Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2014 17:08 - О Велики ВСС, благодарим ти, че прие да обсъдиш писмата на съдиите, които искат оставка на своите шефове!
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 195 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 23.12.2014 17:09



КАК ЩЕШЕ ДА ПРОДЪЛЖАВА ДА ЖИВЕЕ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА, АКО НЕ БЕШЕ ПРИЕЛ ДА ИЗСЛУШАТ ТЕЗИ СЪДИИ?


Играта на псевдодемокрация продължава.


Кой е ВСС? Някаква институция. Каква връзка имаме ние с него? Никаква.


Кой е шефът на СГС? Ебеш ли му майката, както се казва по български. Кой го избира, кой го назначава, кой го уволнява? Само един бог знае. Някой вас питал ли ви е затова, кой искате да бъде шефът на СГС? Нека да позная от един път - НИКОЙ И НИКОГА.


Защо тогава ни занимават с ТЕХНИТЕ проблеми? Защото така, както съществува съдебната система, ни дава на знание, че тя съществува някъде там далеко от нас, от нашите проблеми, от нашите мнения и предпочитания. НО, СЪЩЕСТВУВА МНОГО БЛИЗКО ДО НАШИТЕ ПАРИ, АКО НЕ, НАПРАВО Е СЕДНАЛА НА НАШИТЕ ПАРИ.

Значи, същата тази система или системичка, е гушнала париците ни и се разпорежда с тях както намери за добре. Правораздава както намери за добре. Назначава и уволнява, както намери за добре. Някаква малка или не толкова малка мафия, която си е създала някакви си правила, там, на тъмно, в някакви канцеларии, офиси или на други, непознати за нас места. НИЕ НЕ ЗНАЕМ КАКВО СТАВА ТАМ. От време на време чуваме за някакви издънки, че там някой рита по кокалчетата друг и по това виждаме, че има битка за власт. Информацията идва на порции при нас, но на такива порции, че "храната е толкова малко, че не се вижда в чинията". И започват едни приказки, защото знаете, колкото повече е тъмата в една система, толкова повече са ПРЕДПОЛОЖЕНИЯТА, какво се случва в нея.


Съдебната система прилича на четворка играчи, които си играят своята игра, без да се интересуват от света. А, не, те се интересуват от света толкова, колкото да си осигурят добър стандарт на живота и това да им позволи да продължат да си играят любимата игра. Но никой от тях не е задължен да се отчита на никого затова, какво е играл, как го е играл, с кого е играл съответната игра. Те не смятат да ни информират затова. А И ЗАЩО ДА НИ ИНФОРМИРАТ? ТА КОИ СМЕ НИЕ, ЧЕ ДА НИ ИНФОРМИРАТ. НАЛИ ТЕ СА НЕЗАВИСИМИ? ЗАЩО ДА НИ ИНФОРМИРАТ? ДА СИ ОТВАРЯТ ПРОБЛЕМИ, ЧЕ ДА ДАВАТ ОБЯСНЕНИЯ. КАРАЙ ДА ВЪРВИ.

Като ги гледам, май са си някаква фирма. Имат си Борд на Директорите, а имат и Изпълнителни директори и Директори на дирекции. ВЕРОЯТНО СИ ИМАТ И СОБСТВЕНИК - А ТОВА СА БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ, ПРЕД КОИТО ТЕЗИ УПРАВЛЯВАЩИ СЕ ОТЧИТАТ.


Наистина е страхотна тази далавера. Цялата тази система ни струва стотици милиони на година. ТОЕСТ НИЕ ДАВАМЕ ПАРИТЕ, А ДРУГИ СЕ ВОДЯТ КАТО СОБСТВЕНИЦИ НА ТАЗИ ФИРМА. Не знам дали толкова прости неща изглеждат толкова сложни, че данъкоплатците не ги забелязват и не ги разбират.

Не мога да повярвам, как може един човек да дава пари всяка година за нещо, без да се интересува какво е това нещо, върши ли му работа и изобщо ЗАЩО СИ ДАВА ПАРИТЕ ЗА НЕГО! Не мога да повярвам, че има толкова големи манипулатори, че да ти вземат парите и да те накарат да повярваш, че нямаш право да потърсиш сметка за какво се използват и как се използват!

Не мога да повярвам, че са ни откраднали фирмата "Съдебна система" и най-лошото, накарали са тази фирма да ни експлоатира и използва както намери за добре. Сами се назначават, сами си определят политиката, сами си определят законите, правилниците, разпоредбите. НИЕ ТРЯБВА ДА ИЗПЪЛНЯВАМЕ. ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ. ТРЯБВА ДА СЛУШАМЕ. ВСЕ ЕДНО, ЧЕ НЯКОЙ НИ ПЛАЩА, ЧЕ ДА СМЕ ПОСЛУШНИ. ЕТО НА ТОВА МУ ВИКАМ МАНИПУЛАЦИЯ. ДА ТИ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ И ДА ТЕ НАКАРАТ ДА СЕ СТРАХУВАШ.

Занимават ни със своето дремнотемие. Този съдия какво правил, онзи какво правил. Другарският съд, наречен ВСС какво правил и какво не правил. Въртят се като пумпали в СИСТЕМА, КОЯТО НЯМА ОПРАВЯНЕ, ОСВЕН АКО НЕ СЕ СМЕНИ ИЗЦЯЛО ПРИНЦИПЪТ, ВЪРХУ КОЙТО Е ПОСТРОЕНА ТЯ. Няма и не може да има централизирана форма установяване на справедливост в обществото, освен ако не става дума за толкова малки държави като Сан Марина, Андора, Лихтенщайн или в краен случай като Исландия. Там са толкова малко хора, че не е необходимо да се говори за централизирана или децентрализирана съдебна система. Там са едно село хора и централизираната система означава децентрализирана система и обратното. Но при нас не е така.

Докато гражданите на квартала не познават своя съдия, докато не го избират чрез пряко гласуване и докато не го уволняват по същия начин, който и да е съдия няма да му ПУКА ЗА ПРОБЛЕМИТЕ НА ГРАЖДАНИТЕ И ЗА СПРАВЕДЛИВОСТТА КАТО ЦЯЛО. ЩЕ МУ ПУКА КОЙ ГО НАЗНАЧАВА - АКО Е ВСС, ТОЙ ЩЕ СЕ КЛАНЯ НА ВСС. АКО СА ГРАЖДАНИТЕ НА КВАРТАЛА, ЩЕ СЕ КЛАНЯ НА ГРАЖДАНИТЕ НА КВАРТАЛА.


НА КОЙ ИСКАТЕ ДА СЕ КЛАНЯ ЕДИН СЪДИЯ, ДАМИ И ГОСПОДА ИЗБИРАТЕЛИ? НА ВАС ИЛИ НА ТЯХ?




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3255984
Постинги: 6941
Коментари: 4328
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930