Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2014 22:31 - Знае ли някой, дали МВР има право да използва гранатомети, при упражняване на своите функции?
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 399 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
http://www.mediapool.bg/prokuraturata-otnovo-shte-se-zanimava-sas-smartta-na-todor-dimov---chakara-news226565.html


Прегледах Закона за МВР, правилниците и наредбите, свързаните с дейността на МВР закони, ни никъде не видях, че МВР има право да задържа или обезврежда криминални лица, използвайки гранатомети.

Случайта с "ареста" на Тодор Димов - Чакъра, е показателен за използването на свръхсила и за изфабрикувани заключения след "операцията по неутрализиране".

Такива действия само могат да накарат обществото още повече да се дистанцира от това, което прави МВР, защото-с това покоро е работа на армията, отколкото на полицията. И каквито и приказки да ми приказват, че Чакъра бил много опасен, не оправдават поведението на МВР при "задържането му", да не кажа, разстрела му. И после се чудят, защо имат 10 % доверие в обществото.

Не напразно страната ни е осъдена в Страсбург, заради това поведение на МВР. Колко удобно е след това да напишат, че Чакъра бил издъхнал от "взривена от него самия граната". Още малко ще го изкарат, че е комунист и не е искал да попадне жив в ръцете на полицията.


Подобен беше случаят с Петко от Лясковец - НЕПРОПОРЦИОНАЛНА СИЛА. Какво означава да изстреляш над 500 куршума при задържането на един заподозрян, който преди това не е имал криминални прояви и не е наранил човек?

Нашео МВР или постъпва като кърсердарин и не цепи басма ни на закони ни на нищо и използва толкова малко мисъл в такива операции, че смело бих могъл за заявя, че като се започне от началниците в това министерство и се стигне до оперативните работници - като че ли тези хора са с оперирани мозъци и там вътре нищо не се движи...бяло платно.

А другата крайност е, че са оставили престъпниците да се разхождат на свобода. Да не говоря, че някои от служителите на МВР откровено са "вътре в играта" на престъпниците и им осигуряват чадър, докато в същото време вземат от нас заплати, за да се "борят" с тях.

И така, все още очаквам какво ще ни излъжат онези от МВР, по делото "Петко", по делото, ако изобщо го има за френските парашутисти и други покрити от МВР лоши практики.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3238716
Постинги: 6938
Коментари: 4326
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930