Постинг
21.07.2015 11:42 -
Време е или да се забрани използването на подобрители за промяна на трайността и вида на стоките или да се обложат с акциз.
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 623 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 22.07.2015 11:42
Прочетен: 623 Коментари: 2 Гласове:
1
Последна промяна: 22.07.2015 11:42
http://fakti.bg/zdrave/150421-dobavkite-i-konservantite-uvrejdat-v-razlichna-stepen-choveshkata-dnk
Отдавна вече е време, парламентът да помисли или за забрана за използване на добавки към храните, с цел повишаване на трайността и промяна на външния вид или за облагане на тези стоки и на производните им с висок акциз.
Ако така, както е записано в здравната стратегия на Министерството на здравеопазването, че здравето на българина е най-важното нещо, ВРЕМЕ Е И МИНИСТРЕСТВОТО И АГЕНЦИЯТА ПО ХРАНИТЕ ДА ИЗГОТВЯТ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ЗАКОНОДАТЕЛНИ ПРОМЕНИ В ТАЗИ ОБЛАСТ, ЗА ДА ИМА РЕАЛИЗАЦИЯ НА СТРАТЕГИЯТА НА МЗ, А НЕ ВСИЧКО ДА ОСТАНЕ САМО НА КНИГА.
Много пъти давам за пример Жириновси, когато коментираше консумацията на шпроти от руснаците. Явно, че имаше и политически и икономически мотиви, защото шпротите в консерви се правят в страните от Прибалтика, бивши републики от Съюза, които сега се опитват да провеждат независима политика и се "ерчат" образно казано на руснаците, защото вече са и членове на ЕС и на НАТО, някои от тях и на еврозоната.
Та упрекът на Жириновски беше към руските граждани. Той се възмущаваше от лошата здравна култура на руснаците, че нагъват консерви в мирно време. Според него консерви се ядат само във военно време, когато няма друго за ядене. Сега има прясна храна, която можем да си купими и да си приготвим него в къщи. Ако има прясна риба, защо да ядем шпроти.
Същото е и с използването на различните химикали, целта на които е да ни излъжат да купим точно определа стока, която в противен случай би трябвало да се изхвърли.
Но манталитет и характер най-трудно се променят. Възпитани като прасета, не можем да очакваме от хората да се държат умно, дори когато става дума за тяхното здраве. Затова използването на икономически мерки може да ги накара да внимават с това, което купуват, правейки такива лоши храни, скъпи от потребителска гледна точка.
Отдавна вече е време, парламентът да помисли или за забрана за използване на добавки към храните, с цел повишаване на трайността и промяна на външния вид или за облагане на тези стоки и на производните им с висок акциз.
Ако така, както е записано в здравната стратегия на Министерството на здравеопазването, че здравето на българина е най-важното нещо, ВРЕМЕ Е И МИНИСТРЕСТВОТО И АГЕНЦИЯТА ПО ХРАНИТЕ ДА ИЗГОТВЯТ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ЗАКОНОДАТЕЛНИ ПРОМЕНИ В ТАЗИ ОБЛАСТ, ЗА ДА ИМА РЕАЛИЗАЦИЯ НА СТРАТЕГИЯТА НА МЗ, А НЕ ВСИЧКО ДА ОСТАНЕ САМО НА КНИГА.
Много пъти давам за пример Жириновси, когато коментираше консумацията на шпроти от руснаците. Явно, че имаше и политически и икономически мотиви, защото шпротите в консерви се правят в страните от Прибалтика, бивши републики от Съюза, които сега се опитват да провеждат независима политика и се "ерчат" образно казано на руснаците, защото вече са и членове на ЕС и на НАТО, някои от тях и на еврозоната.
Та упрекът на Жириновски беше към руските граждани. Той се възмущаваше от лошата здравна култура на руснаците, че нагъват консерви в мирно време. Според него консерви се ядат само във военно време, когато няма друго за ядене. Сега има прясна храна, която можем да си купими и да си приготвим него в къщи. Ако има прясна риба, защо да ядем шпроти.
Същото е и с използването на различните химикали, целта на които е да ни излъжат да купим точно определа стока, която в противен случай би трябвало да се изхвърли.
Но манталитет и характер най-трудно се променят. Възпитани като прасета, не можем да очакваме от хората да се държат умно, дори когато става дума за тяхното здраве. Затова използването на икономически мерки може да ги накара да внимават с това, което купуват, правейки такива лоши храни, скъпи от потребителска гледна точка.
В града не можеш да имаш нормална градина, в която да си отглеждаш храната. А пък и трудовото време в работата, колкото и да е лека тя, изяжда голяма част от жизнените сокове на човек и затова е сякаш по-лесно да си купиш храна с добавки, отколкото да си я произведеш.
Масовото използване на различни добавки стана причина за производството на различни видове храни(боклуци). Колко вида храни имаше през комунизма(не съм комунофил), а през царско време? И хората сякаш бяха по-здрави.
цитирайМасовото използване на различни добавки стана причина за производството на различни видове храни(боклуци). Колко вида храни имаше през комунизма(не съм комунофил), а през царско време? И хората сякаш бяха по-здрави.
alchemist написа:
В града не можеш да имаш нормална градина, в която да си отглеждаш храната. А пък и трудовото време в работата, колкото и да е лека тя, изяжда голяма част от жизнените сокове на човек и затова е сякаш по-лесно да си купиш храна с добавки, отколкото да си я произведеш.
Масовото използване на различни добавки стана причина за производството на различни видове храни(боклуци). Колко вида храни имаше през комунизма(не съм комунофил), а през царско време? И хората сякаш бяха по-здрави.
Масовото използване на различни добавки стана причина за производството на различни видове храни(боклуци). Колко вида храни имаше през комунизма(не съм комунофил), а през царско време? И хората сякаш бяха по-здрави.
Съгласен съм, че няма време, но как жените ни намират време да садят цветя, а нямат време да насадят маруля! Преди време видях една краставица, която висеше от една тераса на ул. Славянска в София и много се смях, как някой си беше произвел зеленчук в центъра на София. Чувал съм, че такова нещо се прави и в Лос Анжелис и в Токио и в Хонг Конг. Градини на покрива или по терасите. Да знаете какъв фикус има у дома! Като дърво е. Предпочитам да е лимоново дръвче или нещо, което дава плод, ама с жена излиза ли се на глава!
Търсене
За този блог
Гласове: 2406