Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2016 21:06 - Терористи, политици, бюрократи, военни, полицаи - всъщност има ли разлика между тях?
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 404 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.03.2016 21:33


НИЕ, ОБИКНОВЕНИТЕ ГРАЖДАНИ ОБАЧЕ, ИМАМЕ ПРОБЛЕМ С ВСИЧКИ ТЕРОРИСТИ - С ДЪРЖАВНИТЕ, С ЧАСТНИТЕ, С РЕЛИГИОЗНИТЕ, С ПСИХОПАТИТЕ. КАКТО КАЗАХ - С ВСИЧКИ ТЪПАНИ И ТЪПУНГЕРИ, КОИТО СА РЕШИЛИ ДА ПРАВЯТ "БИЗНЕС" СЪС СИЛАТА НА ВЛАСТТА, ОРЪЖИЕТО И НАСИЛИЕТО.


 Нас ни цакат и двете страни - държавните органи и терористите. И едните и другите са замесени с незаконни и милиардни сделки и правят пари, без ние да знаем нито колко, нито какви. Само предполагаме.


Едните воюват с другите, защото са противници. Едните си врат гагата, както се казва, навсякъде. Другите не им харесва тази практика и са готови да се бият, за да запазят територията си. И при едните и при другите, демокрацията е утопия. И едните и другите биха убили, вместо за запазят живота. Ей така, без съд и без присъда. И правителството убива без съд и присъда и терористите правят същото. Но тъй като държавните ръководители се пазят добре, терористите все пак нещо трябва да утрепят и като нямат възможност да утрепят някой президент или премиер, карат наред. Слагат бомби и взивяват. Който загине, загине. Важното е да има патардия и сделките да вървят. Какво биха наистина правили онези хора, нарамили автоматите? Ще произвеждат софтуер ли или какво? Какво ще прави един специален агент от ЦРУ или от ФСБ или от МИ-6? Ще отиде да пази на някой портал ли, след като се пенсионира? Хайде моля ви се, да бъдем сериозни.


Защо казвам, че няма голяма разлика между действията на терористите и действията на държавните органи. Ето ви няколко въпроса:
  1. Колко алжирци убиха французите, за годините на съпротивата срещу колониалното господство в Северна Африка? Те със съд и присъда ли бяха убити? Това чиста или мръсна форма на тероризъм ли е?
  2. Германци и англичани също могат да се похвалят с убийството на десетки хиляди жители на Африка, които не са се подчинили на техните нареждания. Това не е ли терор и тероризъм? Да не изброявам и други "хуманни" постъпки на така нареченият цивилизован свят, които могат да бъдат окачествени като абсолютен тероризъм през годините. Сега реват, че били загинали 20 човека от бомби.
  3. Колко законно избрани президенти и премиери са избили тайните служби на САЩ и Франция през последните 100 години? Това тероризъм ли е или напротив?
  4. Не беше ли форма на чист тероризъм онова, което направиха съветски, германски и български войски през 1968г., окупирайки Чехословакия? Нима не беше тероризъм факта, че съветски танкове излязоха на улицата на Будапеща 12 години по-рано?
  5. Нима не е тероризъм това, което Сталин и Мао направиха, убивайки физически десетки милиони свои съграждани? Кой е по-голям терорист - Сталин или Осама бин Ладен?
  6. Не е ли тероризъм това, в един презадоволен с храни свят, стотици хиляди свои съграждани да умрат от глад, заради глупостта на един диктатор, който е единственият дебел гражданин в страната? Знаете за коя Корея става дума.
  7. Преди няколко години, когато френските правителствени самолети бомбардираха Либия, това законно ли беше или си беше чист тероризъм, на основание, че Саркози не искаше да се докаже, че Кадафи му е давал пари за президентската кампания във Франция. Лесно е така да убиеш донора си, вместо да му върнеш парите. Това не е ли тероризъм?
  8. Не беше ли тероризъм това, което направиха американците в Ирак? Не е ли тероризъм да държиш 15 милиона кюрди в своя орбита на влияние, без те самите да го желаят? И след това защо се взривявали по площадите в Истанбул и Анкара. Много е трудно да се досетите нали?
  9. Не е ли тероризъм това, което прави носителят на нобеловата награда за мир - американският президент Обама, изпращайки дронове, които наред с неприятерите си избива и мирни жители, в това число и деца? Какво очаква в замяна - любов и уважение ли?
  10. Защо Обама нареди на "тюлените" да убият Осама бин Ладен? Не можеше ли да го арестува и да го изправи пред американското правосъдия и да го обвини за смъртта на хиляди американски граждани в Световния търговски център, през 2001г.? Не е ли тероризъм да заповядаш на своите специални части не да заловят един предполагаем терорист, какъвто е Осама, а да им заповядаш да го убият? Страхотно и много демократично, нали!
  11. Някой може ли да ми каже, че службите, свързани с правителствата по целия свят не са замесени в незаконна търговия с наркотици, оръжие, проституция, роби и какво ли още не? Това не е ли тероризъм? С какво например тези държавни структури, които си затваряха преди години или направо покровителстваха международния наркотрафик и печелеха от него, се различават от муджехидините или талибаните в Афганистан, които използват хашиша за да финансират дейността си?

Тероризъм идва от терор.Ако терористите при своите актове убиват десетки хора, правителствата по света убиват милиони и то напълно съзнавайки, че го правят. Самият факт, че правителствата по света вземат решения, които струват милиарди и трилиони долари, без да питат собствените си народи преди това, говори за крайни форми на тероризъм, които обаче някак си се премълчават и от анализатори и от журналисти и от масовата аудитория. 


АКО УСПЕЕМ ДА ОЗАПТИМ ПРАВИТЕЛСВАТА СИ, КОИТО ТЕРОРИЗИРАТ НЕ САМО ЧУЖДИ НАРОДИ, НО И СОБСТВЕНИТЕ СИ НАРОДИ, НЯМА ДА ИМА НУЖДА НЯКОЙ НА НЯКОГО ДА ОТМЪЩАВА. НИКОЙ НЕ Е КАРАЛ ФРАНЗУЦИ, АНГЛИЧАНИ, ГЕРМАНЦИ, БЕЛГИЙЦИ, ИСПАНЦИ, ПОРТУГАЛЦИ, АМЕРИКАНЦИ, ЯПОНЦИ И КАКВИ ЛИ ОЩЕ НЕ НАРОДНОСТИ ДА СЕ РАЗХОЖДАТ ПО СВЕТА ВЪОРЪЖЕНИ И НЕКАНЕНИ И ДА УБИВАТ ВСЕКИ ПО ПЪТЯ СИ, КОЙТО ИМ СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ ИЛИ ОТКАЖЕ ДА ИМ СЕ ПОДЧИНЯВА. ТАКА ЧЕ, ТЕРОРИЗМЪТ ИМА ДЪЛБОКИ КОРЕНИ И НЕКА НЕ ВЯРВАМЕ, ЧЕ ТЕЗИ, КОИТО ВЗРИВЯВАТ, САМО ТЕ СА ТЕРОРИСТИ.  ТЕРОРЪТ ИМА ДВЕ СТРАНИ, КАТО МОНЕТАТА. НЯМА КАК ДА НИ ПОКАЗВАТ САМО ЕДНАТА ЧАСТ НА МОНЕТАТА И ДА КРИЯТ ДРУГАТА. НИЕ НЯМА ДА СЕ ОБЕДИНЯВАМЕ СРЕЩУ ТЕРОРИСТИТЕ.

НЕКА "НАШИТЕ" ТЕРОРИСТИ ДА СЕ РАЗБЕРАТ С "ТЕХНИТЕ" ТЕРОРИСТИ, ПЪК АКО НЕ ИМ ДОЙДЕ АКЪЛА И НА ДВЕТЕ СТРАНИ, ТОГАВА НИЕ, ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ЩЕ ВЗЕМЕМ НЕЩАТА В СВОИ РЪЦЕ И ЩЕ ИЗМЕТЕМ И ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ ОТ ЖИВОТА СИ.


Не е необходимо задължително да имаме армия и полиция, че да си пазим границите. Да не забравяме, че Америка е отбелязала най-големият си възход през 19 век, когато всички са изпълнявали ролята на армия и полиция, когато гражданите сами са си избирали шерифа, когато вече са се установили в определени райони на страната и сами са определяли кой да отсъжда при спорове. Няма по-голям терорист от недемократичната държава. Няма по-голяма спирачка на човешкия прогрес от терористичната, тоест недемократичната държава. Понастоящем разликата е в степента на "терористичност" на административните формирования. Ислямска държава е по-терористична държава от американската държава. в това е разликата. Руската държава е по-терористична от финландската държава. Нали разбирате разликата?


КАКВО ВСЪЩНОСТ ИСКА ДА НИ ВНУШИ НАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО ИЛИ ПРАВИТЕЛСТВАТА НА ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ? АКО НЕ НИ СЕ ПОДЧИНЯВАТЕ, ЩЕ ДОЙДАТ ОНЕЗИ ОТ ИДИЛ. НИЕ СМЕ ЛОШИ, АМА ТЕ СА ПО-ЛОШИ ОТ НАС, ЗАТОВА СЛУШАЙТЕ НИ, ФИНАНСИРАЙТЕ НИ, ОТКАЖЕТЕ СЕ ОТ СВОБОДАТА СИ, ОТ ПРАВАТА СИ И НИ СЕ ПОДЧИНЕТЕ!

И ЗА ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ ДЕЙСТВАТ, А НЕ САМО ПЛАШАТ, НИ СПРЕТВАТ ЕДНИ ЕМИГРАНТСКИ ВЪЛНИ, КАТО НИ КАРАТ НИЕ ДА ФИНАНСИРАМЕ ТОЗИ ПРОЦЕС, С ВСИЧКИТЕ ПОСЛЕДИЦИ ОТ НЕГО.


НИЕ НЯМАМЕ НУЖДА ОТ ТЕРОРИСТИ - ОТ НАШИ И ОТ ЧУЖДИ. ИМАМЕ НУЖДА ДА ОСЪЗНАЕМ, ЧЕ ЖИВЕЕМ В ПОСТАНОВЪЧЕН СВЯТ И КОЛКОТО ПО-БЪРЗО ГО НАПРАВИМ, ТОЛКОВА ПО-ЛЕСНО ЩЕ СЕ ОСВОБОДИМ ОТ ИКОНОМИЧЕСКАТА, СОЦИАЛНАТА, РЕЛИГИОЗНАТА, ДУХОВНАТА И КАКВАТО СИ ОЩЕ ИСКАТЕ ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА ЕДНИТЕ И НА ДРУГИТЕ ТЕРОРИСТИ, ЗА КОИТО ВИ ГОВОРИХ В ТАЗИ СТАТИЯ.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3239301
Постинги: 6938
Коментари: 4326
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930