Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2016 14:48 - Констатирах, че откритата преди няколко месеца магистрала "Марица", има нужда от ремонт на някои места.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 305 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 17.05.2016 14:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Всеки път се убеждавам, че КОНТРОЛЪТ ВЪРХУ ИЗВЪРШЕНАТА РАБОТА, НЕЗАВИСИМО ОТ ТОВА ДАЛИ СТАВА ДУМА ЗА МАЛКИ ИЛИ ГОЛЕМИ ПРОЕКТИ Е НЕДОСТАТЪЧЕН. ПОРЕДНИЯТ СЛУЧАЙ Е МАГИСТРАЛА "МАРИЦА". Вече се оформят "улеите", които остават след себе си ТИР-овете по дясната лента за движение и в двете посоки. На някои места ясно се усеща, че пътят отдолу е пропаднал. На други места има вече кръпки от ремонтни работи. Особено се виждат проблемите в района на изгражданите мостови съоръжения, като проблемът е в денивелацията.


Спомням си разказа на г-н Върбанов, мой приятел, който е бил някакъв отговорник при строителството на градовете в Украйна и Русия, строени от български фирми, за целите на армията на СССР, която е трябвало да напусне ГДР след падането на "стената".


Често го давам този пример. Как нашите строители се радвали на високите цени, които им обещали германците и набързо "нащракали" плочките по баните в един от блоковете. След това дошъл някакъв германец, както те се изразиха, "с очилца", извадил едно чукче и разбил плочки за десетки хиляди долари. Наложило се да ги поправят за сметка на фирмата строител. СЛЕД ТОВА ПОВЕЧЕ НЕ ДОПУСНАЛИ ПОДОБНА ГРЕШКА.


Спомням си за един случай, разказан ми от наш строител, който правил пътища в Ирак. И там нашите се опитвали да хитруват с качеството, но още първият път ги хванали в крачка. Точно решили, че са спечелили повече от нормалното, прецаквайки клиента, онзи решил да приеме обекта в 24 часа в полунощ. Нашите се втрещили, какво става, но няма как - съгласили се. Точно в 24 часа, приемната комисия докалара десетки цистерни с вода и ги излели на магистралата. Включили светлините на колите и цялата работа станала от ясна по-ясна. След този случай, нашите строители много внимавали, да не правят грешки, защото както се казва, грешките в тези случаи излизат отзад.


ТА, КОГА ЩЕ СЕ ПОЯВЯТ У НАС ТАКИВА ФИРМИ, КОИТО ДА ПРИЕМАТ ГОЛЕМИТЕ СТРОЕЖИ, ПРАВЕНИ С ЕВРОПЕЙСКИ ФОНДОВЕ И С ПАРИ ОТ БЮДЖЕТА? КОГА ЩЕ СЕ ПОЯВИ ПРИЕМНА КОМИСИЯ, КОЯТО ДА ПРИЕМЕ МАГИСТРАЛИТЕ ПО НАЧИНА, ПО КОЙТО ИРАКЧАНИТЕ СА ГО ПРАВЕЛИ ПРЕДИ ГОДИНИ? КОГА ЩЕ СЕ ПОЯВИ ОНЗИ С "ОЧИЛЦАТА"? КОЛКОТО И ПАРИ ДА МУ ДАДЕМ, ВСЕ ЩЕ СА МАЛКО, КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД КОЛКО ГУБИМ СЕГА ОТ НЕКАЧЕСТВЕНО СТРОИТЕЛСТВО, ПЛАТЕНО С МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ ОТ БЮДЖЕТА.



Гласувай:
1



1. olivie - В най - скоро време ще излезе наша чалга песен
17.05.2016 15:11
Мутра магистрала строи,
Леле-мале, леле-мале
Калинка иска да яде,
Леле-мале, леле-мале
Юнак до юнак, тъпак до тъпака,
Леле-мале, леле-мале
Златна ябълка берат с дървото,
Леле-мале, леле-мале
Изнасилена Европа тръпне,
Джип по програма да плаща,
Леле-мале, леле-мале
……продължете я Вие….
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3249393
Постинги: 6941
Коментари: 4327
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930