Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2022 12:41 - Русия щяла да постига целите и националните си интереси с всички възможни достъпни начини. Дмитрий Медведев
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 60 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 08.08.2022 13:52


 https://www.actualno.com/europe/medvedev-imame-svoite-nacionalni-interesi-i-shte-gi-postignem-s-vsichki-dostypni-nachini-news_1794454.html


Те утре могат да кажат на Турция: Освободете Босфора, изтеглете се в Мала Азия, на 100 километра от Босфора и Дарданелите в двете посоки, че ни трябват.
 

Тогава какво ще правят турците, ако ги заплашат с ядрено оръжие? Виждате ли докъде я докараха, използвайки думите къде на шега, къде на истина.

Могат да кажат на американците: Аляска е наша, вървете си там някъде, под Канада. Иначе ще ви гръмнем с ракети.


Те могат така да шантажират целия свят. Дайте ни тези и тези територии, иначе ще ви бомбардираме. За нас животът не е ценен, така че, мислете.

Това е руското послание към света. Ако е така и ако наистина отиваме на конфронтация, вероятно ще се стигне и до затваряне на границите, пък да се оправят самодостатъчно на сегашната си територия. Да си произвеждат всичко, което им е нужно и да се самозадоволяват.

Това е единият вариант.

Другият е много по-прагматичен. Нека светът им даде тези територии, на които жителите ще се определят като руснаци и че искат да се присъединят към Русия и всичко да свърши. Нито педя земя повече. Няма да им даваме разрешение да купят и педя земя никъде в Европа, защото утре могат да имат претенции за нея, след като руснак живее там. И ще бъдем практични в отношенията си. Ето ви нашите стоки и услуги, дайте ни от вашите.


Има и трети вариант. Да се научим да живеем по-оскъдно и да ценим ресурсите, но да опазим ценностите си. Боже, какви ценности имаме да опазваме? Нямаме демократични ценности да опазваме. Остава ни явната, открита педерастия, джендерството и всякакви други движения, измислени и ръководени от грозни жени или изперкали мъже. Точно това, с което Путин не е съгласен. Тогава да не се учудваме, че един диктатор има влияние в нашия свят. Свят, който ако не се спрем навреме, е обречен на умиране.


Но дотогава, трябва наистина да преосмислим целият си живот и в глобален план и в личен план. Европа трябва да бъде силна, да има единна стратегия като общност и като представителство по света, да има единна икономическа политика, единна външна политика, единна военна стратегия и единна система за сигурност като цяло. Европа трябва едновременно да централизира структурата си на управление и да я демократицира, защото сегашните избранници, които ръководят Европа не са избрани от нас, нито зависят от нашия избор. ЕВРОПА МОЖЕ ДА БЪДЕ СИЛНА И ЕДИННА САМО ТОГАВА, КОГАТО НЕЙНИЯТ СУВЕРЕН ВСТЪПИ В ИСТИНСКАТА СИ РОЛЯ НА СТОПАНИН НА КОНТИНЕНТА.



Гласувай:
1



1. kolevdobri - Медведев започва да става много нагъл.
13.08.2022 09:38
https://www.actualno/europe/medvedev-i-v-evropejskite-atomni-centrali-moje-da-se-sluchat-incidenti-news_1796660.html

"И в европейските атомни електростанции могат да се случат аварии". Това казва Медведев, като препратка към забележката на експерти от цял свят, че да се стреля по Запорожката АЕЦ, може да има много лоши последици за целия регион.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3237932
Постинги: 6936
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930