Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2023 10:56 - Евтини и достъпни НАРКОТИЦИ СЕ ПРОДАВАТ В ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ МАГАЗИНИ В БЪЛГАРИЯ!!!
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 50 Коментари: 0 Гласове:
0



 Влизате в един магазин за хранителни продукти и какво виждате - НАРКОТИЦИ.

ХРАНИ, ОТ КОИТО НЯМАТЕ НУЖДА НИТО КАТО КОЛИЧЕСТВО, НИТО КАТО КАЧЕСТВО.

РЕЗУЛТАТЪТ МОЖЕТЕ ДА ГО ВИДИТЕ, ХОДЕЙКИ ПО УЛИЦАТА И ОБРЪЩАЙКИ ВНИМАНИЕТО НА ХОРАТА. МОЖЕТЕ ЛИ ДА ВИДИТЕ ПОНЕ ЕДИН ЧОВЕК, КОЙТО ДА ОТГОВАРЯ НА ПРЕДСТАВИТЕ НА СЗО ЗА ЗДРАВ ЧОВЕК? НИТО ЕДИН. А КАК СЕ ПОЛУЧАВА ТАКА? ЕТО КАК:


Има един продукт, за който обикновените представи за количество и качество НЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ФОРМАЛНИ. Този продукт е ХРАНАТА. Това, че храна е опакована в красива опаковка и са спазени всички стандарти за физическа чистота, НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ТОЗИ ПРОДУКТ Е КАЧЕСТВЕН. Ябълка, откъсната от дърво, което не е пръскано и единствената обработка на което е ползването на лозарска ножица, мотика и вода и която ябълка няма фантастичния вид на друга ябълка, отгледана от дърво, което е пръскано 17 пъти /данните ми са от 2008 г., от собственик на ябълкова градина в гр. Ресен, Македония/, за мен е по-качествен продукт от втория. Но така става, че вторият продукт - пръсканият, се продава, а първият - трудно. Защото системата така работи. ЗАЩОТО НЕЩАТА СА СТИГНАЛИ ДОТАМ, ЧЕ ПЕЧАЛБАТА Е ВОДЕЩА В ХРАНИТЕЛНАТА ИНДУСТРИЯ.

Ами какво ще кажете за зърнените продукти? 90, ако не и повече продукти, това е отрова. и не само, че е отрова, но се и продава и консумира в прекалено големи количества. И СЪЗДАВА ЗАВИСИМОСТ. КАЗВАМ ВИ ГО ОТ СОБСТВЕН ОПИТ. Нито алкохолът, нито цигарите, създадоха в мен такова пристрастяване, както продуктите с висок гликемичен индекс. Продуктите, в които простичко казано има прекалено много захар. Да не говоря за генетическата им трансформация, защото на практика няма на пазара, ако това е пазар, няма друга продукция от зърно, която да не е генетически трансформирана многократно.

И така ето заключенията:
  1. Най-страшните наркотици са не онези, които извличат от мака, марихуаната или от коката. Най-страшните наркотици са произведената във фабриките захар под всякаква форма - бяла, кафява, жълта, пембяна ако искате - захарта си е захар и реакцията на панкреаса е една, както и калориите - 400 и толкова;
  2. Най-страшните наркотици са продуктите на зърното и особено на пшеницата - хлебна и фуражна, ечемик, ръж, царевица, соя...Всичко това е ГМО, твърде калорично е и в повечето от тях има твърде много захари;
  3. От тези по точка 2, още по-висши наркотици са пшеницата, ечемика и ръжта, заради глутена, лепилото, което съдържат. А глутенът е мечтата на хлебаря, защото става прекрасен на вид и вкус хляб и нещастнието на стотици милиони хора по света, заради глутена;
  4. От тези по точка 2 можем да откроим и соята, която променя хормоналния баланс на стотици милиони хора и животни по света;
  5. И сега още по-страшните наркотици - КОМБИНАЦИЯТА МЕЖДУ ПРОДУКТИТЕ ПО ТОЧКА 1 И ТОЧКА 2 - ВСИЧКО ОНЕЗИ КОМБИНАЦИИ МЕЖДУ ЗАХАР И БРАШНО. ТОЧНО ТАМ Е И НАЙ-ГОЛЯМАТА НОРМА НА ПЕЧАЛБА ЗА ТЪРГАШИТЕ. Купуваш едно кило брашно и 300 грама захар за 2 кинта и го продаваш за 15 или 20. Кажете ми, в кой бранш има такава надценка над цената на суровината? Не говоря за норма на печалба, защото това е твърде сложна икономическа категория и ако се отплеснем на тази тема, няма да ни стигнат и сто статии разяснения. ПОГЛЕДНЕТЕ РЕКЛАМИТЕ ЗА ХРАНИ. КАКВО СЕ РЕКЛАМИРА НАЙ-МНОГО? БОКЛУЦИ, В КОИТО ИЛИ ИМА БРАШНО ИЛИ ЗАХАР ИЛИ ДОБАВЕНО КЪМ ТЯХ НЯКАКВА МАЗНИНА - ПАЛМА ОБИКНОВЕНО ИЛИ НЯКАКВО МЛЯКО. 
  6. Ето ви още едни страшни наркотици, с които съм се борил цял живот - газираните, подсладени напитки. Обикновено приемах 1000 калории на ден средно, от такива боклуци. И няма отказване. Веднъж научиш ли се, започва да ти харесва, търсиш този вкус в устата си, мечтаеш си тайничко за него. А КАКВО ЩЕ СТАНЕ, АКО НА ПАЗАРА НЯМА ИЗОБЩО ТАКЪВ ПРОДУКТ? ДАЛИ И КОЛКО ХОРА ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА СИ ГО ПРОИЗВЕЖДАТ САМИ, ЗА ДА УДОВЛЕТВОРЯТ ТАЗИ СТРАСТ? НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 10-15%. ОСТАНАЛИТЕ ЩЕ БЪДАТ СПАСЕНИ. ПОВЕЧЕТО ХОРА КУПУВАТ ТЕЗИ БОКЛУЦИ, ЗАРАДИ ЛЕСНОТИЯТА - ДАВАШ 2 ЛЕВА, ОТВАРЯШ КАПАЧКАТА И ЛОЧИШ. ЛЕСНО Е.
  7. Другите страшни наркотици това са млечните изделия. Кое друго животно, освен човек, яде мляко на стари години? ДА, ЧОВЕКЪТ Е ЖИВОТНО И ТО АДСКИ ТЪПО ЖИВОТНО. И ЗАТОВА ЯДЕ МЛЯКО НА СТАРИ ГОДИНИ. Защото може, а не защото трябва. Лесно е. Даваш левче, кофичката е пред теб. Слагаш вътре две филии хляб, лъжица лъжец, наречен захар и обядът ти е готов. Засища, чувстваш се щастлив, защото ендорфинът се е увеличил от захарта. Евтинко. ДОКАТО НЕ ДОЙДЕ ДЕНЯТ ЗА РАЗПЛАТАТА. АМА ПРОБЛЕМЪТ Е В ТОВА, ЧЕ НЕ ИДВА НАВРЕМЕ, А ВИНАГИ ЗАКЪСНЯВА и цената е много висока.
  8. Другите страшни наркотици това са промишлено отгледаното и след това обработено месо, като на всяка следваща стъпка на обработката, проблемът става все по-страшен. Първо, дори и да си купиш само разфасовано месо и да си го приготвиш, гаранцията, че вътре не е тъпкано с хормони просто не съществува. Дали преди това, това месо не е минало през онзи цех в Сливен, където от мърша правят месото да изглежда с добър търговски вид, също няма гаранция. След това - знаете ли колко хора са били станали зависими от кренвирши, вурсове, салами и саламчета, направени от страшни боклуци и натъпкани със страшна химия? Имам познати, които, ако им предложиш избор - свинско бон филе или кренвирш, ще изберат боклука, защото са станали зависими. Това е все едно, ако при една и съща цена, ДА ТИ ПРЕДЛОЖАТ МЕРЦЕДЕС ПОСДЕЛЕН МОДЕЛ ИЛИ ЛАДА ПОСЛЕДЕН МОДЕЛ, ТИ КОЯ ЩЕ СИ ИЗБЕРЕШ? АКО СИ НЯКОЙ РУСНАК С ПРОМИТ МОЗЪК, МОЖЕ ДА СИ ИЗБЕРЕШ ЛАДАТА. Аз направих тази грешка преди 30 години и още не мога да се смиря, че съм се прецакал. Самопрецакал.
  9. Другият гаден наркотик, това е солта. Това е най-евтиният и достъпен наркотик. Ако зависеше от мен, кило сол щеше да струва поне 10, ако не и 20 лева. Всичко е пълно със сол. Да не говоря за зависимости и последствия.
  10. Другите гадни наркотици, това са всичките тези консерванти и подобрители, изработени от химическата индустрия. Вместо да използваме природни подправки, с които изобилства природата, ние купуваме химикали в лъскави опаковки. И ставаме зависими от тях.
Резултатът:
  1. ОГРОМЕН ВЪГЛЕРОДЕН ОТПЕЧАТЪК ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ. Представете си, България произвежда 10 милиона тона зърнени култури. Това е по един тон и половина на човек. Това няма изяждане. Защо тогава го произвеждаме? За пари, разбира се. Продаваме го в чужбина или го ядем ние самите. Още повече, че ядем с пъти повече, отколкото е необходимо. За да се произведе всичко това се изразходват хиляди и хиляди тонове хербициди, пестициди и други гадости. Това влиза в почвата, отива в продукцията, която ядем, излива се в реките, замърсява всичко около нас и в нас. Резултатът е БОЛЕСТ. БОЛЕСТ ОТ ПУКНИЦА, ОТ КОНСУМАТОРСТВО, ОТ АЛЧНОСТ ЗА ПЕЧАЛБА И ПЛЮСКАНЕ И ПИЕНЕ.
  2. Деформираме и себе си и бъдещите поколения. Те се раждат болни и изморени. Раждат се и искат веднага скъпи грижи и внимание. Раждат се в кувьози, раждат се с оперативна намеса, не приемат кърма, защото майките нямат такава, поради същите причини и те са се родили така и са продукт на химията, а не на физиката. Но не на природната химия, а на онази, изкуствената, която създава зависимости. Докторите и те да не останат настрани, яко участват в процеса по тровене и съсипване.
  3. Това харесва ли ни? На някои им харесва, на други не, на трети не им пука.
Какво може да се направи?

Да чакаме някой управник или група управници, които да ВЪВЕДАТ ПОСТЕПЕННО ФИНАНСОВ И ОРГАНИЗАЦИОНЕН МЕХАНИЗЪМ, КОЙТО ДА ИЗКАРА НА ПРЕДЕН ПЛАН ДОБРОТО И ДА ОГРАНИЧИ ЗЛОТО.
  1. Да се наложи повишен акциз или ДДС на продукти, в които има захар, химически добити консерванти, подсладители, масла и т.н. Не увеличавайте цената на захарта. Нека да си е достъпна и евтина. За да няма стрес. Увеличавайте цената на продуктите, в които има захар. Те не са нужни на човека. Ако някой иска да се трови, нека да си купи захар и сам да си забърка каквито си иска бъркочи. Но да се ограничи лесния достъп до крайния продукт, в който има захар. Хората инстинктивно ще намалят потреблението.
  2. Наложете акциз или повишен ДДС на продуктите, добити от зърнени култури - нека зърното да е евтино и достъпно, няма проблем. Но ако от това зърно се произведе бисквита, която струва 20 лева килото, треснете й данък. Направете я 30 лева за клиента, а ако той е толкова прост или зависим, нека плати повече за нея и част от парите да отидат в бюджета и да се ползват за полезни за обществото неща.
  3. Ако има комбинация от брашно и захар - друснете още един акциз или още повишете ДДС-то. Нека се стигне до момента, в който тъпият потребител най-после ще прищрака нещо в него.
  4. Ако има последваща обработка на месото, сложете данък и на тези продукти. Ако някой иска да яде месо - моля заповядайте, купете си и си го пригответе. Ако искате евтин салам, купете си месо и си направете салам и си сложете каквото си искате в него. Но няма да го направите, сигурен съм - ЗАЩОТО ВИ МЪРЗИ. НЕ Е ЛЕСНО И ИСКА ВРЕМЕ. Ето това е.
  5. Същото е и с газираните напитки и с "млечните" изделия, файлшиво направени с непонятни за здравия разум технологии.

АКО ВСИЧКО ТОВА СЕ НАПРАВИ, ЩЕ РАЗБЕРЕМ, ЧЕ НЯМАМЕ НУЖДА ОТ МИЛИОНИ ТОНОВЕ ЗЪРНО, ОТ МИЛИОНИ ТОНОВЕ ЗАХАР, ТО ПРОМИШЛЕНО ОТГЛЕЖДАНИ КРАВИ, ТЕЛЕТА, КОКОШКИ И  КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ И ЧЕ ИМАМЕ ДОСТАТЪЧНО ЗЕМЯ, ЖИВОТНИТЕ ДА ПАСАТ И СЕ РАЗХОЖДАТ НА ВОЛЯ И ДА ЯДАТ ПРИРОДНА ХРАНА, ОТКОЛКОТО ДА ГИ ТЪПЧАТ С ОНЕЗИ ЗЪРНЕНИ ХРАНИ, ЗА КОИТО ГОВОРЕХ ДОСЕГА. ЩЕ РАЗБЕРЕМ, ЧЕ ИМА НАЧИН НАРОДЪТ ДА СТАНЕ ПО-ЗДРАВ, БОГАТ И ЩАСТЛИВ И ДА СЕ ВЪЗПРОИЗВЕЖДА, ЧЕ КАКТО СМЕ ТРЪГНАЛИ, ОТИВАМЕ КЪМ НИЩОТО




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3248200
Постинги: 6941
Коментари: 4327
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930