Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2014 15:02 - Има ли бъдеще Четвъртият Райх.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 306 Коментари: 0 Гласове:
0



Всички знаем, че ЕС е германо-френски проект. След тупалката на ВСВ немците най-после са разбрали, че не трябва да поверяват управлението на държавата на такива слаботелесни хора като Хитлер и оттогава избират само държавници с "месо". Вижте как е изглеждал най-успешният канцлер на Германия след ВСВ - Аденауер. Кол изглеждаше направо като бъчва дебел. Дебел, дебел, ама направи ЕС с Митеран, че после и обедини Германия. Меркел също си е тлъстичка, според разбиранията на диетолозите. Но това помага да се се избързва с важните решения и да гледаш на света с не толкова "гладни" очи, както Хитлер е гледал на света.


Сега немците купуват и продават като за световно, вместо да размахват оръжие. Разбраха, че с юрголешка сила до никъде няма да стигнат. Сега не е времето на Рим, когато е нямало държави, а само градове, които не е било трудно да покориш един след друг. Сега трябва друг подход. Икономическият.


Типичното германско бюргерско отношение към бизнеса и новата политика на немците в Европа, в голяма степен премахнаха преди години пречките и наслоената омраза между немци и французи, която е съществувала след ПСВ и която Хитлер е използвал, за да насъска немците срещу французите години след това.

Имах разговор с немец, който носи френско име, в едно малко градче в Централна Германия, но недалеко от френската граница. Той беше горд с името Анри, но в същото време казваше, че е истински германец. Все едно е някой българин да се казва Небойша и да е горд от това, че е българин. Но така е там в Централна Европа.


Всички знаят, че немските стоки, особено тези, които са в областта на машиностроенето са първа лига. Както и да се стараят французи, италианци и испанци, никой не прави коли като германците, никой не прави машини за селското стопанство като немците и никой не прави технология в областта на химията и металургията като немците. На всичкото отгоре, статистиката доказва, че в последните 20 години НИКОЙ В ЕВРОПА НЕ ПРАВИ ТОЛКОВА ЕФЕКТИВЕН И "ВЪРВЕЖЕН" СОФТУЕР КАТО НЕМЦИТЕ. Първият в класацията - САП има повече приходи от всички десет фирми, наредени след него. Голяма индустрия, голяма работа са немците. Те знаят, че Германия става все по-силна в един обединен пазар, какъвто е Европа, защото по такъв начин огромният експорт на германските концерни е гарантиран без бюрократични прегради и всякакви задръжки. Те много добре знаят, че такива страни като Българи, Гърция и Румъния, колкото и да се напъват, ще си останат държави, които осигуряват евтини доктори, медицински сестри, работници в селското стопанство и в най-лошия случай, евтини и качествени проститукти за немските бардаци. В един обединен райх, е тъпо да казваш кой народ е по-некачествен народ от другия. В ЕДИН ОБЕДИНЕН РАЙХ, МОЖЕШ ДА НАЛОЖИ ТОЗИ ФАКТ И ДА ПЕЧЕЛИШ ОТ НЕГО, БЕЗ ДА ВДИГАШ ШУМ, КОЙТО МОЖЕ ДА ДРАЗНИ И ДА ПРЕДИЗВИКА ОБРАТНИ РЕАКЦИИ. Виждате ли, че страната ни остана на практика без индустрия и без високи технологии. Всичко което върви в българия са туризъм, производство на зърно, аутсорс модели на предлагане на евтини услуги на чужди компании, чужди банки и застрахователи, търговски центрове и дотук. Нищо, което може да застраши правото на индустриализираните народи да печелят за сметка на бедните народи, като им продават скъпо и прескъпо техника, а купуват евтино селскостопански стоки и услуги.

Проблемът на Четвъртия райх, в лицето на ЕС е в това, че единствено засега Великобритания вижда и се бори срещу негативните страни на една такава организация. Райхът става все по-голям и все по-централизиран. А това пречи на свободния бизнес. Райхът става все по-бюрократизиран и все по-комунизиран. Стотици милиарди от ресурсите се разпределят на основа на чиновническия подпис, а не от пазарните принципи. От друга страна и самите бюджети на държавите от общността започват да се комунизират. Такива бюджети като френския, италианския и британския, процентът на разходите за социални нужди достига 50%. Вече не е модерно да се работи в Райха. Модерно е да се УСВОЯВАТ ЕВРОПЕЙСКИ СРЕДСТВА. Тази деструкция на икономиката малко по малко демотивира отношението към труда и настройва населението на по-лежерна вълна, от гледна точка на трудовата реализация. На помощ идват емигрантите, но те идват и със своите религиозни и културни проблеми, които заплашват основите на християнската цивилизация в Европа. Както се казва, белята не е само една.


В заключение можем да кажем, че Райхът може да има бъдеще само тогава, когато се върне към старите обещания, заради които е бил създаден. А това са СВОБОДА НА ДВИЖЕНИЕ НА ХОРА, СТОКИ, УСЛУГИ И КАПИТАЛИ.

ВСЯКО ОТКЛОНЕНИЕ ОТ ТАЗИ СТАРА ПОЛИТИКА ИЗКРИВЯВА ПАЗАРА И ПРАВИ ИКОНОМИКАТА ПО-НЕКОНКУРЕНТНОСПОСОБНА, С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ГОЛЕМИЯТ ПЕЧЕЛИВШ - ГЕРМАНИЯ. ВСЯКАКВА СОЦИАЛИЗАЦИЯ, КОМУНИЗАЦИЯ, ПРЯКА НАМЕСА НА ДЪРЖАВАТА В ИКОНОМИКАТА, ЛУМПЕНИЗАЦИЯТА НА НАСЕЛЕНИЕТО, НАЛИЧИЕТО И ПОДДЪРЖАНЕТО НА ЗАТВОРЕНИТЕ ПРОФЕСИИ, КОИТО УБИВАТ КОНКУРЕНЦИЯТА, ПРАВЯТ ЕВРОПА ВСЕ ПО-УЯЗВИМА КАКТО ЗА ВЪТРЕШНИ ВРАГОВЕ, ТАКА И ЗА ВЪНШНИ. РАЙХЪТ ТРЯБВА ДА ОПРЕДЕЛИ, ЧЕ ВСЕКИ ЕДИН ДОКУМЕНТ, КОЙТО НЕ СЕ ОТНАСЯ ПРЯКО ЗА ЕДНО ОТ ТЕЗИ ЧЕТИРИ ОСНОВОПОЛАГАЩИ ПРИНЦИПА ИЛИ ФУНКЦИИ НА СЪЮЗА, НЯМА ДА БЪДЕ ТОЛЕРИРАН И ПРИЕТ.


Ето ви лесен пример - какво общо има със свободното движение на хора, стоки, услуги и капитали, финансирането на частни проекти с парите на данъкоплатците? Какво общо има с тази основополагащи принципи централизацията на властта и загубата на национален суверенитет в полза на Райха? Какво общо с тях има самооторизацията на политическия елит на Райха да говори от наше име и да ни представлява пред света, като в същото време, дори и не сме го избирали ние. Аз не си спомням да съм избирал г-н Туск за шех на Еврокомисията, нито пък съм му давал някакви правомощия да ме представлява пред когото и да било. И вместо бюракратите да се сърдят на англичаните, че от години предприемат атака срещу това незаконно присвояване на права и власт, нека да преоценят политиката си и да се върнат към старите корени, към фундамента, който изградиха Митеран и Кол. Да не си присвояват повече права и власт от тези, които сме им дали. Тогава Райхът ще има бъдеще.


А иначе ще повтори жалката участ на СИВ. Преди време имаше такава организация, която решаваше наши въпроси, без наше участие. Централизацията на икономиката и на политиката до нищо добро не води. Води до диктатура на пролетариата. СЕГА ОБАЧЕ ВЕРОЯТНО ЩЕ СЕ ТРАНСФОРМИРА В ДИКТАТУРА НА ЛУМПЕНИАТА, ТЪЙ КАТО ЛУМПЕНИТЕ В РАЙХА СТАВАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ, ЗАЩОТО ОСВЕН РАБОТИЛНИЦАТА, НАРЕЧЕНА ГЕРМАНИЯ, В ДРУГИТЕ СТРАНИ ЛУМПЕНИТЕ ЗАПЛАШВАТ ДА СТАНАТ МНОЗИНСТВО ИМЕННО ЗАРАДИ ПОЛИТИКАТА НА ЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ НА ВЛАС И ПРАВА, ПРОВЕЖДАНА ОТ СЪВРЕМЕННИЯ РАЙХ.
ОСТАВА САМО ЕДНА КРАЧКА, ДА ПРЕМЕСТЯТ ЧИНОВНИЦИТЕ ОТ БРЮКСЕЛ В БЕРЛИН И ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО. ХИТЛЕР РЯПА ДА ЯДЕ. КАКЪВ ГЛУПАК Е БИЛ НАИСТИНА. ВСИЧКО МОЖЕШЕ ДА СТАНЕ МИРНО И ТИХО, КАКТО И СТАНА СЕГА. ДА ЖИВЕЕ МНОГОХИЛЯДОЛЕТНИЯТ РАЙХ.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3254651
Постинги: 6941
Коментари: 4328
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930