Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2020 10:07 - Социализмът на Станишев е по-малко социализъм от социализма на Борисов.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 125 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 21.02.2020 10:10


 Какво убива България и българите?


СОЦИАЛИЗМЪТ.

Какво е социализъм?
  1. Това е централизирано социално и икономическо общество, където важните решения се вземат от един човек;
  2. Това е система, в която ВРЪЗКИТЕ, а не способностите са водещи при оценката на всеки един индивид;
  3. Това е система, в която не пазарът, а ПОЛИТИЦИ И БЮРОКРАТИ, определят цените на основни ценообразуващи стоки и услуги;
  4. Това е система, в която няма пряка връзка между положени УСИЛИЯ и получен РЕЗУЛТАТ;

От всичко написано дотук се разбира, че това е система, в която липсва ДЕМОКРАЦИЯ. Просто я няма. Всичко е проформа. Измислени избори и след това измислено управление, което се характеризира с крадене като за световно. И именно затова, нищо не работи като хората. Училището учи, но не възпитава. Учи на неща, от които нямаме реална полза в живота. Ученици и студенти не си дават зор, защото знаят, че парите "вървят след тях" и даскалите ще ги пуснат да вървят нагоре, защото иначе няма да си получат заплатите. Те също така знаят, че колкото и да се пънат с ученето, накрая, който има ВРЪЗКИ, той ще успее в живота, а другите ще ДУХАТ супата, ако нямат нещо друго за духане. Момичетата знаят, че проститутките вземат повече от директорите на банките, а повечето момчета знаят, че дилърите на наркотици са по-добре платени и от софтуеристите. Защо да се напъват тогава? И за какво?

Държавните фирми - корумпирани. Частните фирми - също, колкото и да ви се струва невероятно. Всеки зависи от някого, от неговата политическа благословия и от неговите пристрастия. Няма нищо обективно и природно в нашата социално-икономическа система. Плащаш по 250 лева здравни осигуровки всеки месец, а министърът на здравеопазването плаща по 25 лева. Отиваш в болница и някакъв си мангал, който нищо не е дал на тази система, получава същите права като теб, че и него първо го преглеждат, за да няма междуетническо напрежение. След което чуваш същият този мангал, движешки се по коридора на болницата, да псува държавата.
Работиш и внасяш пенсионни вноски десетилетия наред. Накрая не можеш да разбереш, аджеба кой и как определя каква пенсия ще получиш и кога ще я получиш. НИЩО ЯСНО И РАЗБИРАЕМО НЯМА ТУК. Всичко е една лъжа и измама, узаконена кражба на обществен и личен ресурс, ограничена само от твоята възможност да плащаш данъци и от твоята невъзможност да контролираш тяхното харчене от държавата.
Въпреки, че е несправедлив, плоският данък беше въведен от социалиста Станишев. Несправедлив е затова, защото един ще плати 500 лева данък за месеца, а друг ще плати 100 лева, трети няма да плати нищо. Затова е несправедлив. Всеки ходи по улицата и по тротоарите и ползва обществена инфраструктура. Откъде накъде един ще плаща повече, а друг ще се скатава? Всеки трябва да плаща такса на държавата и тази такса трябва да бъде една и съща, независимо от това кой какви доходи има. Нали има равноправие? Защо няма и РАВНОЗАДЪЛЖЕНИЕ? Този, който плаща сега повече, той балама ли е или какво? По-глупав ли е от този, който се скатава?
Но както и да е, ако плоският данък е несправедлив, то прогресивното облагане е още по-несправедливо. Да наказваш богатството, а да не санкционираш БЕЗДЕЛИЕТО, това си е чист социализъм.

Второ, дори и на Станишев не му мина през главата, да харчи милиарди от обществения ресурс, за да санира жилища на физически лица или да им купува печки, както прави Борисов. Очаквам сега да направят програма за смяна на старите автомобили с нови, защото старите замърсяват въздуха повече от новите. И това да бъде за сметка на данъкоплатците. Вижте Софийски градски транспорт! През годините тук са изсипани милиарди левове и защо? За да отвежда всяка сутрин десетки хиляди дебелогъци чиновници до работните им места, че да тормозят още повече всички нас. Да не забравя - да превозва безцелно безработни хора, които обикалят търговските обекти, с надежда да намерят някоя стока с няколко стотинки по-евтино. Въздуховози - така им викаме тук на автобусите и трамваите на градския транспорт, защото превозват въздух в по-голямата си част от работното време. И затова обществото плаща милиарди.
Вижте БДЖ. Вчера минах покрай Саранбей, понастоящем, гара Септември. Цялата свети, реновирано, добре изглежда. Ама с какви пари? С парите на данъкоплатците, а не с парите на клиентите. Там е разликата. При социализма данъкоплатците плащат, а при капитализма - клиентите. ЗАТОВА СОЦИАЛИЗМЪТ НИЩО СВЯСТНО НЕ Е ПРОИЗВЕЛ.

И накрая, вижте кого сте избрали да ни управлява! Кажете имали поне един свестен човек в структурите на властта, човек, който сам е постигнал богатството си в живота...Всички са пишман нереализирани чиновници. ИМА ЛИ ПОНЕ ЕДИН МИНИСТЪР, КОЙТО НЕЩО Е РАБОТИЛ ПРЕДИ ТОВА? ВСИЧКО Е С ВРЪЗКИ. ИКОНОМИКА НА ВРЪЗКИТЕ. Е НЯМА ДА Я БЪДЕ.



ИЗТОЧНИК НА БОГАТСТВОТО НА ЕДНА НАЦИЯ, ОСВЕН ПРИРОДНИТЕ РЕСУРСИ, ТОВА Е СВОБОДАТА. В БЪЛГАРИЯ НЯМА ДОСТАТЪЧНО СВОБОДА. ИМА СВОБОДА ЗА ЧЕНГЕТАТА ИНТРИГАНТИ, СОЦИАЛИСТИТЕ, ПОЛИТИЦИТЕ И БЮРОКРАТИТЕ - ВСИЧКИ ТЕЗИ ПИЯВИЦИ, КОИТО СМУЧАТ ЧУЖДА КРЪВ. ЗАТОВА БЪЛГАРИЯ УМИРА. ЗАРАДИ ПАРАЗИТИТЕ, КОИТО Я УБИВАТ. ЗАРАДИ СОЦИАЛИСТИ И КОМУНИСТИ, ЧУМАТА ДА ГИ ТРЪШНЕ.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3237608
Постинги: 6936
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930