Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2021 14:06 - Европа би трябвало да спре с измислените си социални програми и да започне съкращение на държавни и общински служители.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 114 Коментари: 3 Гласове:
0



 Европейската администрация е заприличала на хидра. Огромна администрация, която отнема от икономиката:
  1. Пари, защото тази администрация има нужда от издръжка;
  2. Пари, защото тази администрация си е създала толкова много работа, която изисква нашите пари - инфраструктурни проекти, субсидирани производства, хиляди системи и системки за източване на бюджетни средства. Само европейската бюрокрация харчи 200 милиарда евро на година. А отделните администрации на страните членки? Сумата набъбва до трилиони долари всяка година;
  3. Пари, защото стотици хиляди хора работят за издръжка на тази администрация, като помощен персонал - секретари, деловодители, шофьори, чистачи, служители по поддръжката и т.н. и т.н.

Само си представете - чиновниците в София имали хиляди автомобили и над 1000 шофьори, които да ги карат. В СЪЩОТО ВРЕМЕ, ЕВРОПА ИМА НУЖДА ОТ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ШОФЬОРИ НА ТИР И ЛИПСАТА НА ШОФЬОРИ ВОДИ ДО УВЕЛИЧЕНИЕ НА РАЗХОДИТЕ ЗА ТРАНСПОРТ И ОТТАМ И УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ЦЕНИТЕ НА СТОКИТЕ ЗА КРАЙНИЯ ПОТРЕБИТЕЛ.

Да очакваме, че администрацията ще отреже сама клона, на който седи, е АБСУРДНО. Затова, както знаете, ПОЛИТИЧЕСКИТЕ РЕШЕНИЯ ОПРЕДЕЛЯТ В КРАЯ НА КРАИЩАТА, ЦЕЛИЯТ ИКОНОМИЧЕСКИ ЦИКЪЛ. Политическото решаване за ограничаване на разходите за администрация, като в същото време се повиши нейната ефективност е:


ПЕРМАНЕНТНАТА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ.


Ще трябва да се научим да изберем онези администратори, които могат да организират ефективното функциониране на хората на бюджетна издръжка, срещу ограничени в бъдещето бюджети.

Така в границите на ЕС ще се икономисат стотици милиарди, а може би и много повече, евро обществен ресурс и към пазара на труда в полза на бизнеса, ще се включат освободените от държавна и общинска работа, служители.

Трудността идва оттам, че да накараш шофьор на държавен мерцедес да се качи на камион или тир е толкова голяма, колкото да накараш полицай да напусне службата си и да се захване с частен бизнес или да отиде простичко казано, да работи нещо друго.

Това е положението, ако беше лесно, нямаше да ни се случи на нас.

Но отново решението: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ.




Гласувай:
0



1. kolevdobri - Ако не се научим да избираме добри администратори...
07.09.2021 14:12
...Европейския съюз е обречен на гибел, подобно на Римската империя. Защо е фалирал Рим? Защото тези, които не са искали да работят са станали повече от тези, които са работили. Робите пък като гледат за какви тюфлеци са работили и те са го ударили "през просото". Накрая, гражданите на Рим са били толкова изнежени от правата, които са получили и от липсата на задължения, че не са били способни себе си да защитят, пък камо ли и границите на империята. Тъкмо тогава са се появили хуните, готите в различните им измерения - остготи, вестготи и различни германски племена, за които Рим е бил идеалният таргет - огромна държава, богата та пребогата, населена от тюфлеци, които не могат да я защитят. Какво остава тогава на варварите - ами да я разграбят. Това остава.
цитирай
2. kolevdobri - Тоест, ако искаме да спасим Съюза и държавите в него...
07.09.2021 14:16
...трябва да изберем истински лидери, които да ни подготвят физически и духовно за това, което ни предстои. А какво ни предстои? Разбира се, предстои ни като програма минимум, да запазим това, което сме направили досега, да се възпроизвеждаме като народи до степен, че да не сме заплашени да бъдем асимилирани от азиатци и африканци или от някакви други ...ци. Лидерите ни трябва съвсем съзнателно да ненавиждат всякакви форми на ограбване на ресурсите на обществото чрез централизирана форма на управление и да се стремят всячески да управляват, съобразявайки се с волята на Суверена. Дори по-точно, не да управляват, а да изпълняват нарежданията на Суверена.

цитирай
3. kolevdobri - 1,7 млн. свободни работни места във Великобритания.
07.09.2021 14:40
Приблизително толкова са и в Германия. НЯМА КОЙ ДА РАБОТИ. В същото това време правителствата в Европа ПРЕЧАТ на бизнеса да работи, като му създават какви ли не измислени пречки. Ако не е измислена пандемия, то ще е измислена мандемия. Все ще измислят нещо, за да ти пречат и да те правят зависим от техните решения. Да не говорим за чиновническата класа, която наброява десетки милиони служители в страните от ЕС. Особено значим е проблемът в южните страни, където тарикатщината и социалистическите глупости, в съчетание с по-топъл климат, тотално е деморализирал общността. НА НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ МУ СЕ РАБОТИ. ТОВА Е ТО, СОЦИАЛИЗМЪТ В ДЕЙСТВИЕ. БЮРОКРАТЩИНА, ЦЕНТРАЛИЗИРАНА ВЛАСТ, ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ОГРОМНА ЧАСТ ОТ БВП НА СТРАНИТЕ И НЕВЕРОЯТНО МНОГО ХОРА, КОИТО ПОЛУЧАВАТ ПАРИ, БЕЗ ДА РАБОТЯТ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3239941
Постинги: 6939
Коментари: 4327
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930