Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2017 09:52 - В България масово се нарушават правилата, заради корумпирани държавни, общински и частни служители.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 225 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.08.2017 11:03


 В ресторантите масово не се издават касови бележки.


Продажба на сокове, сладоледи и какви ли не други боклуци по улиците, също масово се продават без издаване на фискален бон.


По заведенията, особено нощно време, масово се пуши.


По заведенията на морето се установи, че масово са разлива фалшив алкохол и не се издават фискални бонове.


В хотелите работят масово хора, които не са назначени с договор.

За шума да не говорим - има го навсякъде. Само няколко дребни примера. Лягам да спя. На улицата има магазин. Работи климатик. Дрънчи, та се къса. Трябва да затвориш прозореца, за да не го чуваш. Раздрънкани и смърдящи коли навсякъде, а уж минават на технически прегледи и то в частни сервизи. Сложиха им какви ли не устройства за наблюдения, камери, връзка с какви ли не ведомства и накрая - пак едното нищо - смърдящите и бучащите коли и мотори по улицата - колкото искаш. Комшията през една къща събира бездомни кучета - квичат като за световно и няма управия. Другият комшия му се родиха някакви кученца - то не е скимтене, то не е чудо. Отново затваряй прозореца, че да заспиш. Събота и неделя, имаш решение да си починеш в къщи - то се на тропания, то не са ремонти, то не са резачки, то не е чудо. Няма спасение. Трябва просто да избягаш надалеко, за да се спасиш от шум и врява. Работилница за ремонт на косачки и бензинопили /резачки за дърва/, в жилищен блок. Голямо дрънчене и бучене по цели дни. Няма спасение. Кой го е разрешил, кой е регистрирал тази работилница в жилищен блок? Съвсем прозаично - не се разбираш със съседа отгоре, а той си отмъщава, като посред нощ търкаля едно гюлле по пода. Викаш полиция, един, два пъти и накрая нищо. Примиряваш се, слагаш си тампони и решаваш по някакъв начин проблема. 

Нали държавата трябваше да създава правилата на играта и да контролира дали се спазват? СТИГНА СЕ ДОТАМ, ЧЕ ГРАЖДАНИ И ФИРМИ /В СЛЪНЧАКА/ ДА ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ ТОВА, ЧЕ ДЪРЖАВАТА ИЗИСКВА ДА СЕ СПАЗВА ЗАКОНА. ПЪЛЕН АБСУРД, НО ТОВА Е БЪЛГАРИЯ.


Държавата МАСОВО не работи.


Срещнах се с бивш ръководител на Комисията за защита на потребителите. Каза ми, че за една година извършили 30 000 проверки, като актовете били под 1000. Питам го защо, а той ми отговори, че персоналът бил незаинтересован да си върши добре работата, а гледали само "да си напълнят чантите" и "да си затворят очите".


Така се работи навсякъде на "държавно". На "общинско" е същата работа. За жалост и "частното" тук не става, като гледам каква корупция е и в частните фирми. Рядко срещано явление е, да не те гледат в ръцете какво ще им дадеш допълнително, когато отидеш да си презентираш стоките или услугите. И няма значение, на каква цена и с какво качество стоки и услуги предлагаш - важното е конкретният служител да намаже нещо върху заплатката си.


Това е Бъгария. За жалост. Всичко се разкапва. Какво е решението ли? Повече от 20 години едно и също казвам - докато не се приеме система, която да изважна на показ добрите качества на всеки един от нас, така ще бъде - ще гледаме на показ лошите качества - и в държавното управление, в общинската администрация и при частниците.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3239657
Постинги: 6939
Коментари: 4327
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930