Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2018 10:11 - Липсата на здравно образование води до ...инвалидизация!
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 243 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 28.05.2018 15:00


 Това е едната от възможностите. 

Имах среща с учителка. Сега е вече пенсионер. Изключително интелигентна. Не казвам, че е образована, защото това е изискване, за да си учител. Интелигентна. Тя ми разказа своята история. История на едно нещастно съществуване. Не казвам живот, казвам СЪЩЕСТВУВАНЕ.

На 12 години получава първия си мензис и тъй като предварително не е била подготвена от майка си за такова "събитие" изпада в шок, който според нея оказва значително влияние в негативна посока, в живота й.

След това се залюбва с някакъв младеж, правят любов и правят дете. След като отива в родилното, лекарите разбират, че кръвните групи на двамата влюбени "не съвпадат". Съветват я да се откаже от детето си. То все пак се ражда. Раждането е трудно, със секцио. Тя разказва със сълзи на очите си, как са я рязали, за да извадят детето. Ражда се живо, но се случва след това нещо, детето умира. На нея е отказан достъп до него. Не присъства и на погребението му. Дават и нещо като урна, с неговия прах.


След тези преживени трудности, тя пак забременява и от същия човек. Решила е твърдо този път да има дете и да си го отгледа. Ражда се момиченце, но нещо пак не е в ред. Сега детето й е на почти 40 години. И не е добре. Инвалидизирана е. Има ментални проблеми. Не може да се грижи сама за себе си и държавата е отпуснала пенсия.

Ако имахме адекватно образование в частта на медицината, това нямаше да се случи. Сега нямаме никакво образование, камо ли адекватно. Каква е ползата за този човек, че е интелигентен, че е учител и че е образовал децата ни в продължение на почти 40 години? Тя е нещастен човек. И сама си го призна. Откъде казва, да знам, че кръвните групи с мъжа ми са несъвместими. Кой да ми каже. То не се намери кой да ми каже, какво е мензис, а какво остава да ми каже за несъвместимостта на кръвните групи и за евентуалните проблеми, които могат да настъпят, следствие на тази несъвместимост.


Сега не можете да намерите никакви данни затова, колко изроди са се явили на този свят, заради неинформираността на родителите, че една кръвна група създава антигени срещу друга кръвна група и че ресус фактор минус, създава антигени срещу ресус фактор прюс. То е простичко да се разбере, след като самият факт на кръвопреливане се извършва, спазвайки точно правилата за смесване на кръвта на един човек с кръвта на друг. И тъй като в житейския си път съм виждал не един случай на появата на ненормални хора, заради несходство на кръвта на родителите, смятам, че става дума за хиляди такива случаи. Хиляди разсипани живота. Хиляди проблеми, които обществото трябва да решава след това.


НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА СПРЕМ ДА СЕ ЗАНИМАВАМЕ С ПОЖАРНИКАРСТВО И ДА НАПРАВИМ ТАКА, ЧЕ ДА НЯМА ПОЖАРИ В ЖИВОТА НИ ИЛИ ТЕ СА СА ТОЛКОВА МАЛКО, ЧЕ ДА НЕ НИ БОЛИ, КОГАТО СЕ СПРАВЯМЕ С ТЯХ? ПРОФИЛАКТИКАТА Е НАЙ-ВАЖНОТО НЕЩО НА ТОЗИ СВЯТ. НЯМА ЗНАЧЕНИЕ, ДАЛИ ПРОФИЛАКТИРАМЕ ЗДРАВЕТО СИ, БЪДЕЩА СГРАДА ИЛИ НЯКАКВА ТЕХНИКА. НО СГРАДАТА МОЖЕ ДА СЕ ПОПРАВИ, МАКАР И С ДОПЪЛНИТЕЛНИ И НЕПРИЯТНИ УСИЛИЯ ОТ НАША СТРАНА. КАК ДА СЕ ОПРАВИ ЕДИН ЛУД, РОДЕН ОТ НЕПОДГОТВЕНИ ЗА ЖИВОТА РОДИТЕЛИ?


ДЪРЖАВАТА Е ВИНОВНА ЗА ВСИЧКО ТОВА. УЧИ НИ НА КАКВИ ЛИ НЕ ГЛУПОСТИ, НО НИ СПЕСТЯВА ТОЛКОВА ВАЖНИ ЗНАНИЯ, КАТО ЗНАНИЯТА ЗА ПРОФИЛАКТИКА НА ЗДРАВЕТО НА ЧОВЕКА.






Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3237318
Постинги: 6936
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930