Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2018 08:45 - Обложете с акциз наркозависимите и ще осигурите достатъчно средста за децата, за лудите и възрастните.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 156 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.05.2018 09:16


 Както много пъти съм казвал досега, грижите, които полага държавата за децата, за лудите и за престарелите хора, които не могат да се грижат за себе си, са недостатъчни. Липсват пари. То липсва и добра организация и контрол, но това ще бъде тема на други статии. Сега говорим ЗА ЛИПСАТА НА ПАРИ.

Родителите продължават да са претоварени с грижите за децата - финансови и времеви. Това трябва да се облекчи чрез организиране на 24 часа грижа за децата в държавните и общинските детски заведения и училища, като на първо време се обхванат децата до 4-ти клас. Родителите не трябва да мислят за детето. Те трябва да ходят на работа, да изкарват пари и в почивните дни да са отдадени на грижите на детето. Ако някой от тях иска той да се грижи за детето или децата си, няма проблеми - никой никого не кара насила да си даде децата за обгрижване в обществени заведения. Всеки има право да избира.

Същата е работата и с престарелите и оглупели вече стари хора. Вярно, това са нашите родители, но нека всеки, който е против една такава идея, да гледа няколко години стари хора с деменция и Алцхаймер, пък било и това неговите родители и тогава ще видим каква песен ще запее. Това е малтретиране както за самите стари хора, така и за техните роднини, които са се нагърбили с тази трудна задача.


ТАКА, КОЛКО ПАРИ СА НЕОБХОДИМИ И ОТКЪДЕ ДА ДОЙДАТ ПАРИТЕ. За осигуряване на финансиране на 24 часа грижа за децата в детски ясли, градини и уличища са необходими при равни други условия, около 1 милиард лева. Това са 1 милион млади хора до 14 годишна възраст, по 1000 лева субсидия на година допълнително, към онези, които сега се отпускат от държавния и общинските бюджети.

 С тези пари можем да ПРОИЗВЕДЕМ едно много по-стабилно и надеждно поколение, отколкото сега произвеждаме.


САМО СИ ПРЕДСТАВЕТЕ, АКО СПРЕМ СУБСИДИЯТА ЗА ОНЗИ КРАДЕЦ НА ОБЩЕСТВЕНИ РЕСУРСИ - БДЖ, АКО СПРЕМ СУБСИДИЯТА ЗА ОНЕЗИ ПЛАТЕНИ ОТ НАС МЕДИИ, КОИТО ВМЕСТО ДА СА КОРЕКТОР НА ПРАВИТЕЛСТВОТО, ТЕ НИ МАЖАТ ОЧИТЕ С ПРОПАГАНДА И НИ ПРИСПИВАТ - ГОВОРЯ ЗА БНТ И БНР, НИЕ МОЖЕМ ДА ОСИГУРИМ ТЕЗИ СРЕДСТВА, КАТО ПО ТОЗИ НАЧИН ЩЕ ОСИГУРИМ СВОЕТО И НА БЪЛГАРИЯ, БЪДЕЩЕ.


ЗАЕДНО С ТОВА, НЕКА ДА СЕ НАЛОЖИ АКЦИЗ НА ВСИЧКИ СТОКИ, КОИТО СЪДЪРЖАТ В СЕБЕ СИ ЗАХАР, ПОДСЛАДИТЕЛИ ИЛИ КАКВИТО И ДА СА КОНСЕРВАНТИ.

ДА ДЕ ОБЛОЖАТ С АКЦИЗ ВСИЧКИ СТОКИ, В КОИТО ИМА ХИДРОГЕНИЗИРАНИ МАЗНИНИ.

Не ме разбирайте погрешно, ако искате да си направите сладки или да си направите сок, който да съдържа захар, направете го и това няма да ви струва по-скъпо, отколкото сега. Купете си захар и плодове, разбъркайте ги и пийте колкото си искате. Тогава пак ще пиете продукти, които съдържат захар, но ще сте си ги направили вие и ще ви бъде по-трудно, отколкото да минете през магазина и да си вземете всичко наготово. Нали разбирате, че няма да си направите кока кола в дома. Ще си правите много по-рядко разни там боклуци и ще бъдете по-здрави и щастливи. 

Вчера минах през женския пазар в София. Излъгах се и влязох в сладкарница, където продават сладки - баклави, масленки и т.н. Човекът, с който бяхме, купи стока за 20 лева. Даде 20 лева за нещо, в което освен тесто и захар, друго няма. Пък може и захар да няма. И това нещо не тежеше повече от кило. А едно кило захар е 1,20лв. Защо да не си купим захаР и да ядем захар, вместо да даваме за "захар" 20 лева? Този, който е дал 20 лева за едно кило сладки, защо да не даде и 25 лева, СЛЕД КАТО МУ Е ТОЛКОВА УМЪТ. Ето това е въпросът ми и хиляди хора печелят на наш гръб, вземат парите ни, защото СМЕ ПРОСТИ.

Да се обложати и всички онези измислени продукти от картофи и брашно, като чипсове, снаксове и т.н. ТАКА НЯМА ДА ИМАМЕ НУЖДА ОТ ТЕЗИ ОГРОМНИ СУПЕРМАРКЕТИ, ЩЕ СПЕСТИМ ПАРИ И ЩЕ ОСИГУРИМ ПАРИ И ЗА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА. ПРОСТИЧКО Е. 


ВСИЧКИ ТЕЗИ ПРИСТРАСТЯВАНИЯ НИ КАРАТ ДА КУПУВАМЕ СТОКА НА БАСНОСЛОВНИ ЦЕНИ. ТОВА ДА СИ КУПИШ ЕДИН ЛИТЪР КОЛА ЗА 2,40ЛВ. ИЛИ ЕДНО КИЛО БАКЛАВА ЗА 22 ЛЕВА СИ Е ЧИСТА ПРОБА ДЕЙСТВИЕ НА НАРКОМАН. СЛЕД КАТО Е ТАКА, ОБЛАГАЙ ГИ С АКЗИЦ, ЗАЩОТО СА ПРОСТИ И НЕ МОГАТ ДА СЕ КОНТРОЛИРАТ, А ПАРИТЕ ДА ОТИВАТ ЗА ПО-ДОБРИ ЦЕЛИ.

П.С. И аз съм бил от простите. Купувах безалкохолни напитки и други боклуци в индустриални количества. Какво щастие е да се откача от тази зависимост.  Но ако колата струваше 5 лева, вместо 2,4лв., по-лесно щях да се "откача" от тази зависимост.


Да не пропусна - разрешете отглеждането на марихуана. Това вече е бъдещият световен бизнес и самата Америка печели милиарди от легализацията на марихуаната. Започнаха изкупувания на производители на марихуана за медицински цели. Стоим настрана от този бизнес и ГУБИМ СТРАШНО МНОГО ПАРИ. ЛЕГАЛИЗИРАЙТЕ КОНСУМАЦИЯТА НА МАРИХУАНА И НА ПРОДУКТИ, СЪДЪРЖАЩИ МАРИХУАНА И ГИ ВКАРАЙТЕ В АПТЕКИТЕ. ОБЛОЖЕТЕ ГИ С ДАНЪЦИ И ПОКАЖЕТЕ ПРЪСТ НА МАФИЯТА. ДА, АМА КАТО МАФИЯТА Е ДЪРЖАВАТА КАК ДА ГО НАПРАВИМ?



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3237588
Постинги: 6936
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930