Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3239284 Постинги: 6938 Коментари: 4326
Постинги в блога от 07.11.2014 г.
Не бях ходил там. Отидох да видя, какво са харесали нашите прадеди като място за втората си столица. Очакванията ми бяха големи. Бях чел доста неща. Големи дворци, църкви, крепостни стени...


Какво видяха очите ми. Там е имало пост, който е охранявал прохода, който е свързвал България със Загоре. Постът е пазел пътя за столицата Плиска. Минавало се е на другата страна на реката по така нареченият Омуртагов мост. Постът се е намирал в близост до моста, сгушен на източен скат. Знаете от историята, че именно през този проход са минали византийците, които са превзели Плиска и това е накарало Крум да иска мир с тях. След като не е получил мир, той е организирал засада на Върбишкия проход и там е дал урок на опиянените от победата и от виното византийци.


Но защо Симеон е избрал това място за столица на държавата си? Не вярвам царят да е толкова наивен, че да построи столицата си на скат, като теренът над крепостните стени е толкова стръмен, че е терасиран, за да не падне върху столицата. Това решение е просто абсурдно от стратегическа гледна точка и не защитава града по никакъв начин. Първите ни столици са били слабо укрепени и затова са били превзети при първите напъни от страна на византийците. Все пак нашият народ е номадски народ и не е бил много по строителството. Но да кажем, че след основаването на България от хан Аспарух и от обявяването на Плиска за столица на България, са минали повече от 200 години сравнително уседнал живот на българите на тези територии. За толкова години би трябвало да се понаучат как и къде могат да направят крепост, която да е максимално защитена от природни дадености.


Наистина преживях шок, когато видях какъв "напредък" сме имали в миналото след 200 годишна история по тези земи. Не шок, направо бях разочарован. Преди години ни запознаха с някакви пътеписци на хора, които били впечатлени от двореца в Преслав и от църквите, които го заобикаляли. Да, възможно е, ако това са хора, които преди това са виждали само сламени колиби и не са виждали Константинопол.


Но както и да е, нито първата столица на България се е оказала непристъпна, нито втората. Византийци и руснаци са минали през стените като стой та гледай.

Чак при третия избор на столица, работата е изглеждала по-завършена. И трите български столици са разположени в така нареченият Предбалкан, като те са се "премествали" с времето си от изток на запад. Та Търнов е вече нещо друго. Три града в едно. Един царски град, един търговски и един църковен. Трудно пристъпни крепостни стени. Калоян и Асен ІІ са имали с какво да се изфукат пред света.

За жалост градът не е бил подлаган нито веднъж на сериозна обсада и е отварял вратите си като курва на чужди нашественици - татари и турци. Но така е, когато държавата се е разпаднала. Когато чиновници и властимащи са съсипали народния дух и са превърнали един горд някога народ в народ от плужеци.

Също като сега. Всичко се разпада и не можеш да го спреш. Преди държавата ни е била обречена на чуждо владичество, но народът е оцелял. Сега народът гине и без чуждо владичество. Владичеството на собствените ти политици и бюрократи е по-страшно и от най-страшното робство.

Толкова за Велики Преслав. Толкова е бил велик, че нито веднъж не е отблъснал чужд нашественик. Също като Търнов.
Категория: Политика
Прочетен: 2176 Коментари: 12 Гласове: 3
Последна промяна: 07.11.2014 22:18
Не стига всички страхотии, които чухме и прочетохме по пресата за КТБ, но се оказа, че синът на Гошо Тъпото бил назначен за служител, който отговаря за банките в ДАНС.

Самият Гошо направил пътека да Бойко Борисов, да назначи сина си там на работа.


След това стана известно, че назначил зет си на някакъв пост в някаква застрахователна компания.

След това дъщеря си и т.н.


Всеки от нас знае за записите, на които ясно се чува, как Борисов ходатайства за някакъв лумпен, с който рита топка, за бъде назначен за митничар.

Държавата ни не само е прогнила от корупционни практики, но е затлачена от шуробаджанащина.


Трябва да се свърши с тези простотии.


Да се промени Наказателни кодекс и да се криминализира тази дейност, като минималното наказание за ходатайство да бъде минимум 15 години. Пък нека след това да ходатайстват колкото си искат.
Категория: Политика
Прочетен: 525 Коментари: 0 Гласове: 3
ПУБЛИЧНИ ФИНАНСИ


Просто се изморих от Тодор Живковщина. Наистина тези текстове са писани в някоя тъпа катедра в УНСС или някой друг университет, целта на които е да ни заблудят. Толкова празни приказки.


Ще пиша по-късно. Няма нещо, което да ме изморява повече от тъпотии, общи приказки и професорски глупости.
Категория: Политика
Прочетен: 261 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 08.11.2014 12:29
ИКОНОМИКА И РАСТЕЖ.


"Осигуряване на ускорен икономически растеж на българската икономика за гарантиране нарастването на доходите и социалните плащания на българските граждани." Кой, Как, Кога, Защо...въпроси, които увисват във въздуха. Надолу ще цитирам много такива надути приказки, написани от някой професор, който е станал професор още по времето на Живков, преписвайки от трудовете на колегите си.


"Определяне на стратегическите приоритети в развитието на икономиката. Бюджетно и икономическо планиране, което съвпада със 7-годишните периоди на финансовата рамка." Доколкото разбирам, Московският социализъм се заменя с Брюкселски бюрократизъм. Една и съща помия.


"Подкрепа за износителите и фирмите, създаващи иновативни продукти, развитие на българския бизнес и насърчаване на инвестициите в модерни и иновативни производства, които създават нови работни места." Вижте само какви термини - "подкрепа", "развитие", "насърчаване", "създаване на работни места". Не ви ли омръзна да слушате толкова безсъдържателни думи, изречени от политици и бюрократи. Думи, след които няма нищо, нищичко, точно обратното - бюрократично насилие, бедност и безработица.



"Подкрепа за създаване на инвестиционен фонд за високотехнологични производства чрез публично-частно партньорство и постепенно изтегляне на участието на държавата след успешното им развитие." Този бисер на икономическата мисъл ще оставя без коментар. Само ще спомена, че "постепенното изтегляне на участието на държавата" се разбира, след "успешното" открадване на поредната порция обществен ресурс.

"Подобряване на бизнес средата в България за насърчаване на инвестиционната активност и подкрепа на българските производители." Вижте пак термините - "подобряване", "насърчаване" и "подкрепа". ТОТАЛНА НАГЛОСТ - ТОВА ГО СЛУШАХМЕ С ДЕСЕТИЛЕТИЯ И СЕ ПОЛУЧАВАШЕ ТОЧНО ОБРАТНОТО. И СЕГА ЩЕ Е ТАКА. ЗАЩОТО ТЕЗИ НАДУТИ ПРИКАЗКИ ЦЕЛЯТ ДА НИ ПРИСПЯТ. ТАКА ПО-ЛЕСНО ЩЕ МИНЕ НОМЕРА С ОТКРАДВАНЕТО НА ПОРЕДНИТЕ ПОРЦИИ ОТ БЮДЖЕТА.
Накратко, бактън от "подобряване", "насърчаване" и "подкрепа". По добре да ни бяха оставили на мира, че да си гледаме бизнеса. Но не, това е невъзможно. Какво ще правят тлъстите политици и бюрократи, като им кажеш, че НЯМАШ НУЖДА ОТ ТЯХ?


"Структурни промени за управление на туризма и извеждането му като приоритетен отрасъл чрез решителна подкрепа от държавата и подобряване на туристическите услуги." Чудесно! Ще затвърдим репутацията си на учени хора, които перат мръсните чаршафи на западните туристи и предлагат евтини курви и алкохол на младежта от Британия, Германия, Швеция, Австрия и не знам си още от къде.


Ще въвеждаме електронно управление. Ще съдействаме за ускорено развитие на дигиталната търговия... и ред подобни клишета, които слушаме от десетилетия наред.
Щели да намаляват законовите ограничения и да гарантират сигурността на данните, да защитават интелектуалната собственост, да намаляват процедурите по започване на бизнес, но само за малкия и среден бизнес, като запазят тези усложнения за ГОЛЕМИЯ бизнес - хак да му е.


Щели да намаляват рисковете от фалит на малки и средни фирми и щели да дават втори шанс на предприемачите. Е това е вече върхът на лицемерието. Не можаха ли да измислят по-голяма простотия? Вероятно ще има държавна подкрепа за малките и средни фирми, че да не фалират. От една страна бюрокрацията ще ги щави както намери за добре, а от друга ще ги защитава, да не фалират заради това щавене от същата тази бюрокрация. Макиавели ряпа да яде.


България щяла да се позиционира пред чуждите инвеститори в бизнес с висока добавена стойност. Представяте ли си - изтървана в блатото бедна България, щяла да се позиционира в бизнес с висока принадена стойност. Преди малко ми говореха, че туризмът бил приоритет. Както се вижда, това е според нашите измислени преподаватели от икономическите вузове, отрасъл с висока принадена стойност. Поне да бяха структурирали глупостите си по-добре, щяха да изглеждат поне като добре структурирани глупости, вместо сега - недобре структурирани глупости.


Намаляване на разрешителните режими. Спомняте ли си комунистът Жотев, като заместник премиер на премиерът комунист Костов? Та той щеше да маха разрешителните, ама мафията не разреши - комунистическата, бюрократическата, политическата и не знам си коя още мафия - тя от това живее. Ако не хване бизнеса за гушата, откъде да краде пари?


Щели да намаляват вредното въздействие на монополите. Оставам това без коментар. Просто е излишно.










Категория: Политика
Прочетен: 236 Коментари: 0 Гласове: 1
ПРАВОСЪДИЕ


Тук е голямо мазало.


Парламентът щял да приеме "дългосрочна" стратегия, която да гарантирала независимостта на съдебната система и нейната ефективност. Какво искат да кажат с това, че сега тя не е независима? Ако е така, да си го признаят, да кажат защо е така, да накажат виновните и да се извинят, че са ни лъгали десетилетия наред.


Щяло да се прекрати партийното лобиране в съда и прокуратурата. Ей сега започва това "прекратяване". Ами кой избира съдиите и прокурорите? Да не би да ги избираме ние. Партийните лидери ги избират. Да не си мислите, че главният прокурор го избира висшия съдебен съвет?


Изпълнение на препоръките на Европейския съюз за някакво си сътрудничество. Дрън дрън. Кога тези препоръки са били изпълнявани и кое ще ни накара да повярваме, че точно това правителство и точно тази корумпирана и разкапваща се съдебна система ще изпълни тези препоръки точно тук и точно сега?


"Осигуряване на широк консенсус за промяна на конституционния модел на съдебната власт, включително и по отношение на времевата рамка, в която да бъдат приети конституционните промени, предвиждащи създаване на Висш съдебен съвет и Висш прокурорски съвет." - Ако може някой да ми обясни какво искат да ни кажат с тази простотия, моля, да заповяда.


"Оптимизиране на парламентарната квота във Висшия съдебен съвет с цел подсигуряване на безпристрастността и професионализма на членовете му." Как "оптимизирането" на парламентарната квота ще подсигури "безпристрастност". Баси, тези хептен ни взеха за мезе. То бива наглост, ама това е вече прекалено.


Щял да се въведе механизъм на публичност и прозрачност в работата на главния прокурор. Значи си признавате, че такава публичност и прозрачност сега липсва така ли? Значи отново сме живели в лъжа и отново някой ще се измъкне, без да понесе отговорност, затова че са ни лъгали с десетилетия.

"Гарантиране на независимостта, подобряване на ефективността и отчетността на съдилищата, прокуратурата, Главния прокурор, председателя на Върховния касационен съд, председателя на Върховния административен съд, включително и чрез работещи механизми за отговорност и отзоваване при несправяне с работата." - Тази простотия също ще я оставя без коментар. Просто не издържам вече с тези Бай Тошовски приказки.

Ето още Тошевщини:
"Създаване на законово гарантирана процедура за публични изслушвания и оценка на рисковете за зависимости на кандидатите за управленски позиции в съдебната власт, в която участват Прокуратурата, МВР, КПУКИ, НАП и други."


Щели да гарантират пряк избор на членовете на ВСС и ВПС от квотите на съдиите и прокурорите. Какво излиза? Че съдии ще избират съдии и прокурори ще избират прокурори. ЕЙ, ЗА НАС ЗАБРАВИХТЕ БЕ КАТИЛИ НЕДНИ. НИЕ КЪДЕ СМЕ В ЦЯЛАТА ТАЗИ СХЕМА?


Щели да дават силна подкрепа на силна специализирана прокуратура, която да разследва корупцията във властта. Трай коньо на зелена трева. Колко министри има в затвора бе господа?



Щели да дават периодични оценки за ефективността и да гарантират независимото разпределение на делата. То и сега уж го има това, но не работи. КАКВО ВИ ДАВА ОСНОВАНИЕ ДА СМЯТАТЕ, ЧЕ БЕЗ ДА СМЕНЯТЕ МОДЕЛА НА СЪДЕБНА СИСТЕМА, ЩЕ МОЖЕТЕ ДА ОСЪЩЕСТВИТЕ ЕДНО ТАКОВА НАМЕРЕНИЕ И ДА ПРЕВЪРНЕТЕ ПОРЪЧКОВАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА В ИСТИНСКА СЪДЕБНА СИСТЕМА? Защото аз лично не вярвам.


Щели да дадат максимален достъп до делата, разпределението и изобщо работата на съдебната система и полицията. Това пък от кога го чакам. Както се вижда, същите хора ще бъдат на същите позиции. И в полицията и в съда и в прокуратурата. Защо смятате, че те ще се променят ей сега, за една нощ? Ще заспят потайни и ще се събудят открити към гражданите. Хайде стига смешки.


Щели да въведат електронно правосъдие. ТО НЯМА ПРАВОСЪДИЕ, А ТЕ ЩЕЛИ ДА ГО ПРАВЯТ ЕЛЕКТРОННО. БАСИ СМЕШНИЦИТЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 205 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 07.11.2014 19:22
ВЪНШНА ПОЛИТИКА


Въртят сучат, постоянно се говори за "евроатлантическите структури", "партньорство със страните от НАТО".

Разбрахме, че ще защитават интересите на българите зад граница. Някой може ли да ми даде пример, когато се обади в някое българско посолство или консулство зад граница, как го посрещат и как го отпращат?


Първият сигнал, че държавата ни се разпада, това отношението към нас, българите, на лакеите на властта, назначени зад граница. На никой от тях не им пука за българите зад граница. Знаете ли коя е основната тема на разговор на тези лица? ЧЕ ИМАЛИ МНОГО РАБОТА ДА СВЪРШАТ В БЪЛГАРИЯ, НО НЕ МОЖЕЛИ ДА СИ ГО ПОЗВОЛЯТ, ЗАЩОТО КАТО СА В БЪЛГАРИЯ НЕ ИМ ПЛАЩАЛИ КОМАНДИРОВЪЧНИ, А ТЕ НА ТОВА РАЗЧИТАЛИ, ЗАЩОТО ЗАПЛАТИТЕ ИМ БИЛИ МАЛКИ. Това са разговори, на които аз лично съм присъствал. А ти българино, чакай тези хора да мислят за нашите сънародници зад граница.

Щяло да има ефективна защита на правата на българите в чужбина. Брей да му се не види. Как пък го измислиха. То няма никаква защита, те настояват, че ще има "ефективна" защита. Някой да ми каже, дали се чувства ефективно защитен, когато му се е налагало да кореспондира с българските официални лица в посолствата по света? И това да се промени ей така, с лека ръка, без да промениш изцяло скапаната система на подмазвачество и на това, че посолствата ни са лек и последен пристан на неуспели български политици.

Щели да разработват културни и образователни политики за интегриране на българските общности и ангажирането им с проблемите на страната. Баси и лицемерието, какво друго да кажа.

В една точка са сложили задълбочаването на евроатлантическото сътрудничество и развиване на отношенията с най-развитите страни на света. Нещо се омацаха работите - нердиле евроатлантика и най-развиващите се страни в света. Нердиле НАТО, нердиле - Сингапур, Швейцария, Нова Зеландия, Южна Колея и Япония и т.н.


Щели сме да подкрепяме Македония, Сърбия, Черна Гора и Босна за НАТО, ама да сме имали ясен ангажимент за отношението към българските общности в Западните Балкани. Празни приказки. Оправихме  собствената си кочина, че имаме претенция и за кочината на комшиите. Страната ни се напълни с пишман македонци и шиптъри, които получиха паспорти и заминаха за Германия, а ние си играем на защита на българите в Западните Балкани.

Като капак на всичко, щели сме да се подготвяме за председателството на ЕС през 2018г., като че ли това ще промени нещо в бита на българина.


Цяла глава с простотии, общи приказки, локуми и хвърли прах в очите.



Категория: Политика
Прочетен: 199 Коментари: 0 Гласове: 1
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/06/2414123_upravlenskata_programa_na_sledvashtoto_pravitelstvo/


ЩЕ СЕ АБСТРАХИРАМ ОТ ОБСТОЯТЕЛСТВОТО, ЧЕ НИТО ЕДИН ОТ МИНИСТРИТЕ НЕ Е ИЗЯВЕН ОТ БИЗНЕСА ЛИДЕР. ЩЕ СЕ АБСТРАХИРАМ С ВРЪЗКИТЕ ИМ С БИВШАНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА НОМЕНКЛАТУРА. ЩЕ СЕ АБСТРАХИРАМ ОТ ПРОВАЛА НА ПРЕДИШНИ УПРАВЛЕНИЯ, В КОИТО СА УЧАСТВАЛИ. ЩЕ СЕ АБСТРАХИРАМ ОТ ЛОБИСТКИТЕ И КОРИСТНИТЕ ЦЕЛИ НА МИНИСТРИТЕ, КОИТО ПРОЗИРАТ ОТ РАЗМИНАВАНЕТО НА ДУМИТЕ С ДЕЛАТА ИМ...ЩЕ СЕ АБСТРАХИРАМ ОТ ТЕЗИ И ДРУГИ ФАКТИ И ОБСТОЯТЕЛСТВА И ЩЕ СЕ КОНЦЕНТРИРАМ ВЪРХУ ПРОГРАМАТА НА ТОВА ОБРЕЧЕНО НА ПРОВАЛ ПРАВИТЕЛСТВО.

НО ПЪРВО ЩЕ КАЖА, ЗАЩО Е ОБРЕЧЕНО НА ПРОВАЛ - ЗАЩОТО ОТНОВО ЩЕ "ПРАВИ БИЗНЕС", БЕЗ НИЕ, СУВЕРЕНЪТ, ДА УЧАСТВАМЕ В ТОЗИ БИЗНЕС. ПАК ТЯМА ДА НИ ПИТАТ. ПАК ЩЕ ПРАВЯТ КАКВОТО ИМ СКИМНЕ И НЯМА ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ НАШЕТО МНЕНИЕ. ПАК ЩЕ НИ ПРЕНЕБРЕГНАТ И НЯМА ДА РАБОТЯТ ЗА НАШИТЕ ИНТЕРЕСИ, А ЩЕ ПРЕСЛЕДВАТ ПАРТИЙНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ И ЛИЧНИТЕ ТАКИВА. ПАК ЩЕ ИМА КОМПРОМАТИ, ПАК ЩЕ ИМА КОРУПЦИЯ, ПАК ЩЕ ИМА НЕДОВОЛСТВО И ПАК ЩЕ БЪДАТ ИЗРИТАНИ ОТ ВЛАСТТА, СЛЕД ПОРЕДНАТА ПОРЦИЯ ЗАГУБЕНО ЗА ОБЩЕСТВОТО ВРЕМЕ И РЕСУРСИ. И ТО ЗАЩОТО ИСКАТ ДА УПРАВЛЯВАТ БЕЗ НАС. БЕЗ НАС ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ УПРАВЛЯВА. БЕЗ НАС НЕ МОГАТ ДА СЕ ПРАВЯТ РЕФОРМИ. БЕЗ НАС НИЩО СЪЩЕСТВЕНО НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ В ТАЗИ СТРАНА, Г-ДА ПОЛИТИЦИ.

БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА, ЗАЩОТО УПРАВЛЯВАХТЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАРЕД БЕЗ НАС.


НЕ ВИ ПУКАШЕ ЗА НАС. НИЕ БЯХМЕ САМО ДОНОРЪТ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ВАШИТЕ ГЛУПАВИ ПРОЕКТИ. НИЕ БЯХМЕ ДОНОРЪТ, ЗА ДА МОЖЕТЕ ВИЕ ДА ЖИВЕЕТЕ НА НАШ ГРЪБ, КАТО ПИЯВИЦИ. БЕЗ НАС ТОЗИ ПЪТ НЯМА ДА СТАНЕ. ЦЯЛАТА ВИ УПРАВЛЕНСКА ПРОГРАМА ПАК Е НАПИСАНА ТАКА, ЧЕ НИЕ ДА НЕ УЧАСТВАМЕ. ЗАТОВА ОЩЕ ОТ СЕГА ВИ КАЗВАМ - ЩЕ БЪДЕ ПРОВАЛ, КАКЪВТО НЕ СТЕ ИМАЛИ ДОСЕГА.
ЗАЩОТО СЕ ОПИТВАТЕ ДА ПРАВИТЕ ЛЮБОВ, КАТО ЧУКАТЕ ПАРТНЬОРА СИ, БЕЗ ТОЙ ДА ГО ИСКА.


Нека анализът започне сега:
Категория: Политика
Прочетен: 172 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 02.02.2015 08:35
http://www.mediapool.bg/sportniyat-ministar-medalite-sa-ni-skapi-no-zdraveto-na-natsiyata-ni-e-oshte-po-skapo-news226939.html


Ето част от неговите думи, които за пръв път чувам от български министър. Точно и много добре казано. Време е да помислим за здравето на народа, а не за медалите:

"Медалите са ни скъпи, но здравето на нацията ни е още по-скъпо. Затова трябва да направим реформата заедно с всички участници в тоя процес. Наши естествени партньори са Министерство на образованието и общините", добави Кралев. По думите му "проблемът с медали от Олимпийските игри е най-малкият, проблемът е, че децата няма къде да спортуват и не желаят да спортуват, ние трябва да се справим с този проблем".


Но по-долу има друго мнение, което като че ли отрича първото:


"Той изрази увереност, че кабинетът Борисов ще продължи политиката от първия си мандат със сериозни инвестиции в инфраструктурни проекти в областта на спорта. "Ще строим нови обекти, ще реновираме съществуващите, ще подобряваме мениджмънта. Бюджетът ни е малък, ние сме министерството с най-малък бюджет, затова трябва да бъдем изключително икономични, пестеливи и максимално ефективни.", завърши Кралев."


Сега на кое да вярваме? На първият пасаж или на втория? На едно място говори, че медалите са най-малкият проблем, а след това казва, че политиката на първия мандат на кабинета Борисов била "голяма работа".

Доколкото си спомням, Борисов строеше спортни зали и даваше пари за лаборатории за изследване на спортистите, дали са успели да изчистят погълнатия преди това допинг, вместо да даде пари за лаборатория за иследване на храните, които ядат българите. Вместо това, пробите се пращат в Германия и то отвреме на време. Значи политиката на кабинета Борисов І е била "политика за медали" и няма нищо общо с масовия спорт и здравето на народа.


Та кое г-н Кралев последно е вашето мнение, че да се ориентирам? Нещо се обърках какво всъщност искате да кажете. Не може хем така, хем иначе. Или приоритет ще бъде здравето на населението или медалите. Не може и едното и другото. Приоритетът трябва да бъде един, а другото да "подтичва" след него. Има се предвид, че парите са едни - ако ги дадеш за масов спорт, няма да има за професионален спорт и обратното. Но защо държавата да плаща за професионалния спорт? За да станат футболистите още по-богати, а населението още по-лумпенизирано. ЗАТОВА УТОЧНЕТЕ ПОНЯТИЯТА И ПРИОРИТЕТИТЕ И ГИ СЛЕДВАЙТЕ. ПРЕСТАНЕТЕ ДА ХВАЛИТЕ КАБИНЕТЪТ БОРИСОВ -І, ЗАЩОТО ОСОБЕНО ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА СПОРТА, НЯМА ЗА КАКВО ДА ГО ПОХВАЛИТЕ.


Спомняте ли си олимпиадата в Лондон? Фактите показват, че това време е най-лошото както за физическата форма на населението, така и за медалите, защото по-голяма "суша" за медали от олимпиада за България не е имало.

Категория: Политика
Прочетен: 184 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 02.02.2015 08:32
http://www.silnabulgaria.com/%D1%85%D1%8E%D1%81%D0%B5%D0%B8%D0%BD-%D1%85%D0%B0%D1%84%D1%8A%D0%B7%D0%BE%D0%B2-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B0%D0%B2/


Прочетете тази статия, но си спестете укорите, кой закон бил нарушен в това изказване. Може и да е малко пресилено, но думите тежат повече от думите на всеки един български политик.

Кой народ наистина е оставил цигански банди да избиват родителите му, докато той ходи на гурбет в някой по-развита държава!


Само вижте: "Няма как държава да носи името на изчезващия етнически елемент, рано или късно това ще бъде поправено. Всички действия на българите показват, че те не желаят и не могат, т.е. нямат необходимите умения за да укрепят и развиват своята държава, трябва ли тогава да ги съжаляваме и да им помагаме, когато те сами се показват незаинтересовани и неспособни. Кое друго племе е изоставило родителите си на произвола на циганските банди, докато търси начини да печели пари в чужбина. Кое друго племе позволява да бъде мачкано поединично от управници, бизнесмени и откровени престъпници? Кое друго племе се изяжда взаимно, водено от завист, алчност и чиста глупост? Аз не знам друго такова племе."



И това са думи, казани за народ, който преди 100 години е мачкал турската армия както си иска. За да се стигнем до настоящото си положение - отрепките на Европа.

Просто нямам какво да кажа. Един турчин ни го казва в очите. А ние продължаваме да се самоизяждаме, дори покосени от собственото си безсилие...


ЗА ПЕТСТОТИН ГОДИНИ, ТОЗИ НАРОД Е ОЦЕЛЯЛ В "ОБЯТИЯТА" НА ЕДИН ОТ НАЙ-ВАРВАРСКИТЕ НАРОДИ НА ВТОРОТО ХИЛЯДОЛЕТИЕ, НО ЩЕ ПРЕДАДЕ БОГУ ДУХ, МАЛТРЕТИРАН И СЪСИПАН ОТ СОБСТВЕНИТЕ СИ УПРАВНИЦИ.
Категория: Политика
Прочетен: 266 Коментари: 1 Гласове: 1
Германци и американци - това са основните виновници за касапницата в Европа, продължила без прекъсване 30 години.


Две световни войни и един преломен за човечеството преврат.


Какво щеше да стане, ако германци и американци не бяха участвали в логистиката и финансирането на преврата на тази дата през 1917г.? Дали светът щеше да бъде по-добър?
Хората, населявали руската империя не са преживявали такава касапница дори по времето на монголо-татарското нашествие и повече от 200 години чуждо владичество.

Откъде дойде това насилие и тази жажда за избиване на милиони хора? Откъде дойде тази чума, да преследваш инакомислещите и да ги ликвидираш физически. И как при такова физическо унищожение на собствения си народ, този народ може да спечели война срещу другото зло на 20-тия век - загубилият здрав разсъдък Хитлер?


Както и да е, германците носят едва ли не най-голямата вина за случилото се през 20-ти век в Европа и света. Ако не бяха поддържали онова чудовище Ленин, светът със сигурност щеше да бъде друг. За жалост Николай ІІ не е бил такъв интригант като германския кайзер. В противен случай можеше да предизвика революцията в Германия преди германецът да подпомогне и организира метежът в Петербург.


Поуки и за ръководители и най-вече за народи, които позволиха да бъдат въвлечени в граждански войни и безмилостно изтребление помежду си. Стотици милиони хора станаха жертва на простотията, наречена алчност и огромно его.

Затова трябва да помним тази дата като дата на злото - зло, което върна руския народ в Азия, въпреки изпратения изкуствен спътник над земята и въпреки ракетите, които произвеждаше Съветският съюз в продължение на десетилетия. Но не в Източна Азия, а в Централна Азия, някъде между Туркменистан и Таджикистан.

А най-голямата грешка на руския царизъм за последните 50 години от неговото съществуване е била желанието да се угоди едновременно и на тези, които са искали революционни промени и на тези, които са били за запазване на статуквото. Нерешаването на проблема със земята в годината, когато царят е издал декретът за премахване на крепостното право, е главната причина затова, този акт да остане само на хартия. Нали си спомняте, че първият декрет на Ленин е бил за земята. Но дотолкова, колкото да забаламоса хората, че ще им даде земя. Накрая след като е взел властта с лъжливите си лозунги, е дал на селячеството един гол к-р и не стига това, ами ги е вкарал в обора на колхоза, като продължение на крепостното право от царско време.

КАКВА ГРЕШКА Е ДОПУСНАЛ РУСКИЯТ ЦАР, ЧЕ Е ИЗПРАТИЛ ТАКИВА КАТО ЛЕНИН И СТАЛИН НА ПОЧИВКА В СИБИР. ДА, ТОВА СИ Е ПЛАТЕНА ПОЧИВКА, СЛЕД КАТО ИМ Е ДАВАЛ ЗАПЛАТА,  КОЯТО Е ОБЕЗПЕЧАВАЛА ТЕЗИ ИЗЧАДИЯ АДОВИ ДА ЖИВЕЯТ, БЕЗ ДА РАБОТЯТ,  И ТЪЙ КАТО СА ИМАЛИ ДОСТАТЪЧНО ВРЕМЕ, СА ПРОДЪЛЖАВАЛИ ДА ТРОВЯТ РУСКОТО ОБЩЕСТВО С ДРАСКАНИЦИТЕ СИ. ВМЕСТО ТОВА Е ТРЯБВАЛО ДА ГИ НАКАРАТ ДА РАБОТЯТ И ДА СИ ЛЯГАТ ВЕЧЕРНО ВРЕМЕ УМОРЕНИ ОТ РАБОТА.



Затова изводът е: ЗА ВСЕКИ НАРОД ДАТАТА 7-МИ НОЕМВРИ ЩЕ Е ОБИКНОВЕНА ДАТА, АКО ЮРИДИЧЕСКОТО ОБЕЩАНИЕ ЗА СВОБОДАТА БЕШЕ ПОДКРЕПЕНО С ИКОНОМИЧЕСКИ МЕРКИ, ЗАЩОТО СВОБОДАТА БЕЗ ПРАВОТО НА СОБСТВЕНОСТ - ЛИЧНА И ЧАСТНА, Е КАТО ВОЙНИК БЕЗ ПУШКА. НЯМА НАРОД, КОЙТО ДА ПОЗВОЛИ ДА МУ СЕ СЛУЧАТ ТАКИВА НЕЩА, КАКВИТО СЕ СЛУЧИХА НА РУСНАЦИТЕ, АКО ЗАЧИТА ТЕЗИ ДВЕ СВЕЩЕНИ ИСТИНИ - СВОБОДАТА ДА ПРИТЕЖАВАШ СЕБЕ СИ И СВОБОДАТА ДА ПРИТЕЖАВАШ ПРАВА НА СОБСТВЕНОСТ. В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ СИ НОМАД, АМА ОТ ОНЕЗИ ЛОШИТЕ - КОИТО ЖИВЕЯТ ОТ НАСИЛИЕ И КРАЖБИ. КАТО КОМУНИСТИТЕ НА ЛЕНИН.

АКО ИМАШ СВОБОДА, ИМУЩЕСТВО И ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ, АКО ИМАШ ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА, НИКОЕ РАЗУЗНАВАНЕ И НИКОЯ ВЪНШНА СИЛА НЯМА ДА УСПЕЯТ ДА НАПРАВЯТ РЕВОЛЮЦИЯ В ТВОЯТА ДЪРЖАВА И ДА СВАЛЯТ ВЛАСТТА ЧРЕЗ НАСИЛИЕ. ТОГАВА ИЗГЛЕЖДА ВИНАТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ТЪРСИ В ГЕРМАНСКИЯ КАНЦЛЕР ИЛИ В АМЕРИКАНСКИТЕ БАНКЕРИ. ЗНАМ ЛИ  И АЗ...

Категория: Политика
Прочетен: 264 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 08.11.2014 15:03
http://www.dnes.bg/crime/2014/11/07/nameriha-myrtyv-kradec-v-maze-v-stolichen-kvartal.244614


Тогава бързо се задейства машината и намират кой е свършил "работата".


Де да бяха толкова бързи и когато убият някой нормален и порядъчен гражданин.

Какво излиза, че регистрираните в полицията за кражби и насилие или изобщо бандитите имат повече права от обикновените граждани.
Категория: Политика
Прочетен: 155 Коментари: 0 Гласове: 2

Ето текстът на клетвата.


"Заклевам се в името на Република България,
да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа"

Помпозна, обща фразеология.


Нека първо да се каже какво разбират  под това да се ръководят от "интересите на народа"?

Кои са "интересите на народа"?
Например - ние ще дадем по кофичка кисело мляко на народа, защото това отговаря на интересите на народа. Нали? Простичка формулировка.

КАК МОЖЕШ ДА СЕ КЪЛНЕШ В НЕЩО, БЕЗ ПРЕДВАРИТЕЛНО ДА ЗНАЕШ ТОЧНО КАКВО Е ТОВА НЕЩО?  КЪДЕ Е ЗАПИСАНО КАКВИ СА ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДА, ЗА ДА МОЖЕШ ДА СЕ КЪЛНЕШ, ЧЕ ЩЕ СЕ РЪКОВОДИШ ОТ ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДА?

Да, но политическите кукловоди нямат интерес от това да говорят точно, защото всички знаем, че са лъжци. Едно казват, друго правят.

АКО ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА Е СПАЗВАЛА КЛЕТВАТА СИ И СЕ Е РЪКОВОДИЛА ОТ ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДА, НЯМАШЕ ДА СМЕ ПОСЛЕДНА ДУПКА НА КАВАЛА. АМА СЛЕД КАТО НА САМИЯТ НАРОД НЕ МУ ПУКА ДАЛИ НЯКОЙ СЕ КЪЛНЕ В НЕГОВИТЕ ИНТЕРЕСИ ИЛИ НЕ, КАКВО СМЕ ТРЪГНАЛИ ДА ГО ОБСЪЖДАМЕ.


Категория: Политика
Прочетен: 238 Коментари: 0 Гласове: 2
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3239284
Постинги: 6938
Коментари: 4326
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Ноември, 2014  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930