Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2015 09:18 - В света на политиката няма ляво нито дясно. Има комунисти и мафиоти, или и двете заедно.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 344 Коментари: 2 Гласове:
0



Такава лъжовна помия ни обгръща отвсякъде. Ние, масите се държим като тъпанари, които всеки политик може да лъже и прекарва. Медиите са купени от тези, които могат да си платят. Чувството за справедливост, родолюбие, трудолюбие и тем подобни възприятия са останали в миналото и предизвикват само насмешка.


Вчера се разходих из София. То не са казина и бинго зали, игри на щастието и всякакви лъскави неща, които ти обещават лесен живот без да си даваш зор... Моралните устои на този народ се разрушават с голяма скорост. И както всички знаете, единствената организирана сила, която може да спре този разрушителен процес, това е държавата. Но ВМЕСТО ДА ПРАВИ ТОЧНО ТОВА, ТЯ ПРАВИ ОБРАТНОТО - ТЪЙ КАТО ВЛАСТТА СЛУЖИ НА ТЕЗИ, КОИТО СА НА ВЛАСТ В МОМЕНТА, ТЯ СЕ ГРИЖИ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ ЗА ТЕХНИТЕ ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ, КОИТО В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ СЕ РАЗЛИЧАВАТ ОТ ИНТЕРЕСИТЕ НА ОБЩЕСТВОТО. НАЛИЧИЕТО НА ТОЛКОВА СИЛНА КОРУПЦИОННА СРЕДА И ОТСЪСТВИЕТО НА ДЕМОКРАТИЧНИ УСТОИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА, КАКТО И ЛИПСАТА НА СВОБОДА НА ИЗЯВА НА ТРУДА И ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВОТО ПОКАЗВА ПО НЕОПРОВЕРЖИМ НАЧИН ОПОШЛЯВАЩАТА РОЛЯ НА ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ В МОРАЛНОТО ПАДЕНИЕ НА БЪЛГАРИНА.


НИКАКВА ОБЩА ЦЕЛ, КОЯТО ДА НИ ОБЕДИНИ И ДА НИ ПОВЕДЕ В ПРАВИЛНАТА ПОСОКА. ДЕН ЗА ДЕН. ИГРА НА ПАРЧЕ. ТОВА Е ПОЛИТИЧЕСКАТА, СОЦИАЛНАТА И ИКОНОМИЧЕСКАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ В БЪЛГАРИЯ. ОТПАДЪТ НА ОБЩЕСТВОТО ЗАПЛАШВА ДА ЗАТРУПА САМОТО ОБЩЕСТВО, КОЕТО ГО ПРОИЗВЕЖДА.

Никакво икономическо обяснение не може да ни каже кой каква политика провежда. Трябва да гледаме някои показатели, които да ни кажат в коя посока вървим. Но това разбира се не е за главата на простия народ, който му дай комат хляб, една чорба и ако има малко топлина през зимата,  неговите естетически, икономически и социални представи ще бъдат изчерпани. За жалост. Ето и глобалните измерения на това,  дали в една страна икономическата система е политизирана и в каква степен:
  1. В каква степен държавата осъществява бизнес. Ако държавата предоставя услуги или извършва производство, то тя има силна комунистическа определеност. Комунистите стигнаха дотам, че всичко да е "държавно" и разсипаха окончателно интересите на хората да бъдат икономически активни и ефективни, въпреки грандоманските проекти, които се извършваха в тази социална и икономическа действителност. Ако държавата участва в производството на БВП с повече от 5 %, тя има сигнали за комунизиране. За жалост има и парадокси - германската икономика е в много по-голяма степен зависима от държавното производство и услуги, отколкото да кажем българската. В Германия, около 50% от БВП се произвежда от фирми, които са държавна собственост, за разлика от България, която е с процент около 10. Но като се вземе под внимание факта, че германските фирми са преди всичко огромни компании в енергетиката /Като АЕЦ Козлодуй, например/ става ясно, че тази концентрация не е голяма пречка за развитие на свободната икономия;
  2. Второто направление това са услугите, които държавата предлага - здравни, образователни, осигурителни и т.н. Колкото са по-голям дял тези услуги, толкова по-лошо, защото деморализират както пазара на труда, така и чисто икономическата деятелност, като изземват на частните лица правото и възможността да участват активно в предлагането на тези услуги.
  3. Третото нещо, което трябва да споменем е затъването в дълговата спирала. Като погледнем този показател, повече от страните са в такава спирала. Държавата не може да озапти самата себе си, а какво очакваме да въздейства за намаляване на дълговата спирала сред частните лица. Когато съдебната система не работи както трябва, такава спирала сред частните лица се натрупва толкова бързо, че колкото по-малко справедливост има в една страна, толкова повече тези дългове растат.
  4. Четвъртото нещо е по какъв начин държавата съжителства с големите фирми - монополите. Ако монополите са толкова силни, че въздействат съществено на държавните решения, комунизирането на страната е факт. Нека не забравяме, че една от основните характеристики на комунизма е концентрацията на власт. Колкото по-малко хора владеят една страна, толкова по-силен е комунизмът и тоталитаризмът.
  5. И петото нещо е в каква степен масите участват в първо в избора и смяната на ръководителите на страната и второ в самото управление, чрез вземане на важните решения и потвърждаването на законите.
  6. Човекът е икономическо същество и колкото повече му се бъркаш в работата, толкова по-непроизводително същество е. Но когато му предоставиш възможност да живее на гърба на друг, той се движи по силата на най-малкото съпротивление и ще се възползва от тази си възможност. За жалост, нашата политическа власт точно това прави - създава лумпени, които се характеризират с ниски морални, физически, естетически и нравствени качества. Единственото с което могат да бъдат "полезни" на същите тези политици е самото тяхно оглупаване и оскотяване, в комбинация с измислената система за косвена "демокрация", която осигурява комфорт на всички политици при вземане на решенията, които засягат цялото общество. А тези решения както знаете, са продиктувани от техните лични интереси и ценности. Така разпадът на страната е гарантиран.



Гласувай:
0



1. 1997 - Трябва ли да се избира?
09.03.2015 10:33
Щом "В света на политиката няма ляво нито дясно. Има комунисти и мафиоти" да си кажа,че аз не харесвам в много по- голяма степен мафиотите.
цитирай
2. kolevdobri - Да, всеки има право на мнение.
09.03.2015 13:00
1997 написа:
Щом "В света на политиката няма ляво нито дясно. Има комунисти и мафиоти" да си кажа,че аз не харесвам в много по- голяма степен мафиотите.

Ако обаче трябва да избирате между Ал Капоне и Мао, какво ще изберете? На съвестта на китайския диктатор лежат над 40 милиона жертви на режима му. Ако наистина трябва да избирам, избирам Америка на Ал Капоне, пред Китай на Мао. НАЙ-ДОБРЕ Е ОБАЧЕ ДА НЕ ДОПУСНЕМ НИТО ДИКТАТОРИ НИТО МАФИОТИ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3254022
Постинги: 6941
Коментари: 4328
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930