Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2023 15:49 - Интензивното земеделие произвежда болни хора. Болните хора настояват за още по-интензивно земеделие!02
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 205 Коментари: 2 Гласове:
2



 Ето помечтайте за един друг свят, в който да живеете.


Представете си, че човечеството се откаже постепенно от това, да дава предимство на зърнените култури, за да си набави необходимите нутриенти.


Представете си нашата страна, в която интензивното производство на зърно е заменено с производство на, примерно люцерна. Защо люцерна? Защото това е най-продуктивната култура за изхранване на животните, особено едрите. А защо трябва да отглеждаме толкова много животни? Сега имаме около 1 милион овце или на 6 души население се пада по една овца.
В държава като Нова Зеландия на един човек се падат по 12 овце. Нали разбирате разликата.

Месото на животното е важно за немалка част от човечеството. Има много хора, които са се родили с обикновено по-кисел стомах, отколкото други. Това са хората с нулева кръвна група. Това са първопроходците, така да се каже в човешкия род. Те не могат да съществуват ефективно без животинска храна.


От друга страна, млякото като продукт и всичките му превъплъщения, НЕ СА НЕОБХОДИМИ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО. Човек има нужда от кърма от гърдите на майка си, А НЕ ОТ ВИМЕТО НА КРАВАТА. Ако не крадем млякото от животните, ще има повече месо за ядене и по-малко болести, с които да се справяме. НЕ МОЖЕ ЕДНО МЛЯКО, КОЕТО ГОСПОД Е ЗАЛОЖИЛ ДА ХРАНИ ЖИВОТНО, КОЕТО СЕ ОЧАКВА ДА СТАНЕ 300 КИЛОГРАМА, ДА СЛУЖИ ЗА ХРАНА НА ЧОВЕК.

Тоест, осигуряването на пасищно животновъдство, ще даде качествен продукт за крайния потребител. Необходимо е държавата и общините да осигурят възможност, държавни и общински земи да се ползват свободно за отглеждане на добитък, а отказът от наша страна да крадем млякото на тези животни, ще направи отглеждането на родените животни по-лесни за отглеждане и ще намали необходимостта от още и още площи за храна на животните.


Другото нещо, което е много важно. Всъщност, това е най-важното. Защото тази храна е добра за почти всички хора. Изключенията са малко и това са хората с Вата доша отклонения - природно слабите, които природно им е заложено, да не могат да усвояват добре храната. 

Но за 90% от населението, зеленчуците и след това плодовете, трябва да са основната храна.Те дават основата за киселинно-алкалното равновесие в организма и снабдяват с основни минерали и витамини тялото. Те са хем много полезни, хем и нискокалорични. Зеленчуците обикновено са между 10 и 50 калории на 100 грама продукт, а това е десетки пъти по-малко от зърнените култури и много по-добре се усвояват от организма.


Защо започнах с това, че интензивното земеделие убива хората? Защото организирайки обработката на земята в огромни стопанства, се прилагат неприродни средства за добиване на все повече и повече продукция, но обикновено това е продукция, от която човек умира по-бързо, отколкото му е заложено в програмата. Затова твърдя, че колкото се може повече хора трябва да добиват основната си храна САМИ. Не е трудно, в бъдещите градоустройствени планове да се предвиждат площи за мини оранжерии, които да дават на хората тези необходими зеленчуци.



Гласувай:
2



1. emelika - Да си добиваш храната сам
05.02.2023 17:21
Не само не е трудно, но и приятно, удовлетворяващо. Многопланово здравословно - агрофитнес, стимулираща се самоангажираност, забравяне що е мързел и скука, добър сън, чист въздух, ограничена магазинска зависимост, духовна свобода, а широтата на погледа рефлектира и в широтата на съзнанието...
цитирай
2. kolevdobri - Супер!
05.02.2023 17:28
emelika написа:
Не само не е трудно, но и приятно, удовлетворяващо. Многопланово здравословно - агрофитнес, стимулираща се самоангажираност, забравяне що е мързел и скука, добър сън, чист въздух, ограничена магазинска зависимост, духовна свобода, а широтата на погледа рефлектира и в широтата на съзнанието...

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3237501
Постинги: 6936
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930