Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2014 21:21 - Съществува реална възможност, ЕС да се превърне в Германски съюз.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 315 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 03.12.2014 19:10


Тогава ще трябва да учим немски.



Първо нека да погледнем каква валута използват северните народи. Като изключим Финландия, която използва еврото, другите стандинавски страни си използват тяхната валута. Швеция, Норвегия и Дания не смятат засега да се присъединяват към валутния съюз, който е един от основополагащите камъни на европейската интеграция. Значи си имат едно на ум.

Англичаните наистина ще направят референдум затова, дали да останат в Съюза или не. Консервативността им се определя най-вече от историческите корени на формирането на Британската империя преди столетия. Държава, формирана предимно на основата на смесване на местни жители с нормани през 11 век, тя изживява своите велики моменти в историята столетия след това, възползвайки се от силата на войските на Вилхелм Завоевателя, тръгнали от европейския бряг да покорят островите зад Ламанша, смятайки, че освен Западната част на Европа трябва да притежават и Англия. И са го постигнали. След това столетия са владеели големи части от сегашна Франция, Белгия и Холандия, до момента, в който Франция не се обединява и не изгонва англичаните отвъд Канала, като 17-тото столетие е кошмарно за англичаните и златно за французите. След като аристокрация, трето съсловие и краля са се споразумели да има парче от баницата за всеки един от тях, Англия преживява невиждан възход през 18 и 19 век, превръщайки се в най-голямата империя, съществувала някога на земята. Но нека да отбележим - АНГЛИЧАНИТЕ ТОГАВА НА ПРАКТИКА СА СЕ ОТКАЗАЛИ ОТ ЕВРОПА И СА ВОЮВАЛИ С ЕВРОПА, НО ЗА ЗАВЛАДЯВАНЕТО НА ДРУГИ КОНТИНЕНТИ.

Сега, като се разхождате из улиците на Лондон какво виждате - освен онова, което англичаните са успели да откраднат от света, виждате лица от онези народи, които те са управлявали през тези 2 столетия, като изключим англоезичните американци, канадци и австралийци - виждате предимно индуси, араби и хора от острови, които британците са владели през тези години. А когато отидете в Париж виждате население дошло от френските владения от Африка. Затова Лондон изглежда като Делхи, а Париж като Конго, имайки предвид населението, а не инфраструктурата, разбира се. Тогава да не се учудваме, че ИНДУСИТЕ СА ПО-ДОБРЕ ПРИЕТИ В АНГЛИЯ, ОТКОЛКОТО НИЕ, БЪЛГАРИТЕ, КОИТО СМЕ В ЕВРОПА ОТ ПОВЕЧЕ ОТ 1300 ГОДИНИ ИСТОРИЯ И КОГАТО НАШИТЕ ПРАДЕДИ СА ПОСТРОИЛИ ПЛИСКА С НЕЙНИТЕ 21 КИЛОМЕТРА КРЕПОСТНИ СТЕНИ, АНГЛИЧАНИТЕ СА ЖИВЕЛИ "НА ПАЛАТКИ", КАКТО СЕ КАЗВА НА УЛИЧЕН ЖАРГОН. НО НЕ НИ ПРИЕМАТ ТАКА, КАКТО ПРИЕМАТ ИНДУСИТЕ. СЛУШАТЕ ЛИ КАМЕРЪН - ТОЙ ГОВОРИ ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НА МИГРАЦИОННИЯ ПОТОК ОТ ЕВРОПА, А НЕ ОТ АЗИЯ. НЕГО ГО ПРИТЕСНЯВА ЕВРОПА, А НЕ АЗИЯ. ПРИТЕСНЯВАТ ГО ПОЛСКИТЕ ВОДОПРОВОДЧИЦИ, БЪЛГАРСКИТЕ СТРОИТЕЛИ И РУМЪНСКИТЕ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ. НЕ ГО ПРИТЕСНЯВАТ ЧАЛМИТЕ, КОИТО ОСВЕН ДЮНЕРИ, ДРУГО НЕ МОГАТ ДА ПРАВЯТ.

Всичко това показва, че исторически и ментално, Великата Британия не е в Европа от времето на 4 столетия приблизително, след Вилхелм Завоевателя. Британия не познава Европа и като че ли не може да я разбере. Британците стъпват на няколко пъти в Европа за последните столетия и то като войници, през Кримската война, Първата световна война, Втората световна война. Имат повече опит с Индия, Южна Африка и други далечни земи, отколкото с БЛИЗКАТА КАТО ГЕОГРАФСКО ПОНЯТИЕ ЕВРОПА.

Другото, което ги смущава са различията. Не знам дали знаете, но французи и англичани воюват за колониите в Северна Америка. Когато английско говорящите колонисти се опълчват на короната, французите ги подкрепя и финансово, с оръжия и директно с включването във военни действия срещу тях. Ако някой си мисли, че короната е загубила битката с колониите заради неустрашимостта към свободата и жаждата за независимост жестоко се лъжи. Просто за англичаните новите колонии не са толкова важни, колкото войната в Европа с французите, с които воюват почти 30 години и то във война, която като мащаб няма нищо общо със смешните сражения, които са водили с 4-те хиляди опълченци на Вашингтон. Та не стига, че французите през цялото време са помагали на колонистите в борбата им за независимост, но накрая французите са им подарили и най-важния символ, който има сега Америка - Статуята на свободата. И въпреки това, КОЛОНИСТИТЕ НЕ СА ТЪРГУВАЛИ С ФРАНЦУЗИТЕ, А СА ПРОДЪЛЖАВАЛИ ДА ПРАВЯТ ТЪРГОВИЯ С ВРАГА СИ - АНГЛИЧАНИТЕ.  Което означава, че АНГЛОГОВОРЯЩИЯТ СВЯТ Е ТВЪРДЕ РАЗЛИЧЕН ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ. Само погледнете правото - колко е различно. Как да обясните на англичаните, че прецедентното право не може да се приеме в Европа с такава лекота, с каквото самите англичани са построили своето законодателство? Англичаните знаят, че Европа е германо-френски проект и сега седят като разсърдено дете отстрани и заплашват, че ще излязат от играта. Техните претенции между другото имат ЗНАЧИТЕЛНА ПОДКРЕПА и в моето разбиране затова, каква трябва да бъде Европа, защото тази Европа на мен не ми харесва по същият начин, по който не им харесва и на англичаните.

Но те вместо да се борят за тази Европа И ДА Я ПРОМЕНЯТ, ЗАЩОТО МНОГО ХОРА - ОБИКНОВЕНИ И ПОЛИТИЦИ ЩЕ ГИ ПОДКРЕПЯТ В ТОЧНО ТЕЗИ ИМ ИСКАНИЯ, ТЯ ПРЕДПОЧИТА ДА СТОИ ОТСТРАНИ, ДА НЕДОВОЛСТВА И ДА СЕ ОТТЕГЛИ, КАКТО СЕ КАНИ ДА ГО НАПРАВИ.

Не е възможно столетия да обръщаш гръб на Европа и сега да бъдеш част от нея.

Аз бих подкрепил англичаните затова, че ЕС е станал твърде муден, бюрократичен и твърде централизиран. ПОДМЕНЕНА Е ОСНОВНАТА ИДЕЯ ЗА ЕВРОПА. ЕВРОПЕЙСКАТА БЮРОКРАЦИЯ ЗАПОЧНА ДА СЕ БЪРКА В БИЗНЕСА И ТО ПРЯКО, БЕЗ ОТОРИЗАЦИЯ ОТ НАРОДИТЕ НА СЪЩАТА ТАЗИ ЕВРОПА. БЮРОКРАЦИЯТА СИ ДАДЕ САМА НА СЕБЕ СИ ПОВЕЧЕ ПРАВА, ОТКОЛКОТО СМЯТАХА ДА Й ДАДАТ ТВОРЦИТЕ НА ТОВА ОБЕДИНЕНИЕ ПРЕДИ НЯКОЛКО ДЕСЕТИЛЕТИЯ. ПРОМЕНИХА СЕ ЦЕННОСТИТЕ НА ЕВРОПА. ЕВРОПА ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ПО-ДОБРО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ, АКО БЮРОКРАЦИЯТА СЕ БЕШЕ ОГРАНИЧИЛА В ТОВА,  ДА ПРЕМАХНЕ ПРЕПЯТСТВИЯТА ЗА ДВИЖЕНИЕТО НА ХОРА, СТОКИ, УСЛУГИ И КАПИТАЛИ И БЕШЕ СЕ ДОРАЗВИЛА В НАПРАВЛЕНИЕ - ЗАЩИТА ОТ НЕЛОЯЛНА КОНКУРЕНЦИЯ И ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ. НО НЕ, БЮРОКРАЦИЯТА ИСКА ВСИЧКО. И ТОВА В НЯКАКВА СТЕПЕН ДРАЗНИ АНГЛИЧАНИТЕ.



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3247567
Постинги: 6941
Коментари: 4327
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930