Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2015 08:40 - Ако сте гледали филмите на Луи дьо Фюнес - точно такава смотана е френската полиция.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 269 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 18.11.2015 08:59


 Затова нищо не е направила, за да предотврати атентатите от 13.11.2015г.


Французите са били предупредени за възможни атентати, но не си мръднаха пръста, да вземат мерки. Сега мобилизирали над 115 хиляди полицаи и жандарми, за да пазели реда. Щели да назначат нови 5000 полицаи и нямали да спазят бюджетните правила и щели да излязат на по-голям бюджетен дефицит, защото се налагало да харчат пари за сигурност.


Френската полиция е също толкова жалка, колкото полицията в Испания и полицията в България. Все едно са правени по един шаблон - огромни разходи, много хора, задушаваща бюрокрация и ПУНКТИРАНЕ НА ДЕЙНОСТ.


Наблюдавах една "акция" на френската полиция в Париж, през 2013г., ноември месец. Толкова шантава работа не бях гледал. Такава идиотия не съм виждал и в България. Стоят си 5 полицейски автомобила, тип бусове, в една от пресечките на Шанз Елизе. По едно време нещо става и всички се юрват с включени светлини и сирени към Триумфалната арка. Там въртят няколко кръга, създават страхотна суматоха, защото това е най-голямото кръгово движение в света /само обиколката в зоната на пешеходците е над 1 километър/ и се връщат на изходна позиция. Правеха всичко възможно да ги видят колкото може повече хора, за да си оправдаят заплатите и бензина. В същото време не можеш да види кьорав полицай по улиците на града. И това се повтаряше през всеки половин час. Демонстрация на глупостта, не мога да го опиша по друг начин. Искаха да кажат на всички: Ей, вижте ни, ние сме тук и бдим над вас. Толкова жалка история. Все едно гледам филм с Луи дьо Фюнес.


Изводът е : Централизираната полиция иска още и още пари, но не дава видим резултат. Какво излиза - 8 човека араби направиха Париж на луди. За да подобрели ефективността на полицията сега ще назначат 5000 полицая, на които да им плащат заплати, за да хванат 8 човека. СТРАШНА ЕФЕКТИВНОСТ, НЯМА ЩО.

Така създават още проблеми, защото веднъж назначени, полицаите не стават за нищо друго и ако един ден ги уволниш, ще отидат "оттатък" барикадата и за да ги озаптяват след това ще трябва да се назначават още полицаи и така до безкрай. Българската политическа действителност е показателна в това отношение. ЗНАЕТЕ МОЕТО МНЕНИЕ - НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА ВЛИЯТЕЛНА ПРЕСТЪПНА ОБЩНОСТ, БЕЗ УЧАСТИЕТО НА НАСТОЯЩИ И БИВШИ ПОЛИЦАИ. НИТО ЕДИН НЕЛЕГАЛЕН БИЗНЕС НЕ МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА, АКО НЕ ПОЛУЧИ НЕФОРМАЛНАТА ПРОТЕКЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА. А доколкото Франция има подобна централизирана система на управление на полицията, същият проблем се очертава и за французите.

Ако французите спрат да правят гадости по света и се извинят за жестокостите и ограбванията, които са извършвали в продължение на столетия, като в същото време престанат да си навират гагата там, където никой не ги иска, може би улиците на страната ще станат по-спокойни и безопасни. Нека да не забравяме, че Франция е дала на света освен приказките за свободата, равенството и братството, заедно с това и покъртителни картини на жестокост и насилие в цяла Европа - като се започне от съседите й - Испания, Белгия, германските княжества, та след това Австро-Унгария и една част от народите на Източна Европа. Какво го търсиха французите в Москва например. Историята казва, че руснаците са постъпили много по-толерантно от французите, защото не са разрушили Париж, след като са го превзели след битката при Ватерло. А са имали основание, имайки предвид какво са направили французите в Русия. Да не говоря за гадостите, които са правили столетия наред в Африка, Карибите и къде ли не по света. Така че, нека да не прекаляваме с превземките по отношение на французите и трезво да преценяваме настоящето, имайки предвид историята. Понастоящем правителството на Франция води страната по грешния път - пътят на налагане на идеите с насилие, който никога и никъде не е дал положителни дългосрочни резултати. Сега те трябва да постъпят с терористите така, както навремето руснаците са постъпили с тях - да им простят, да се извинят на света и да се споразумеят с ходжите, защото проблемите се формират в джамиите - там джихадистите получават нареждания и опрощения.


Трябва да се види генезисът на това заболяване - радикален ислям и там да се работи, а не да се хвърлят маса пари и човешки ресурси, за да се преборваш с нещо, което може да се реши по много по-лесен път.


Виж следваща статия.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3239945
Постинги: 6939
Коментари: 4327
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930