажбата, средствата се разпределят пропорционално на всички клиенти, които имат депозити над 100 хил. евро. Толкова е просто. Да, но в България не може да е просто. Трябва да има задкулисие. Сега се приказва, кой колко бил готов да даде на партиите, ако чрез специален закон му спасят парите.
цитирай
2. kolevdobri - Ето ви баланса на КТБ.
16.07.2014 20:25
http://www.corpbank.bg/content/reports/BG/CORP_03_2014_MSS_Balance_sheet_Income_statement.pdf
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3258751
Постинги: 6941
Коментари: 4328
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930