Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2016 19:43 - Защо следите от вендузи по гърба на Майкъл Фелпс предизвикаха толкова мистични предположения.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 495 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.08.2016 07:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://btvnovinite.bg/article/sport/opasna-li-e-terapijata-na-majkal-felps.html


Какво нещо е - простотията ходи по хората, въпреки напредъкът на технологиите и на живота изобщо.

ЗАЩО НАИСТИНА АМЕРИКАНЦИТЕ ПОЛЗВАТ ТЕРАПИЯТА С ВЕНДУЗИ?


ЗАЩО РУСНАЦИТЕ ПОЛЗВАХА ТЕРАПИЯТА СЪС СОДА ЗА ХЛЯБ ПРЕЗ 70-ТЕ ГОДИНИ? ДА НЕ СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ ВАЛЕРИ БОРЗОВ ПРИ РАВНИ ДРУГИ УСЛОВИЯ Е ПО-БЪРЗ ОТ ЧЕРНИТЕ БЕГАЧИ?


Вижте само какви нелепи обяснения и съмнения има в статията.


"Вакуумът, който се създава от чашките, има опасност да предизвика тромби в кръвта."

"За да бъдат "залепени" за кожата тези чашки и да предизвикат желания вакуум, те трябва да се нагреят. Най-често това се случва с помощта на горещ спирт. Ако и капчица от него попадне върху кожата на клиента, последствията са необратими"

"Според здравния журналист Джеймс Хамблин, всичко е въпрос на самовнушение."
"Вендузотерапията не е изследвана в големи контролирани групи в здравни заведения. Това е трудно. А плацебо ефектът от нея е силен, особено след като зависи и от атлети, които се представят на много високо ниво в своите състезания", казва той в статия, свързана със станалите прочути "белези" на Майкъл Фелпс.


"Хамблин обяснява, че медицинските изследвания всъщност не са важни за хората, които прилагат тази терапия. Като представители на така наречената "алтернативна медицина", те не искат доказателства за ефекта от своите действия.

Мистичността около вендузотерапията пък засилва психологическия ефект върху пациентите.

"Ако имате достатъчно време и пари за харчене и вендузите ви карат да се чувствате добре, а от друга страна не ви интересува дали има научни доказателства за ефекта от тях и нямате проблеми с кръвта, те най-вероятно няма да ви навредят, освен че ще ви причинят лека физическа болка", се казва в статията на Хамблин."

Толкова простотии не бях чел на едно място. Ами като не разбирате от тази терапия, като не я практикувате, като не сте виждале практическите ползи от нея, просто идете там, където я практикуват или като закъсате с някакво заболяване, приложете я на себе си и ще разберете, колко сте тъпи или най-малкото което е, неосведомени, което в съвременния свят означава пак - тъпи.

Има неща, които "белите престилки" нито могат да свършат, нито разбират. Не отричам напредъка на медицината в областта на операционните интервенции. Аз самият съм бил опериран и знам, че това спасява живот. Но нека да кажа и друго, когато имаш възпалителен процес на лицевия нерв и този процес продължава да се разширява и се стигне до спукване на тъпанчето на ухото и риск от засягане на мозъка, единственото нещо, което ме спаси е именно терапията с вендузи. Кое ще ви спаси от пневмонията - докторите няма да го направят. Те са добри да изрежат част от тялото и да я изхвърлят като ненужна. Понякога и това се налага. Но не могат да решат проблема с един възпалителен процес като пневмонията, плеврата или какво ли още не, свързано с така наречената "игрива" вата в организма. Но нека тези, които не разбират от този тип терапия, нека да не коментират. 







Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3243708
Постинги: 6939
Коментари: 4327
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930