Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2020 20:03 - Ако Сенатът избира консула, рано или късно той ще стане император. Ако избере няколко консула наведнъж, рано или късно ще има гражданска война.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 516 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 02.09.2020 08:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 И в крайна сметка, който от консулите победи в гражданската война, той ще стане император. Само да уточним, че консули са се избирали само тогава, когато Республиката е била в опасност. Тоест на тях е поверявана армията. В онези времена, който е владеел армията, той е бил ГОЛЕМЕЦЪТ. В по-късните години на империята, войниците са избирали водачите си. Това също е било провал. 
Това е историята, а тя се повтаря, както се казва в една приказка.

НАРОДЪТ ТРЯБВА ДА ИЗБИРА ВОДАЧИТЕ СИ, А НЕ ОПРЕДЕЛЕНО СЪСЛОВИЕ, СЕНАТ ИЛИ НАРОДНО СЪБРАНИЕ. ВОДАЧИТЕ СА РАЗЛИЧНИ, В ЗАВИСИМОСТ ОТ ФУНКЦИИТЕ ИМ. СЪЩО И НАРОДЪТ ТРЯБВА ДА ГИ СВАЛЯ - ДА ИМА ЛЕСЕН МЕХАНИЗЪМ, А СЪЩО И ЕВТИН.



Представете си как е функционирал римският Сенат, след като Цезар е станал "пръв сред равните". Част от сенаторите правят заговор и убиват Цезар. Тогава идва Октавиан и раздава парите на Цезар на подкупния народ, който на практика го одобрява за диктатор и император, макар че Октавиан е отказвал чисто формално да бъде такъв. Царувал или императорствал близо половин век, а собствеността му е оценена на 100 трилиона долара по сегашни пари. Все пак е император и 25% от приходите на империята са за него.


Разбирате ли поуките от историята? 

Първо - никога не трябва да избираме "пръв сред равни". Това означава, че трябва да изберем консули /министри/, които да имат определен ресор, какъвто всъщност имат и сега. Но тези министри трябва да са подчинени пряко на народа, а не да зависят от посредници . Тези министри трябва да бъдат избирани и уволнявани от народа. САМО ТОГАВА ТЕ ЩЕ МУ СЛУЖАТ ИСТИНСКИ, ЗАЩОТО ЩЕ ЗНАЯТ КОЙ Е СОБСТВЕНИКЪТ НА ФИРМАТА БЪЛГАРИЯ И КОЙ МОЖЕ ДА ГИ УВОЛНИ.

И второ, когато имаме император, цар, господар, крал, премиер или каквото щете човече на върха, ТОЙ ЩЕ ПРАВИ ПАРИ. НЯКОЙ ПОВЕЧЕ, ДРУГ ПО-МАЛКО. НАДАЛИ НЯКОЙ ОТ ТЯХ РАЗЧИТАТ НА ЗАПЛАТАТА СИ.

И трето, законите трябва да бъдат потвърждавани от народа, за да станат закони. Сега народът е принуден да спазва закони, които не са НЕГОВИ. В това състояние, народът продължава да е РОБ на системата, тоест на мафията.


САМО В УСЛОВИЯТА НА ПРЯКА ПЕРМАНЕНТНА ДЕМОКРАЦИЯ МАФИЯТА КАТО ПОНЯТИЕ И КАТО ПРАКТИКА НЯМА ДА СЪЩЕСТВУВА, ЗАЩОТО МАФИЯ ИМА ТАМ, КЪДЕТО НАРОДЪТ НЕ Е ВЛЯЗЪЛ В ОСНОВНАТА СИ ФУНКЦИЯ НА СОБТВЕНИК НА ДЪРЖАВАТА. НАРОДЪТ НЯМА НУЖДА ОТ МАФИЯТА, НО ТЪЙ КАТО НЯМА ПРАВА ДА УПРАВЛЯВА ПРЯКО ДЪРЖАВАТА СИ, ВСЪЩНОСТ СЕ СТИГА ДОТАМ, ЧЕ МАФИЯТА УПРАВЛЯВА НАРОДА. 


МАФИЯ ИМА САМО ТАМ, КЪДЕТО НАРОДЪТ НЯМА ПРАВА ДА ПОЛЗВА, ДА ВЛАДЕЕ И ДА СЕ РАЗПОРЕЖДА С ДЪРЖАВАТА СИ.







Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3240094
Постинги: 6939
Коментари: 4327
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930